AKTUALNO
 • .

Novosti


 • TOMISLAV STOLAR NA ANOC BEACH GAMES

  ANOC Beach Games je multi-sportski događaj koji se ove godine održava u Dohi, Qatar od 12. do 16. listopada te broji 14 sportova u kojima će se natjecati 1240 sportaša iz 97 zemalja.

  Kvalificirati se na ovaj veliki i vrijedan sportski događaj je uspjeh jer samo 32 karatista iz cijelog svijeta su dobili pozivnicu da sudjeluju na ovom događaju, a Tomislav je jedan od njih, te jedini koji će predstavljati Hrvatsku na karate natjecanju.

 • Pripreme u Daruvarskim toplicama

  U Daruvarskim toplicama održavaju se završne pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile.

  Nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama odrađuje pripreme od 7. do 13. listopada 2019., dok nacionalne kata selekcije imaju pripreme od 10. do 13. listopada 2019.

  FACEBOOK

 • PREMIER LIGA U MOSKVI - NAJAVA

  Naredne nedjelje (06.10.) ponovo se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Moskve prijenos finalnih mečeva Premier lige.
  Među najboljim svjetskim karatekama nalazi se i desetero naših reprezentativki i reprezentativaca koji jurišaju na nove bodove i što boljim plasmanom na ljestvici rang liste za OI u Tokyu 2020.g.

  U Moskvi sudeluje 642 natjecateljki i natjecatelja iz 85 država svijeta.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 13,30 sati.

 • Vikend pripreme kadetske, juniorske, ml. seniorske i seniorske selekcije u katama.

  I dok su borci imali vikend pripreme u Samoboru, u Rovinju su svoj karate vikend odrađivali i "kataši" pod vodstvom trenera Tihomira Grgića, Joce Đukića, Stefana Cvetanovskog i Franje Horna.

  Mlađim uzrasnim kategorijama su ove pripreme bile u planu i programu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu dok su seniori u programu za nastup na prvenstvu Europe (Azerbajdžan , 2020.g, ožujak).

 • Vikend pripreme seniorske selekcije

  Ovaj vikend u Samoboru se održavaju pripreme seniorske selekcije Hrvatske.

  Pripreme se održavaju pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Danila Domdjonia, Danijela Vučića i Dragutina Galine.

 • Konferencija - Kako ostvariti vrhunski sportski rezultat

  U organizaciji Sportskih novosti u zagrebačkom hotelu Esplanade, u petak 20.09.2019., održana je zanimljiva i sveobuhvatna konferencija.

  Drago nam je da su na konferenciju bili pozvani i predstavnici Hrvatskog karate saveza, što je još jedan dokaz da smo prepoznati kao jedni od nositelja kvalitete hrvatskog sporta.

  Vjerujemo da će tako biti i ubuduće.

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - TOKYO 2019

  Ivan Kvesić -84 kg 3.mjesto
  Alessandra Hasani -55 kg 5.mjesto
  Zvonimir Živković +84 kg 7.mjesto
  Jelena Pehar -50 kg 9.mjesto

  Ivan Kvesić osvojio je 3. mjesto na turniru Svjetske karate lige u Tokiju!!

  Iskrene čestitke!

 • Prijenos finalnih mečeva Premier lige iz Tokya

  Dragi ljubitelji karatea, naredne nedjelje (08.09.) se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Tokya prijenos finalnih mečeva Premier lige.

  Naravno, među njima su i naši reprezentativci, njih trinaest, koji će nas ponovno pokušati razveseliti novim pobjedama i novim bodovima koje skupljaju za OI u Tokyu 2020.g.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 07,30 sati.

  Želimo vam da uživate u dobrim borbama te vrhunskim izvedbama kata, a našim reprezentativcima želimo puno sportske sreće.

  Karate 1 premier league Tokyo

 • Hrvatski karatisti u Tokamachiju

  "Hrvatska karate reprezentacija otputovala je na šestodnevne pripreme u japanski grad Tokamachi. Riječ je o uspješnoj suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachija"

  prenijeli su svi veći Hrvatski internet portali.

 • Pripreme u Tokamachiu - Japan

  U suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachia u Japanu te uz pomoć Veleposlanstva Japana u RH uspijeli smo za našu seniorsku reprezentaciju organizirati pripreme u Tokamachiu.

