AKTUALNO

Novosti


 • 56TH EKF SENIOR CHAMPIONSHIPS - POREC

  Kao što i sami znate, Izvršni direktorij Europske karate federacije jednoglasno je prihvatio kandidaturu Hrvatskog karate saveza za organizaciju 56.Europskog seniorskog prvenstva koje će se održati u Poreču, u terminu od 19.-23.svibnja 2021. godine.
  Također,  dano nam je povjerenje, te će se u sklopu prvenstva održati i Izborni Kongres EKF za Izvršni direktorij za novo mandatno razdoblje 2021-2025.

  Ova organizacija ima za cilj omogućiti našoj seniorskoj reprezentaciji domaći teren natjecanja ali isto tako i pozicionirati naš Hrvatski karate savez u Hrvatskoj I unutar Europske karate federacije

 • Započeo ciklus priprema za nastup na EP Poreč 2021!!

  Prvim vikend pripremama seniorske muške i ženske nacionalne reprezentacije u borbama započeo je pripremi period i izborni postupak za nadolazeće Europsko seniorsko prvenstvo kojem je domaćin grad Poreč u svibnju 2021. godine.

 • 56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu i parakarateu 2021. u Poreču

  S velikim zadovoljstvom objavljujemo informaciju da će Hrvatski karate savez i Republika Hrvatska iduće godine biti domaćin u organizaciji 56. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu!

 • Održana Sjednica Izvršnog odbora Svjetske karate federacije

  Predsjednik Saveza g.Davor Cipek sudjelovao je na Sjednici Izvršnog odbora WKF koja je održana video vezom u utorak, 1.prosinca 2020.godine.

  Na sastanku je odlučeno o nizu važnih tema koje se odnose na najvažnije aktivnosti WKFa u 2021.godini.

  WKF Executive Committee meets via videoconference to discuss Karate future

 • PH u katama za kadete, juniore i U21

  Današnje PH u katama za kadete, juniore i ml. seniore ml. seniore možete pratiti uživo na youtube kanalu CRORING

  PH na CRORING

 • Nova objava WKF-a o PH za kadete, juniore i U21

  Još jedna objava Svjetske karate federacije i novo priznanje HKS-u za uspješnu organizaciju PH za kadete, juniore i U21.
  Objava Svjetske karate federacije

 • Članak Svjetske karate federacije o održanom PH za mlađe uzraste

  Rad Hrvatskog karate saveza ponovo je prepoznala Svjetska karate federacija i objavila članak o održanom PH za mlađe uzraste.
  ČLANAK WKF-a O ODRŽANOM PH

 • Prvenstvo Hrvatske 17. i 18.10 - Live stream

  S obzirom na epidemiološke mjere Prvenstvo Hrvatske se mora održavati bez gledatelja, zato smo za Vas osigurali prijenos uživo sa svih borilišta koji ćete moći pratiti na linku

  LIVE STREAM

 • Pripreme seniorske reprezentacije

  Održane vikend pripreme seniorske nacionalne reprezentacije u Termama Sveti Martin na Muri!

 • Sastanci sa županijskim karate savezima i klubovima

  Poštovani članovi, predstavnici klubova i županijskih karate saveza, dragi prijatelji,

  u protekla dva tjedna održali smo zajedničke sastanke sa svim županijskim karate savezima i klubovima Hrvatskog karate saveza.

 • Komemoracija za prof.dr. Branimira Kuleša

  Danas je u organizaciji HKS-a u hotelu Laguna održana komemoracija i odana počast našem dragom prof. dr. Branimiru Kulešu.

  Komemoraciji su uz članove obitelji prisustvali karate veterani, bliski prijatelji, te predstavnici HKS-a.

  Počivaj u miru dragi naš profa!

 • Pripreme seniorske reprezentacije

  Prilog HTV-a o pripremama ženske i muške seniorske reprezentacije Hrvatskog karate saveza u Svetom Martinu na Muri

 • Javljamo tužnu vijest da je preminuo prof. dr. Branimir Kuleš

  Javljam tužnu vijest, da je danas, u četvrtak 24. rujna 2020. godine, u Zagrebu nakon duge i teške bolesti u 81. godini života preminuo prof.dr. Branimir Kuleš.
  Posljednji ispraćaj našeg Branka bit će u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine na krematoriju u Zagrebu u 13:20 sati.

 • Nagrada Dražen Petrović

  U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je u memorijalnom muzeju Dražen Petrović u Zagrebu održana svečana dodjela nagrade "Dražen Petrović".

  Hrvatski karate savez može biti ponosan na svoje sportašice i sportaše budući da su od 6 nominiranih kategorija, 2 otišle u ruke Hrvatskom karate savezu.

 • Pripreme seniorske i mlade reprezentacije

  Ovaj vikend su nastavljane aktivnosti reprezetacija Hrvatskog karate saveze, prema planovima koje su donijeli stručni stožeri kako bi se pripremili za jesenski dio sezone, za koje se svi nadamo da će se moći održati.

  Seniorska muška i ženska reprezentacija se okupila u Fužinama, dok se mlada reprezentacija (kadeti, juniori i mlađi seniori - muška i ženska selekcija) okupila u Sv. Martinu na Muri. Oba okupljanja završavaju u nedjelju, a važno je napomenuti da se treninzi odvijaju u skladu sa preporukama HZJZ

 • HKS - Kalendar aktivnosti do kraja 2020.

  Uzimajući u obzir trenutnu situaciju i propisane mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo RH, Upravni odbor Saveza prihvatio je prijedloge Natjecateljske komisije u svezi aktivnosti u jesenskom dijelu 2020.

 • Poziv na upis u program osposobljavanja za poslove trenera karatea

  Poštovani članovi,

  u prilogu e-pošte dostavljamo vam POZIV na upis u program osposobljavanja za poslove TRENERA KARATEA koje provodi SPORTSKO UČILIŠTE-Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu Hrvatskog karate saveza.

 • 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

  Svim članicama i članovima Hrvatskog karate saveza, a posebno onima od nas koji su časno i ponosno bili u redovima hrvatskih branitelja Domovinskog rata iskrene čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
  Onima koji danas nažalost više nisu s nama položivši život na Oltar Domovine neka je laka hrvatska gruda i neka im je vječna slava! Zbog njih danas uživamo slobodu i mir, a jedina nam Hrvatska raširenih ruku i iskrenog srca nudi topli dom i ljubav svima koji je osjećaju za svoju Domovinu!

  Neka nam vječno živi naša Domovina!

 • Ekskluzivni intervju predsjednika Saveza g. Davora Cipeka za Sportske novosti

  Prenosimo ekskluzivni intervju koji je za Sportske novosti dao predsjednik Saveza g.Davor Cipek. Osvrnuo se na protekle dvije godine mandata, na sportske uspjehe ali i na probleme koji ga prate!
  Sportske novosti - intervju

 • Drugi dan priprema u Sisku

  Drugi dan priprema koje se ovog vikenda održavaju u Sisku, članice i članovi nacionalne reprezentacije Hrvatskog karate saveza odrađuju sve zadatke koje pred njih postavlja Stručni stožer nacionalnih izbornika i trenera, te odgovorno poštujući propisane mjere i pravila!

 • Pripreme kadetske, juniorske i U21 nacionalne reprezentacije HKS

  Stručni stožer nacionalne reprezentacije sazvao je pripreme koje se održavaju u Sisku u terminu od 23.~26. srpnja 2020. godine i na koje se odazvalo 90 sportašica i sportaša čime započinje pripremni ciklus plana i programa za predstojeće Europsko prvenstvo 2021. u Finskoj.

 • Potpisan Ugovor između SDUŠ RH i HKS

  Nakon odrađenih konzultacija i iznimo konstruktivnih sastanaka u Središnjem državnom uredu za šport RH koji je uvažio naše prijedloge, danas je predsjednik HKS g.Davor Cipek potpisao Ugovor o sufinanciranju organizacije naših državnih prvenstava do kraja 2020.godine.

 • Pripreme seniorske reprezentacije Hrvatskog karate saveza!

  Poštujući sve propisane mjere Civilnog stožera RH i HZJZ, Hrvatski karate savez okupio je seniorsku nacionalnu reprezentaciju u borbama na vikend pripremama koje se održavaju u idealnim uvjetima prekrasnih Fužina od 16.~19.srpnja 2020.

 • Predsjednik Cipek sudjelovao na sjednici izvršnog odbora EKF-a

  Danas je predsjednik Hrvatskog karate saveza g.Davor Cipek na poziv predsjednika Europske karate federacije g.Antonia Espinosa ponovno sudjelovao na drugoj po redu Sjednici Izvršnog odbora EKF putem video konferencije.

  Raspravljalo se o niz važnih pojedinosti oko funkcioniranja EKF do kraja 2020. i u 2021.

  Također, predsjednik Cipek je kao Tehnički delegat EKF u EUSA podnio izvješće o pripremama karate natjecanja na EUSA igrama koje su odgođene za 2021. u Beogradu, Srbija, a na kojima se očekuje više od 6000 sportašica i sportaša!

  O svim pojedinostima zaključaka održane sjednice sve članice saveza bit će naknadno obaviještene od strane predsjednika Cipeka na sjednici Sabora HKS-a!

 • Osposobljavanje karate trenera u Dalmaciji

  Nakon uspješno provedenog i završenog stručnog osposobljavanja generacije trenera karatea u Zagrebu i Rijeci, Sportsko učilište~ustanova za stručno osposobljavanje trenera Hrvatskog karate saveza uspješno je odradila i osposobila generaciju karate trenera u našoj Dalmaciji.

 • Obavijest o smrti trenera i člana HKS-a

  Poštovani,

  Obavještavamo Vas o tužnoj vijesti da je naš član Hrvatskog karate saveza, trener Karate kluba LAV iz Pule cijenjeni gosp. Rudolf Oliva prerano preminuo uslijed bolesti
  Posljednji ispraćaj održat će se 01.07.2020. na Gradskom groblju u Puli.

  Obitelj Oliva moli za tihu sućut i ispraćaj u krugu obitelji.
  Ovom prilikom obitelji g. Rudolfa Olive kao i svim članovima KK LAV Pula upućujemo riječi najiskrenije sućuti i suosjećanja.

  Hrvatski karate savez

  Predsjednik
  Davor Cipek

 • Finalna Rang lista - srednja škola

  Poštovani,
  U privitku dostavljamo finalnu rang listu za upise u sportske odjele srednjih škola nakon zaprimljenih primjedbi i dopuna.

  Za sve nejasnoće stojim na raspolaganju.