 • Pripreme u Đurđevcu i trenerski tečaj u Rijeci

  Ljeto i godišnji odmori još uvijek traju, no rad i aktivnosti u Hrvatskom karate savezu u punom su zamahu i odmora za Stručna tijela saveza i članove nacionalne reprezentacije nema!

  Ovaj vikend Hrvatski karate savez odrađuje aktivnosti u dvije regije.
  U Đurđevcu nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama određuje vikend pripreme, a istovremeno u Rijeci je započeo drugi semestar stručnog osposobljavanja budućih karate trenera Hrvatskog karate saveza.

 • Radno ljeto u Hrvatskom karate savezu!

  Nakon završenih priprema kadeta, juniora i U21 u Fužinama, nacionalne selekcije Hrvatskog karate saveza, zajedno sa Stručnim stožerom nastavljaju sa provođenjem aktivnosti prema planu i programu.
  Tako je ovog vikenda seniorska nacionalna reprezentacija u borbama započela sa ciklusom priprema za EP 2020. u ožujku u Bakuu. U Samoboru se okupilo 30-tak seniorki i seniora u borbama pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Dragutina Galine i Davora Mrzaka.

 • 1. Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  "Hrvatska prva na tablici osvajača medalja u karate natjecanjima na 1. Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima sa osvojenih 5 odličja od čega 4 zlatna" prenosi portal svjetske karate federacije (http://www.wkf.net) na svojoj naslovnici.

  Cijelu vijest pročitajte na: https://www.wkf.net/news-center-new/youngsters-show-abilities-as-european-universities-combat-championships-concludes/1032/

 • Mateša primio predsjednika Svjetske karate federacije Espinosa i izaslanstvo HKS-a

  Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša priredio je prijam za tročlano izaslanstvo karate sporta, u kojem su bili predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinos, čelnik Hrvatskog karate saveza (HKS) Davor Cipek i predsjednik HKS-ova odbora za veterane Vjekoslav Šafranić. Razgovaralo se o stanju u karate sportu na svjetskoj i nacionalnoj razini, a ponajviše o statusu karatea na velikim višesportskim priredbama, pri čemu su sugovornici najviše komentirali MOO-ovu odluku o jednokratnom uvrštavanju karatea u program olimpijskih sportova, samo za OI u Tokiju 2020. godine.

 • Pred tisuću studenata svečano otvorena Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima

  31. srpnja u 20:30h u Domu odbojke „Bojan Stranić" u Zagrebu, svečano su otvorena 1. Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja okupljaju 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja.

  Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok se od čelnika iz svijeta sporta ističu Antonio Espinos, predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) te Roy Baker, predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO).

 • Pripreme kadetske, juniorske i mlađe seniorske selekcije u Fužinama

  Sukladno usvojenom planu i programu nacionalne selekcije za nastup na Svjetskom prvenstvu ( Čile, 23.-27.10.) u Fužinama se održavaju od subote (27.07.) do utorka (30.07.) trodnevne pripreme za kadete, juniore i mlađe seniore (M i Ž) u borbama.

  Odazvalo se čak 110 naših najboljih sportašica i sportaša koji vrijedno treniraju pod stručnim vodstvom svojih izbornika i trenera (Ivana Bebek, Alen Zamlić, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Vanessa Cvjetan Lozo, Danil Domdjoni, te Fedor Nalis, tehniko izborničkog stožera i Jere Srzentić, izbornik za nac. selekcije za U14).

  Naredno okupljanje predviđeno je od 17. do 20. kolovoza.

  FACEBOOK

 • EUSA - Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  Hrvatska i Zagreb domaćini su velikog sportskog događaja – EUSA COMBAT CHAMPIONSHIPS, Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima.
  Navedeno prvenstvo održava se u 4 borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.

  Hrvatski karate savez u suradnji sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom preuzeo je tehničku organizaciju Europskog sveučilišnog karate prvenstva.

 • Stručno osposobljavanja za trenere karatea

  Nakon uspješno započetog stručnog osposobljavanja za trenere karatea prve generacije trenera u Zagrebu, Sportsko Učilište Hrvatskog karate saveza započelo je sa školovanjem prve generacije budućih trenera karatea u Rijeci!
  S ponosom ističemo da smo jedini savez u Hrvatskoj pored nogometnog saveza, koji je uspio organizirati svoje učilište za obrazovanje trenera te školovanje kadrova provodimo po regijama u Hrvatskoj kako bi kandidatima olakšali samo školovanje i stručno osposobljavanje!