  Srdačan pozdrav,
  Luka Požgaj, tajnik

  Prilozi: Kandidati za sportske odjele - karate

 • Razredni odjeli za športaše - rang lista

  Poštovani,
  u privitku dostavljamo rang listu prema dostavjenim rezultatima na temelju odobrenih kriterija od strane SDUŠ-a.
  Molimo da detaljno proučite tablicu te da nas na moguće greške upozorite najkasnije do ponedeljaka 22.6.2020.
  Za sve nejasnoće stojim na raspolaganju.

  Srdačan pozdrav,
  Luka Požgaj, tajnik

  Prilozi:
  Obrazac kriterija sportske uspješnosti Kandidati za sportske odjele - karate

 • Pripreme seniorske reprezentacije u Fužinama

  Nakon tromjesečne pauze uzrokovane pandemijom COVID 19 Stručni stožer seniorske nacionalne reprezentacije Hrvatskog karate saveza sazvao je pripreme u Fužinama! Konačno krećemo sa reprezentativnim aktivnostima!

 • Ugovor o suradnji Hrvatskog paraolimpijskog odbora s karate savezima!!

  Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) u srijedu je potpisao Ugovor o suradnji s Hrvatskim karate savezom osoba s invaliditetom (HKSOI) i Hrvatskim karate savezom (HKS).

 • Naša seniorska reprezentativka u humanitarnoj akciji

  Članica seniorske ženske reprezentacije Hrvatskog karate saveza Alessandra Hasani dala je svoj veliki doprinos u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći najpotrebitijim obiteljima grada Via delle Grazie u Bresci, Italija, koje su pogođene pandemijom COVID 19! Naša Alessandra i mladi članovi karate kluba Nakayama te glavni trener Michele Cornolo su pokazali svoje veliko srce i brigu za male obične ljude u ovoj teškoj situaciji! Ale, ponosni smo na tebe!

 • Online treninzi - Dobitnici nagrada

  Završena je nagradna igra HKS-a u sklopu HKS online treninga tijekom travnja i svibnja.

  Ponosni smo na sve mlade članice i članove Hrvatskog karate saveza koji su vrlo aktivno pratili online treninge, trenirali karate u vlastitom domu i slali nam svoje fotografije.

  Čestitamo svim nagrađenima te ih ovom prilikom molimo da dostave svoju veličinu majica koje su dobili u nagradnoj igri.

  Dobitnike nagrada možete vidjeti na linku
  treninzi.karate.hr
  Svoje podatke dostavite na e-mail adresu karate.tajnistvo@karate.hr do 4.6.2020.

  Vjerujemo da ste se radosno vratili u svoje matične klubove i pod vodstvom svojih trenera nastavili trenirati karate.

  Vidimo se na jednom od idućih natjecanja Hrvatskog karate saveza.

  Sretno svima!

 • Upisi u 1. razrede srednjih škola

  Poštovani,

  danas (1.6.2020) u 12:00 sati počinje prijava za upise u 1.razrede srednjih škola putem sustava NISpuSŠ.
  Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju svoj interes iskazati putem spomenutog sustava.

  Detaljnije informacije nalaze se na portalu
  www.upisi.hr
  Hrvatski karate savez će liste sportaša primiti od Ministarstva obrazovanja na temelju kojih će potom raspisati natječaj za sastavljanje rang liste.

  Molimo odgovorne osobe u klubovima da obavijeste svoje članove koji upisuju 1. razred srednje škole, a za dodatna pojašnjenja i pomoć slobodno nas kontaktirajte.

 • Online treninzi - završetak i izvlačenje nagrada

  Poštovani,

  Danas je posljednji dan HKS online treninga, a sutra još možete učitati svoje slike na stranicu.
  Rezultati nagradne igre #trenirajkarate biti će objavljeni u ponedjeljak 01.06.2020.

 • Bajramska čestitka

  Hrvatski karate savez svim članicama i članovima islamske vjere čestita Bajram, uz želje da blagdan provedu u miru i sreći - Bajram Šerif Mubarek Olsun.

 • Nastavak treninga u klubovima uz preporuke HZJZ

  Poštovani članovi,

  S velikim nestrpljenjem i veseljem dočekali smo odluku Nacionalnog stožera kojom se ukidaju posebne mjere koje su do sada bile na snazi zbog epidemije COVID 19.

  Od sutra klubovi mogu ponovo nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima ali uz posebne mjere koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo a koje možete pronaći na linku....

  Preporuke-za-treninge-u-zatvorenom.pdf
  Želim Vam svima sretan nastavak rada s vašim redovnim klupskim aktivnostima!

  Sportski pozdrav

  Predsjednik
  Davor Cipek

 • Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za treninge na otvorenom

  Dostavljamo Vam posljednju odluku koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite RH te preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje se odnose na preporuke za treninge na otvorenom prostoru.

  Sport_rekreacija_na_otvorenom-10-05.pdf Izmjena_Odluke_o_nuznim_mjerama.pdf

 • Online treninzi - Izvučene nagrade za travanj

  Poštovane najmlađe članice i članovi Hrvatskog karate saveza, obavještavam Vas da je Registracijska komisija HKS-a prema pravilima naše nagradne igre izvukla nagrade za sve one koji su se aktivno uključili u „HKS online treninge“ u mjesecu travnju i dostavili nam svoje fotografije!

  U ime Upravnog odbora i svoje osobno ime, koristim priliku čestitati svim nagrađenima te se ujedno zahvaliti što ste se aktivno uključili u praćenje web stranica HKS i naše organizirane online treninge koje su za sve Vas pripremili nacionalni treneri Stručnog stožera uz atraktivan prikaz izvođenja zadanih akcija od strane naših reprezentativki i reprezentativaca.

  Popis nagrađenih možete pronaći na našim službenim web stranicama

  www.karate.hr
  http://treninzi.karate.hr/nagrade.php

 • Središnji državni ured za sport

  Sastanak na poziv Državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske

  Na upućeni poziv Državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske g.Tomislava Družaka, predsjednik Hrvatskog karate saveza g. Davor Cipek sudjelovao je na zajedničkom sastanku s ostalim predstavnicima SDUŠa, Nacionalnog vijeća za sport te predsjednicima nacionalnih sportskih saveza.

  Tema:trenutno stanje u hrvatskom sportu i aktivnosti pomoći sportu nakon ukidanja trenutnih mjera uzrokovane pandemijom COVID 19.

  Ovaj poziv upućen našem savezu od strane SDUŠ RH i Nacionalnog vijeća za sport RH glede ovako važnih tema je još jedan u nizu dokaza da naš Hrvatski karate savez uživa ugled i status dobro organiziranog sportskog saveza u Republici Hrvatskoj.

  O svim daljnjim aktivnostima i odlukama SDUŠ-a, a koje bi se ticale rada i djelovanja članica Hrvatskog karate saveza, bit će te pravovremeno i redovito obavještavani.

 • Karate pravila - bodovi

  U daljnjem tijeku aktivnosti saveza „HKS online treninzi“ mlađe članice i članovi Sudačkog zbora Hrvatskog karate saveza pokrenuli su inicijativu i dali si truda da kroz praktični prikaz atraktivnih akcija naših najboljih reprezentativki i reprezentativaca u borbama objasne temeljna sudačka pravila. Prvim pripremljenim videom objašnjavaju se kriteriji za suđenje poen tehnike u borbama, a sve u cilju da se naše najmlađe sportašice i sportaše kroz praktični prikaz upozna sa važećim pravilima suđenja.

 • Sretan Uskrs!

  Poštovani članovi Hrvatskog karate saveza, dragi prijatelji, u ime Upravnog odbora i tajništva HKS, te u svoje osobno ime, Vama i Vašim članovima kluba kao i Vašim obiteljima želim Sretan Uskrs!

  Bez obzira na trenutnu situaciju u kojoj se svi nalazimo, nadam se da će te Uskršnje blagdane provesti ugodno i radosno u krugu najužih članova obitelji. Želim Vam svako dobro!

  Predsjednik,
  Davor Cipek

 • Virtualni e-sparing partner

  Poštovani članovi, dragi treneri,
  s obzirom na pandemiju COVID 19 virusa i trenutne mjere kojima su nam onemogućene redovne aktivnosti u klubovima i općenito u Hrvatskom karate savezu, vodstvo saveza zajedno s svojim članovima stručnih tijela i pojedinih komisija pokušava osmisliti razne načine kojima bi zainteresirali naše najmlađe članove da u svojim domovima, uz online školu i učenje, posvete i jedan dio slobodnog vremena karate sportu.

  U razgovoru s našim članom i trenerom Hrvatskog karate saveza g. Dejanom Slukićem, inače vlasnikom poduzeća „Karate Shop“ uz suradnju našeg Sportskog učilišta-ustanove za obrazovanje odraslih u karate sportu, došlo se na ideju da bi pokušali razviti informatičku „karate vježbicu“ i virtualnog sparing partnera kako bi uz zabavu, naši najmlađi članovi koji treniraju borbe, izvodili ručne i nožne udarce u prazno i tako razvijali podražaj reakcije, a sve u cilju da ostanu u doticaju s karate sportom.

 • ČLANOVIMA HKS-a

  Poštovani članovi Hrvatske karate obitelji, dragi prijatelji, posljednjih dva tjedna zadesila nas je ova strašna i nepredvidiva epidemija virusa COVID 19 te su sve aktivnosti u našem savezu privremeno morale stati.

  U trenucima kada čovjek pomisli da je trenutna situacija s virusom najgore što se može dogoditi našem društvu, u jutarnjim satima ove nedjelje, 22. ožujka 2020.g. jedan dio Hrvatske i grad Zagreb zadesio je snažan potres i sve nas ostavio uplašene, u šoku i nevjerici s pitanjem da li nam se sve ovo zaista događa?

  Dragi prijatelji, koristim ovu priliku te Vas u ime Upravnog odbora saveza i u svoje osobno ime pozivam na naše jedinstvo, zajedničku solidarnost i pružanje pomoći svima onima kojima je trenutna pomoć najpotrebnija.

 • IVAN KVESIĆ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

  Poštovani članovi, dragi prijatelji, koristim priliku proslijediti Vam radosnu vijest, te ujedno u ime Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza i svoje osobno ime, uputiti javnu čestitku našem članu seniorske M nacionalne reprezentacije u borbama IVANU KVESIĆU koji je u iznimno napornoj prvoj fazi kvalifikacijskog postupka izborio plasman i nastup na Olimpijske igre u Tokiju 2020., u olimpijskoj kategoriji +75 kg.

 • Preporuka Središnjeg državnog ureda za šport

  PRENOSIMO OBAVIJEST SDUŠ-a

  Poštovani,

  S obzirom na aktualnu situaciju zbog pojave koronavirusa, u privitku vam šaljemo preporuke Središnjeg državnog ureda za šport u postupanju u području športa.