  Sretno budućim karate trenerima i puno uspjeha u radu vrijednim predavačima!

  Naredna stručna osposobljavanja Sportsko Učilište započet će u Dalmaciji i u Slavoniji!

 • RTL - Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću

  Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću
  POGLEDAJTE VIDEO

 • HRT - Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu

  Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu
  POGLEDAJTE VIDEO

 • Zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske

  Zahvaljujući izvrsnim i prijateljskim odnosima Hrvatskog karate saveza i Veleposlanstva Japana u RH, održan je zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske u Umagu.
  Hvala Japanskom Veleposlanstvu u Zagrebu na suradnji i prijateljima iz karate saveza Japana na ovom povijesnom susretu za Hrvatski karate savez!

 • ZAPOČEO JE TEČAJ ZA TRENERA KARATEA

  U petak 28.06. je započela sa školovanjem prva generacija budućih trenera karatea koji su upisali tečaj pri Sportskom učilištu ustanovi za obrazovanjje odraslih u karate sportu čiji je osnivač Hrvatski karate savez.

 • IVAN ZLATNI, ANĐELO SREBRNI

  Fenomenalni uspjeh za hrvatski karate.
  Braća Kvesić, Ivan i Anđelo, na 2. Europskim igrama u Minsku ostvarili su povijesni rezultat za hrvatski karate i sport.

 • Najava - 2. Europske igre u Minsku

  Drage karateke i prijatelji karatea,

  29. i 30. 06. se u Minsku održava natjecanje u karateu na 2. europskim igrama.
  Hrvatsku predstavljaju braća Ivan i Anđelo Kvesić koji će pokušati ostvariti još jedan veliki uspjeh hrvatskog karatea i sporta.
  Budimo uz Ivana i Anđela te im zaželimo puno sreće kako bi se u Hrvatsku vratili s još jednim odličjem.
  Finala iz Minska direktno prenosi Hrvatska televizija 29.06. na svom 2. kanalu sa početkom od 16:25 sati.
  Budimo u subotu uz male ekrane i uživajmo u majstorijama najboljih europskih karateka.

 • HR KARATE VIKEND

  Daruvarske toplice, 19. do 21.06.2019.
  Stručni skup svih komisija i stručnih tijela saveza.
  Misija i ciljevi: Gdje smo danas i što želimo biti sutra! Kako unaprijediti hrvatski karate sport?

  Hvala svima na odazivu

  GALERIJA SLIKA

 • Rang lista Hrvatski karate savez

  Poštovani,

  U prilogu dostavljamo rang listu učenika sportaša, članova Hrvatskog karate saveza.

  Kandidati za sportske odjele - karate 13.06.2019Obrazac kriterija šprtske uspješnosti 2019-2020
  S poštovanjem,
  Davor Cipek

 • EUSA Combat championships Zagreb 2019 - volontiranje

  Poštovani članovi,
  Jedan od važnijh pojekata ove godine koje Hrvatski karate savez organizira zajedno sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) pod “kapom” EUSA-e (Europske sveučilišne sportske federacije) je Europsko sveučilišno prvenstvo u karateu. Ovo prvenstvo je dio eventa pod imenom EUSA Combat Championships koje uključuje studentska prvenstva u četiri borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.
  Ovaj multisportski event će organizacijski biti na viskoj razini što i zahtijeva jedno Europsko prvenstvo, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele priključiti organizaciji na volonterskoj bazi da se jave i daju svoj doprinos ovom prvenstvu kako bi naš sport prezentirali u što boljem svijetlu.
  Iskustva volontera sa Europskih sveučilišnih igra Zagreb-Rijeka 2016 su više nego pozivtivna u smislu radnih iskustava koje su stekli, a još više zbog poznastva i uspomena koje su ponijeli sa Igara.
  U privitku dostavljamo dopis HASS-a u kojem možete isčitati više informacija o samom prvenstvu i volontiranju, a za sva pitanja stojimo Vam na raposlaganju.
  Dopis - objava informacija Combat

 • Prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!

  Od 13. do 16.06 održava se prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!
  Uz ovakve članove kadetske, juniorske i U21 reprezentacije, kao i trenere, budućnost hrvatskog karate sporta je sigurna.