  S poštovanjem,

  Središnji državni ured za šport

 • Obavijest članovima HKS

  ČLANOVIMA HKS-a
  Organizatorima predstojećih natjecanja

  Poštovani članovi,

  obzirom na trenutnu situaciju i mjere koje donose pojedine državne institucije, a vezano uz “corona virus – COVID-19”, Upravni odbor Hrvatskog karate saveza donio je sljedeću odluku:

  Preporučuje se odgoda održavanja svih natjecanja iz kalendara Hrvatskog karate saveza koja bi okupila više od 1000 sudionika (ukupan broj natjecatelja i posjetitelja na tribinama, odnosno  ukupan broj sudionika u zatvorenom prostoru)

  Na temelju odluke donesene 11. ožujka 2020. – Upravni odbor Hrvatskog karate saveza poziva organizatore većih natjecanja i drugih okupljana vezanih uz karate sport u Republici Hrvatskoj da obrate pozornost na preporuke  Stožera civilne zaštite RH:

 • Ivan Kvesić u finalu WKF Premier lige u Salzburgu

  Naš Ivan Kvesić, aktualni Prvak svijeta nakon pet eliminacijskih pobjeda ušao je u finale WKF Premier lige u Salzburgu, jednom od posljednjih kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

  Bravo Ivane, čestitke stručnom stožeru i ostatku delegacije Hrvatskog karate saveza u Salzburgu!

 • Premier liga u Salzburgu

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea, iz dalekog Dubaia svjetska karate krema se preselila u Europu, točnije u nama i ne tako daleki Salzburg u Austriji.

  Približava se sam kraj kvalifikacijskog postupka za nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu, a u svim kategorijama još vlada potpuna neizvjesnost i napetost.

 • Obavijest kandidatima za upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice, karatea u Splitu

  Obavijest o terminu prijemnog ispita prije upisa program osposobljavanja za poslove trenera/ice, karatea u Splitu

  OBAVIJEST

 • Prvenstvo Hrvatske u katama

  Uspješno je završeno Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, seniore, veterane i Para karate. Iskrene čestitke i veliko hvala tehničkom organizatoru Karate klubu Alfa Zagreb na odličnoj organizaciji prvenstva i promociji karate sporta! Također, iznimno smo počašćeni dolaskom Ministra unutarnjih poslova i podpredsjednika Vlade RH g.Davora Božinovića, Nj.E. Veleposlanice Japana u RH Misako Kaji, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića te drugih uzvanika državnh institucija RH kao i dužnosnika gradskih institucija grada Zagreba. Čestitke osvajačicama i osvajačima odličja!

 • Poziv HKS-u na proslavu od veleposlanice Japana u RH

  Na poziv Nj.E. Kaji Misako, Veleposlanice Japana u RH , proslavili smo rođendan Njegovog Veličanstva, Japanskog Cara Naruhito. Još jedno priznanje za naš Hrvatski karate savez kojem je upućena pozivnica za ovaj svečani događaj!

 • Premier liga u Dubaiu na Spotrskoj TV

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea, ove nedjelje (16.02.) odlazimo slikom i tonom u daleki Dubai gdje se održava druga ovogodišnja Premier liga u 2020.g.
  Hrvatski karate savez u suradnji sa Sportskom TV pratiti će ovaj velebni karate događaj na kome sudjeluje i 11-ero hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca koji su u lovu na bodove u kvalifikacijskom postupku za Olimpijske igre u Tokyu.

 • Nova svjetska sudačka zvanja naših sudaca u Dubaiu

  Našim sucima Ivani Šoić i Josipu Grbavcu iskrene čestitke na položenim WKF sudačkim zvanjima za borbe i kate koje su uspješno položili na Sudačkom seminaru Svjetske karate federacije u Dubaiju! Hrvatski karate savez od danas ima dva nova svjetska sudačka zvanja!

 • 47. Europsko prvenstvo u karateu

  Završilo je 47. Europsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21! U iznimnoj konkurenciji 1155 natjecatelja iz 52 države Hrvatski karate savez vraća se u Hrvatsku sa 6 osvojenih odličja. Bilo je lijepo i ponosno odslušati "Lijepu našu" u Budimpešti stoga iskrene čestitke aktuelnoj Prvakinji Europe našoj Jeleni Pehar na osvojenom 1.mjestu u konkurenciji U21 -50kg u borbama!

 • Ivan Kvesić odlikovan

  Na svečanosti u Predsjedničkim dvorima na zagrebačkom Pantovčaku predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović uručila je četrdesetak odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima.
  Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovan je i naš reprezentativac Hrvatskog karate saveza, svjetski prvak u karateu 2018. godine Ivan Kvesić.
  Čestitke Ivanu!

 • Licencni seminar za trenere, ispitivače i zbor sudaca

  U organizaciji Hrvatskog karate saveza održan je Licencni seminar za trenere, ispitivače i zbor sudaca za 2020.godinu.
  U godini u kojoj Savez obilježava 50 godina uspješnog rada i postojanja (1970-2020) okupilo se 480 karate trenera iz cijele Hrvatske. Zahvala svim trenerima koji su svojim prisustvom obilježili ovo jednogodišnje okupljanje i dali mu na značaju! Posebno hvala vrhunskim predavačima koji su se rado odazvali našem pozivu i dio svojeg velikog stručnog znanja prenijeli prisutnim trenerima!

 • LICENCNI TRENERSKI SEMINAR 2020.

  Započeo je još jedan Licencni seminar za trenere, licencne ispitivače i suce.
  FACEBOOK

 • Preventivne vježbe kroz zagrijavanje

  Prof. mr. kineziologije Damir Kolec, nositelj katedre za obrazovanje trenera za kondicijsku pripremu u Moskvi, Rusija - kondicijski trener ženske nacionalne reprezentacije Rusije u odbojci - suradniknu KBC Jasenovo u Moskvi - oporavak i rehabilitacija sportaša.

 • Junior Lefevre na licencnom seminaru HKS

  Junior Lefevre
  FACEBOOK

 • Sudački seminar

  Sudački seminar
  FACEBOOK

 • Poziv na upis u program obrazovanja za trenere karatea u Splitu

  Poziv na upis u program obrazovanja trenera karatea koje u Splitu organizira Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.
  U ovoj obavijesti možete pronaći pojedinosti za stručno osposobljavanje u Splitu, te upisnicu.

  POZIV ZA SPLIT UPISNICA

 • PREMIER LIGA, Paris 24.-26.01.2020.

  Hrvatski karate savez je i ovoga puta osigurao TV prijenos WKF Premier League ~ Paris 2020

  Pratite izravni prijenos u nedjelju, 26. siječnja od 17 sati na SPTV.

 • KARATE1 SERIES A - SANTIAGO 2020

  Naš reprezentativac Ivan Kvesić i nacionalni trener Danijel Vučić započeli su 2020. godinu u dalekom Santiagu u Čileu na turniru WKF Serije A.

  Sretno i puno uspjeha!!

 • Sretan Božić i Nova godina

  Poštovani članovi, dragi prijatelji,

  koristim ovu priliku, te na izmaku 2019. godine, u ime Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza te u svoje osobno ime želim iskreno zahvaliti svim članicama i članovima saveza na nesebičnom doprinosu u radu i razvoju našeg saveza proteklih 12 mjeseci.

  Godina je bila vrlo turbulentna, puna izazova, puna aktivnosti i bilo je nemoguće zadovoljiti sve želje i očekivanja svakog člana saveza. Ipak, iskreno se nadam i vjerujem da većina Vas pozitivno ocjenjuje u kojem smjeru je savez nastavio s radom.

  Bilo bi preopširno nabrojati sve važne aktivnosti i ostvarene rezultate u 2019. godini, no ovom prilikom još jednom čestitam i zahvaljujem svim članicama i članovima nacionalne reprezentacije kao i njihovim trenerima te članovima Stručnog stožera nacionalne reprezentacije na dostojnom predstavljanju saveza i Republike Hrvatske na svim velikim međunarodnim natjecanjima. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima u 2019. godini naš savez i nadalje ostaje u statusu jednog od najtrofejnijih nacionalnih sportskih saveza unutar Hrvatskog olimpijskog odbora te unutar karate obitelji EKF i WKF.

  U ovo radosno vrijeme naših blagdana, svim članicama i članovima saveza te Vašim obiteljima želim Čestit Božić i sve najbolje u Novoj 2020. godini!! Neka Vas sve skupa prati zdravlje, sreća i obilje Božjeg blagoslova!

  Iskreno,

  Predsjednik HKS-a
  Davor Cipek

 • Promocija novih trenera Hrvatskog karate saveza


  Konačno smo dočekali i taj dan, svečana akademija i promocija 52 nova karate trenera Hrvatskog karate saveza koji su uspješno završili stručno osposobljavanje u našoj obrazovnoj ustanovi, Sportsko učilište, Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.

  Svečana podijela Uvjerenja nije samo podijela papira, već i obaveza novim karate trenerima da sa stećenim znanjem stvaraju sigurnu budućnost hrvatskog karate sporta.

  Veliko hvala svim predavačima i stručnom osoblju Sportskog učilišta Hrvatskog karate saveza na odrađenom poslu te iskrene čestitke svim karate trenerima na stečenom stručnom zvanju!

  FACEBOOK

 • Pripreme kadetske, juniorske i U21 reprezentacije u Đurđevcu


  U Đurđevcu se ovaj vikend okupila kadetska, juniorska i U21 muška i ženska nacionalna reprezentacija u borbama koja pod vodstvom Stručnog stožera odrađuje plan i program nacionalne reprezentacije pred nastup na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u veljači 2020. godine u Budimpešti!

  U istom terminu u Đurđevcu nalazi se i seniorska muška i ženska nacionalna reprezentacija koja sa svojim Izbornicima i nacionalnim trenerima odrađuje plan i program reprezentacije za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u ožujku 2020.godine u Bakuu, Azerbajdžan!

  Hvala tehničkom organizatoru priprema, KK Đurđevac i našem Ivanu Juričiću Juri na pruženoj pomoći u vrhunskoj organizaciji i sretno svima u nastavku priprema!

  FACEBOOK

 • Svečanost u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora


  Veliki dan hrvatskog sporta.
  Hvala našim vrhunskim sportašima Ivanu i Anđelu Kvesiću, osvajačima odličja sa EP i Europskih igara u Minsku kao i muškoj seniorskoj reprezentaciji u borbama u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Enes Garibović, Stjepan Štimac na osvojenoj bronci na EP! Ostvareni seniorski rezultati u 2019. godini svrstali su ponovno hrvatski karate uz bok najuspješnijih sportova u Hrvatskoj!