  Hvala na energiji i predanom radu za naš Hrvatski karate savez!
  Alen Zamlić, Danil Domdjoni, Ivana Bebek, Vanessa Cvjetan Lozo, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Fedor Nalis.

 • Razredni odjeli za športaše - preliminarna rang-lista

  Na temelju raspisa Hrvatskog karate saveza i Središnjeg državnog ureda za šport RH glede postupka upisa učenika sportaša u srednje škole – šk.god 2019/2020., u prilogu e-pošte dostavljam Vam preliminarnu rang listu koja je sastavljena na temelju dostavljenih rezultata za pojedine učenike-sportaše koji se nalaze na popisu SDUŠ RH. Svi rezultati su provjereni u arhivi saveza, te je komisija dodijelila bodove prema razrađenim kriterijima od br 1 – 10
  Kandidati za sportske odjele - karate 13.06.2019 Obrazac kriterija šprtske uspješnosti 2019-2020

 • IVAN KVESIĆ SREBRENI U ŠANGAJU

  Na turniru #KARATE1 PREMIER LIGE u Šangaju naš Ivan Kvesić u neizvjesnom finalu osvaja srebro i sa time je još bliže plasmanu na OI u Tokiju.
  Veliki uspjeh su popratili i brojni mediji:
  JUTARNJI.HR T-PORTAL.HR NET.HR HRT SPORT i mnogi drugi

 • IVAN KVESIĆ IZBORIO FINALE

  Razlog više da sutra u 13 sati upalite TV i prebacite se na kanal Sportske TV .
  Ivana čeka finalna borba u kategoriji do 84 kg protiv dobro mu poznatog Turčina Ugur Aktasa , prvorangiranog na svjetskoj rang listi za Tokyo. Idemo svi navijati za našeg svjetskog prvaka !

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - SHANGHAI 2019

  Drage karateke i svi prijatelji karatea,
  ovog vikenda se u dalekom Šangaju održava još jedan u nizu turnira Premier lige Svjetske karate federacije (WKF).
  Hrvatski karate savez je osigurao u suradnji sa Sportskom TV prijenos finalnih borbi koji ćete moći pogledati na malim ekranima u nedjelju 09.06. sa početkom od 13,00 sati.
  Na ovom turniru sudjeluje 543 najboljih svjetskih karateka iz 76 država svijeta koji sakupljaju bodove u kvalifikacijskom ciklusu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu.
  Želimo dobar nastup našim reprezentativkama i reprezentativcima u Šangaju, a svima vama želimo da uživate u vrhunskom karateu.

 • 24. Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste

  Na 24. Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste, održanom u Banja Luci od 31.05 do 02.06., Hrvatska mlada reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh osvojivši ukupno 25 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 14 brončanih). Velike čestitke svim našim natjecateljima i trenerima.

 • Razvijena je aplikacija HKS za iPhone

  Obaviještavamo Vas da je na Appstoreu za preuzimanje dostupna aplikacija HKS-a.

  Kao što Vam je već ranije poznato, od veljače ove godine je aplikacija izašla za android, a od sinoć je dostupna i za Iphone. Putem aplikacije možete pratiti aktualnosti HKS-a, rezultate, kalendar natjecanja i slično. Aplikacija se nadograđuje i nadopunjuje iz mjeseca u mjesec te svakako preporučujemo da je imate na svojem smartphone-u kako bili u toku sa događanjima u našem savezu.

 • Poziv na upis u program obrazovanja za trenere karatea

  Poziv na upis u program obrazovanja trenera karatea koje započinje Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.
  U obavijesti možete pronaći raspis i pojedinosti za početak stručnog osposobljavanja u Zagrebu, te raspis i pojedinosti za početak stručnog osposobljavanja u Rijeci.

  OBAVIJEST RASPIS ZA ZAGREB RASPIS ZA RIJEKU UPISNICA

 • PH u katama za mlađe uzraste i u parakarateu

  U subotu 25.5.2019. u Osijeku održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama pojedinačno i ekipno, te Prvenstvo Hrvatske u parakarateu.
  Nastupili su natjecatelji iz 47 karate klubova.