  FACEBOOK

 • Sabor Hrvatskog karate saveza


  U nedjelju, 01. prosinca 2019. u prostorijama srednje škole Jelkovec uz prisustvo predstavnika klubova održan je Sabor Hrvatskog karate saveza.

  Po završetku sabora u dvorani je održano i Prvenstvo Hrvatske za kadete, junior i ml. senior u katama pojedinačno i ekipno te u borbama ekipno.

 • Anđelo Kvesić brončani u Madridu


  Još jedan uspjeh za hrvatski karate. Na turniru Svjetske Premier karate lige u Madridu Anđelo Kvesić osvojio je broncu i time ostvario niz važnih bodova s obzirom da se turniri Svjetske lige računaju i u kvalifikacijskom ciklusu za OI u Tokiju.

  Na svom putu do bronce u teškoj kategoriji (+84) ostvario je 4 pobjede.

 • SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA HKS-a


  U petak 29.11. u Samoboru se održala 7. po redu sjednica Upravnog odbora HKS-a.

  Predsjednik saveza Davor Cipek sazvao je sjednicu s podužim dnevnim redom, a u kvalitetnoj raspravi su donesene odluke sa ciljem unapređenje rada Saveza kao i izvješća za proteklo razdoblje.

  Sjednici su pored predsjednika nazoćili svi članovi Upravnog odbora Dario Keča, Damir Barić, Nikola Škunca, Slaven Mikelić, Zdenko Horvat i Mladen Vizinger.

  Sjednici su nazoćili i članovi Nadzornog odbora Vladimir Cvjetan, Franjo Mandarić i Zlatan Muheljić, Direktor reprezentacija Ante Čutura, Predsjednik Sudačke komisije Vladimir Đerek te tajnici Darko Šimunec i Luka Požgaj.

 • OBAVIJEST - PH za kadete, juniore i ml. seniore u katama pojedinačno i ekipno te kadeti i juniori, borbe ekipno


  U nedjelju 01.12.2019. održat će se u Zagrebu (Sesvete) Prvenstvo Hrvatske u katama za muške i ženske kategorije kadeta, juniora i ml. seniora pojedinačno, kadeti/juniori kate ekipno te ekipno u borbama za kadete i juniore.

  Stanicu natjecanja pogledajte na linku:
  SATNICA NATJECANJA

 • Trening kamp u Madridu


  Hrvatski karate savez omogućio je za naše najbolje članice i članove seniorske nacionalne reprezentacije sudjelovanje na trening kampu sa ostalim uspješnim reprezentacijama.

  Trening kamp održava se u Madridu u Španjolskoj pred nastup na WKF KARATE 1 Premier League narednog vikenda.

  Naši najbolji natjecatelji treniraju sa nacionalnim reprezentacijama Španjolske, Čilea, Jordana, Kazahstana Kineskog Taipea, Južne Koreje, Filipina, Australije, SADa, Kanade, Brazila, Luksemburga, Norveške, Švicarske, Srbije, Nizozemske, Italije i Ukrajine!

  Sretno našoj reprezentaciji u Madridu!

 • Sudački seminar


  Sudačka komisija Hrvatskog karate saveza potpomognuta tehničkom organizacijom karate odbora sjeverozapadne Hrvatske organizirala je ovaj vikend sudački seminar za polaganje viših sudačkih zvanja.

 • O B A V I J E S T – PH za kadete/kadetkinje, juniore/juniorke i U21 M+Ž


  U subotu i nedjelju 16. i 17.11.2019. održat će se u Rijeci Prvenstvo Hrvatske u borbama za muške i ženske kategorije kadeta, juniora i ml. seniora.

  Stanicu natjecanja pogledajte na linku:
  SATNICA NATJECANJA

 • Doček svjetske prvakinje Lucije Lesjak u Čakovcu


  Predstavnici javnog i sportskog života Grada Čakovca i Međimurske županije na Trgu Republike u Čakovcu priredili su svečani doček za svjetsku prvakinju u karateu, 20-godišnju Luciju Lesjak iz Strahoninca.

  Luciju su na pozornicu dopratili njen otac te jedan od prvih trenera Kristijan Lesjak i predsjednik Karate kluba Međimurje Adriano Marcijuš.

  Ispred Hrvatskog karate saveza obratio se predsjednik Davor Cipek, koji je Luciju dočekao uz direktora hrvatske karate reprezentacije Ante Čuturu te tajnika Saveza, Čakovčanina Luku Požgaja.

 • Prijem u rezidenciji Veleposlanstva Japana u RH


  Povodam Dana Japana upriličen je prijem u rezidenciji Veleposlanstva Japana u RH.
  Ujedno ovo je bila prilika da upoznamo novu Veleposlanicu Japana u RH, Nj.E. Ms. Misako Kaji! Hrvatski karate savez nastavlja obostranu uspješnu suradnju i prijateljske odnose sa Veleposlanstvom Japana u RH

 • Priznanja za naše sportašice i sportaše


  Danas je Sveučilište u Zagrebu podijelilo priznanja za naše sportašice i sportaše (Lucija Lesjak, Jelena Pehar, Anita Tadić, Stjepan Štimac, Karlo Raguž) koji su ostvarili izniman uspjeh na Europskom sveučilišnom karate prvenstvu!