  Rezultate Prvenstva Hrvatske i poredak klubova pogledajte na
  PH MLAĐI UZRASTI KATE POJEDINAČNO I EKIPNO - LISTE PH MLAĐI UZRASTI KATE POJEDINAČNO I EKIPNO - POREDAK PH PARA KARATE - LISTE PH PARA KARATE - POREDAK

 • OBAVIJEST O POČETKU POKRETANJA TEČAJEVA ZA TRENERE KARATEA

  S posebnim veseljem vas želimo informirati te najaviti da će u ponedjeljak 27.05.2019.g. Sportsko učilište-Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu ( u privitku Rješenje) raspisati POZIV na upis u program stručnog osposobljavanja za poslove trenera karatea.
  Obavijest o pokretanju tečajeva za trenera karate Rješenje - Rijeka Rješenje - Zagreb

 • WKF Karate 1 Seria A Istanbul

  Sutra (17.05.2019.) počinje turnir WKF Karate 1 Seria A Istanbul. U Tursku je otputovalo 20 Hrvatskih natjecatelja i 7 trenera.

  Rezultate možete pratiti na:
  https://www.sportdata.org/wkf/..

 • Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste i parakate - Osijek

  U subotu, 25.05.2019. u Osijeku održat će se Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama i Prvenstvo Hrvatske u parakarateu.
  U nastavku Vam dostavljamo dopune i izmjene za Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, poziv za PH parakarate te službene kategorije HKS-a za 2019. godinu.

  PH KATE MLAĐI UZRASTI - DOPUNE I IZMJENE PH PARAKARATE - POZIV HKS SLUŽBENE KATEGORIJE 2019.

 • Međunarodni turniru Trofej Raška 2019.

  Junorska muška selekcija nastupila je na međunarodnom turniru Trofej Raška 2019.

  Jakov Fember i Roko Mihalinec 2. mj.
  Leo Marković i Karlo Volarić 3. mj.
  ekipno - drugo mjesto

  Natjecatelje je vodio trener Fedor Nalis

 • KARATE 1 YOUTH LEAGUE - LIMASSOL, CIPAR

  Na prvom od četiri natjecanja Karate 1 Youth League nastupilo je 32 natjecatelja iz Hrvatske.
  Osvojili smo jedno 5. (Tia Škrljac) i dva 7. mjesta (Mia Čačko i Dario Gluhinić), solidan rezultat za našu malu ekipu s obzirom na veliki broj natjecatelja iz cijelog svijeta. Sigurni smo da će na idućem natjecanju Youth League u Umagu ti rezultati biti mnogo bolji.

 • Balkansko prvenstvo za seniore i veterane, Čačak 2019.

  Uspješan nastup reprezentativaca Hrvatske na Balkanskom prvenstvu za seniore i veterane

 • Muška seniorska ekipa 3.

  Kakav kraj prvenstva!!
  Muška ekipa 3.
  Čestitke cijeloj delegaciji, hvala ekipo!
  Hrvatski karate ostaje u vrhu gdje mu je i mjesto

  Više na:
  HRT SPORT

 • Braća Kvesić osvojili bronce

  Braća Anđelo i Ivan Kvesić na dramatičan su način osvojili brončane medalje na 54. Europskom prvenstvu u karateu u španjolskoj Guadalajari.

  Više na:
  HRT SPORT

 • Ivan i Anđelo Kvesić u subotu za broncu

  Braća Kvesić u subotu će se boriti za brončanu medalju u poluteškoj, odnosno teškoj kategoriji na 54. EP-u u karateu.

  Pročitajte više na:
  VEČERNJI LIST - KARATE EP

 • Licencni trenerski seminar

  Održan je drugi licencni trenerski seminar

 • Europsko prvenstvo

  Poštovane kolege i prijatelji,

  pred nama je četiri dana prvenstva Europe za seniore koje se održava u španjolskoj Guadalajari.

  Hrvatski karate savez osigurao je prijenos, u suradnji sa Sportskom TV, barem mali dio događanja s lica mjesta najvećeg i najznačajnijeg kontinentalnog prvenstva na kome sudjeluje 51 država.
  Naravno da očekujemo da se i naši reprezentativke i reprezentativci uključe u razdiobu medalji, a mi iz Hrvatske ćemo zdušno za njih navijati.

  Budite uz male ekrane Sportske TV u subotu od 12,55 do 13,25 te od 18,25 do 19,20.
  U nedjelju se događanja uživo iz Guadalajare mogu pratiti na malim ekranima od 12,30 do 13,20.

  Sportski pozdrav svima i puno sreće našim curama i dečkima u Španjolskoj !

 • Dnevnik HRT1 - Hrvatska karate reprezentacija

 • Konferencija za novinare

  Konferencija za novinare pred odlazak na Europsko prvenstvo u španjolsku Guadalajaru.

 • Hrvatska karate reprezentacija na pripremama u Daruvarskim toplicama

  U Daruvarskim toplicama od 11. do 17.03.2019. su održane završne pripreme Hrvatske seniorske karate reprezentacije prije odlaska na Europsko prvenstvo u španjolsku Guadalajaru.

 • Slike sa državnog prvenstva osnovnih škola

  Pogledajte slike sa državnog prvenstva osnovnih škola održanog u Đuđevcu u organizaciji HKS-a i HŠŠS-a i tehničkoj organizaciji Karate kluba Đurđevac.

  FACEBOOK ALBUM

 • Okvirna satnica

  Objavljujemo okvirnu satnica državnog prvenstva za osnovne škole koje će se održati u Đurđevcu u subotu, 09. ožujka 2019. godine

  SATNICA

 • Prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane i sveučilišno PH

  U subotu i nedjelju (23. i 24.02.2019.) održano je prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama pojedinačno i katama pojedinačno i ekipno, te veterane i veteranke u katama pojedinačno i ekipno.

  U subotu su u borbama nastupili natjecatelji iz 40 klubova iz Hrvatske. U nedjelju je uz PH u katama održano i studentsko prvenstvo Hrvatske gdje je nastupilo oko 50 natjecatelja sa Hrvatskih sveučilišta.

  Rezultate prvenstva Hrvatske i poredak klubova pogledajte na stranicama Hrvatskog karate saveza
  REZULTATI PH SENIORI I VETERANI
  Poredak sa sveučilišnog PH pogledajte na:
  UNISPORT HRVATSKA

 • PREMIER LIGA U DUBAIU

  Poštovane kolegice i kolege,

  Narednog vikenda ćemo opet imati priliku na malim ekranima Sportske TV pogledati prijenos finalnih susreta Premier lige koja se održava u Dubaiu od 15. do 17. 02.
  Na turniru će sudjelovati 737 sportašica i sportaša iz 86 države svijeta.

  Naravno, među njima su i naši reprezenativci koji će nas ponovno pokušati razveseliti novim pobjedama i novim bodima koje skupljaju za OI u Tokyu.

  Sve pojedinosti u svezi ovog velikog sportskog natjecanja možete vidjeti na portalu Sport data:

  https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=263&ver_info_action=catnennlist#a_eventheadend
  Finalne borbe će na ekranu SPTV-a biti u nedjelju u 11,30 sati.

  Želimo vam da uživate u dobrim borbama te vrhunskim izvedbama kata.

  Uz sportski pozdrav

 • POZIV - Grand Prix Slovakia 2019

  Sukladno planu i programu nacionalnih reprezentacija upućuje se poziv širem spisku muške i ženske juniorske i kadetske selekcije u katama i borbama za kontrolni turnir Grand Prix Slovakia 2019 23.veljače 2019.

  POZIV - Grand Prix Slovakia 2019

 • POZIV - Studentsko prvenstvo Hrvatske

  RASPIS ZA NATJECANJE

  UniSportHR karate 2018./2019.

  -studentsko prvenstvo hrvatske-

  Detaljnije u pozivu POZIV - Studentsko prvestvo Hrvatske

 • MLADA HRVATSKA REPREZENTACIJA VRAĆA SE SA EP SA 3 BRONCE

  Nakon posljednjeg dana Europskog prvenstva za kadete junire i mlađe seniore u Danskom Aalborgu, možemo podvući crtu i reći da je Hrvatska reprezentacija ostvarila veliki uspjeh.

 • POČETAK EP u Aalbogu

  Danas počinje EP za kadete juniore i Ml. Seniore u Aalborgu. Raspored prvenstva, Live rezultati i live prijenos možete pronaći na stranici sportdate

  https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=253#a_eventheadend

 • Prvenstvo Hrvatske za seniore borbe 2019

  U subotu, 23. veljače 2019. održat će se u Zagrebu, Sportska dvorana Ekonomskog fakulteta (Trg J.F. Kennedyja 6), Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama pojedinačno.

  Više o natjecanju kao i poziv pogledajte na KALENDAR NATJECANJA

 • slider
  slider
  slider
  slider
  slider

  Mlada Hrvatska reprezentacija otputovala na EP u Dansku

  Hrvatska kadetska, juniorska i U21 reprezentacija otputovala je jutros u Danski grad Aalborg na Europsko prvenstvo za navedene kategorije.

  Hrvatska delegacija broji ukupno 37 natjecatelja među kojima se nalaze i 2 braniteljice bronci sa prošlogodišnjeg EP Sadea Bečirović i Ines Grdenić i sa razlogom su očekivanja velika.

  Naše reprezentativce na ovom EP će voditi izbornici; Kolec, Živković, Mrzak, Romić te trener Nalis, a u zadnji čas umjesto izbornika za kate Đukića, koji je zbog bolesti morao otkazati prvenstvo, uskočićo je seniorski kataški izbornik Tihomir Grgić.

  Važno je napomenuti da će na ovom EP uz reprezentativce, Hrvatsku predstvljati i sedam sudaca od kojih 4 polaže za viša međunarodna zvanja.

  Vođa delegacije je g. Davor Cipek koji pak je pozvan od predjednika Eurposke karate federacije da podnese izvješće kao Tehnički delegat EKF za Europske igre u Minsku 2019 i EUSA-e (Europske sveučilišne sportske federacije).

 • Nova pravila natjecanja

  Ovih dana smo dobili finalnu izvedbu novih pravila važećih od 1.1.2019. godine. Ova pravila bi trebala vrijediti do OI i primjeniti se na njima. Svjetujemo Vam da ih dobro proučite jer će se po njima suditi već na prvim natjecanjima početkom godine.


  WKF Competition Rules 2019 EN.pdf

 • slider
  slider
  slider

  Prvenstvo Hrvatske Novigrad 2018.

  U nedjelju 9. prosinca održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i ml. seniore kate i borbe ekipno ...

 • XVI. ZAGREB KARATE FEST

  Poštovani prijatelji karate sporta, čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 16. Zagreb karate fest koji će se održati u nedjelju, 25.11.2018. godine u dvorani Doma sportova u Zagrebu. Nadamo se da ćete sudjelovati u ovom dugogodišnjem sportskom događaju koji završava sa spektakularnim revijalnim ženskim turnirom TOP TEN na kojem nastupaju 10 najboljih seniorki svijeta.

 • Svjetsko prvenstvo na TV

  Poštovane kolegice i kolege,
  Hrvatski Karate Savez je osigurao da nam se Svjetsko seniorsko prvenstvo u potpunosti približi te da ga i mi u Hrvatskoj doživimo puno realnije.
  U suradnji sa Sportskom TV moći ćemo u subotu i nedjelju pratiti direktne susrete za treća, odnosno za prva mjesta.

 • Premier liga u Tokiju na našim malim ekranima

 • FINALNA RANG LISTA upisi u srednje škole

  KLUBOVIMA HKS-a

  Poštovani članovi,
  Na temelju raspisa Hrvatskog karate saveza i Središnjeg državnog ureda za šport RH glede postupka upisa učenika sportaša u srednje škole – šk.god 2018/2019., dostavljam Vam finalnu rang listu

 • Što roditelj ne treba raditi na natjecanju?

  Ovo je članak koji je objavio jedan naš poznati član i bivši državni reprezentativac.
  Saznajte o čemu se radi i tko ga je napisao ?

  Klik na fotku

 • slider
  slider
  slider

  Sudački seminar Opatija 2018.

  Ovaj vikend u Opatiji održan je seminar i ispit za nove suce i viša sudačka zvanja . Polaganju je pristupilo devetnaest polagača. Održan je seminar iz sudačkih pravila WKF-a, Kata praktični dio i predavanje o gestama i ponašanju na natjecanju. Nakon toga održan je pismeni dio ispite te praktični dio iz Kata. U nedjelju je održan tradicionalni 19. Opatija cup na kojem su polagači imali praktični dio ispita iz suđenja.

  Čestitamo na položenim zvanjima!

  Posebno se zahvaljujemo Dragutinu Galini i KK Opatija na tehničkoj organizaciji ovog seminara.