 • Konferencija za medije nakon povratka sa Svjetskog prvenstva


  Održana je konferencija za predstavnike medija povodom povratka reprezentacije sa svjetskog prvenstva za kadete, juniore i ml. seniore održanog u Čileu.

  Slike sa press konferencije pogledajte na facebook-u

 • Svjetska prvakinja Lucija Lesjak

  Čista petica za Luciju Lesjak.
  Pet nastupa i pet sjajnih pobjeda u kategoriji U21 +68 i na kraju 5 bodova u izvanrednom finalnom meču.

  Velike čestitke Luciji.
  Bravo Lucija, bravo Hrvatska.

  Slike 'zlatne' Lucije

 • Lucija Lesjak u finalu Svjetskog prvenstva

  Naša reprezentativka Lucija Lesjak u kategoriji U21 kumite +68, izborila je finale Svjetskog prvenstva u Čileu.

  Četiri sjajne pobjede zaredom i još samo jedan korak do osvajanja zlatnog odličja.

  Sretno Lucija u finalu.

 • Laura Lisac brončana na Svjetskom prvenstvu

  Iz Santiaga sa Svjetskog prvenstva nam stižu sjajne vijesti

  Laura Lisac (kadetkinje +54 kg) s četiri pobjede zaredom u repasažu dolazi do brončane medalje.

  Bravo Laura, bravo treneri! Čestitke!

  Idemo dalje Hrvatska!

  FACEBOOK

 • Santiago de Chile - current situation

  Dostavljamo Vam obavijesti od WKF-a oko organizacije i nastale situacije u Santiagu, Čile.
  Oko svih novosti objavljivat ćemo na društvenim mrežama, web stranici i aplikaciji HKS-a, te putem maila.

  Santiago de Chile - current situation

 • TOMISLAV STOLAR NA ANOC BEACH GAMES

  ANOC Beach Games je multi-sportski događaj koji se ove godine održava u Dohi, Qatar od 12. do 16. listopada te broji 14 sportova u kojima će se natjecati 1240 sportaša iz 97 zemalja.

  Kvalificirati se na ovaj veliki i vrijedan sportski događaj je uspjeh jer samo 32 karatista iz cijelog svijeta su dobili pozivnicu da sudjeluju na ovom događaju, a Tomislav je jedan od njih, te jedini koji će predstavljati Hrvatsku na karate natjecanju.

 • Pripreme u Daruvarskim toplicama

  U Daruvarskim toplicama održavaju se završne pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile.

  Nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama odrađuje pripreme od 7. do 13. listopada 2019., dok nacionalne kata selekcije imaju pripreme od 10. do 13. listopada 2019.

  FACEBOOK

 • PREMIER LIGA U MOSKVI - NAJAVA

  Naredne nedjelje (06.10.) ponovo se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Moskve prijenos finalnih mečeva Premier lige.
  Među najboljim svjetskim karatekama nalazi se i desetero naših reprezentativki i reprezentativaca koji jurišaju na nove bodove i što boljim plasmanom na ljestvici rang liste za OI u Tokyu 2020.g.

  U Moskvi sudeluje 642 natjecateljki i natjecatelja iz 85 država svijeta.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 13,30 sati.

 • Vikend pripreme kadetske, juniorske, ml. seniorske i seniorske selekcije u katama.

  I dok su borci imali vikend pripreme u Samoboru, u Rovinju su svoj karate vikend odrađivali i "kataši" pod vodstvom trenera Tihomira Grgića, Joce Đukića, Stefana Cvetanovskog i Franje Horna.

  Mlađim uzrasnim kategorijama su ove pripreme bile u planu i programu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu dok su seniori u programu za nastup na prvenstvu Europe (Azerbajdžan , 2020.g, ožujak).

 • Vikend pripreme seniorske selekcije

  Ovaj vikend u Samoboru se održavaju pripreme seniorske selekcije Hrvatske.

  Pripreme se održavaju pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Danila Domdjonia, Danijela Vučića i Dragutina Galine.

 • Konferencija - Kako ostvariti vrhunski sportski rezultat

  U organizaciji Sportskih novosti u zagrebačkom hotelu Esplanade, u petak 20.09.2019., održana je zanimljiva i sveobuhvatna konferencija.

  Drago nam je da su na konferenciju bili pozvani i predstavnici Hrvatskog karate saveza, što je još jedan dokaz da smo prepoznati kao jedni od nositelja kvalitete hrvatskog sporta.

  Vjerujemo da će tako biti i ubuduće.

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - TOKYO 2019

  Ivan Kvesić -84 kg 3.mjesto
  Alessandra Hasani -55 kg 5.mjesto
  Zvonimir Živković +84 kg 7.mjesto
  Jelena Pehar -50 kg 9.mjesto

  Ivan Kvesić osvojio je 3. mjesto na turniru Svjetske karate lige u Tokiju!!

  Iskrene čestitke!

 • Prijenos finalnih mečeva Premier lige iz Tokya

  Dragi ljubitelji karatea, naredne nedjelje (08.09.) se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Tokya prijenos finalnih mečeva Premier lige.

  Naravno, među njima su i naši reprezentativci, njih trinaest, koji će nas ponovno pokušati razveseliti novim pobjedama i novim bodovima koje skupljaju za OI u Tokyu 2020.g.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 07,30 sati.

  Želimo vam da uživate u dobrim borbama te vrhunskim izvedbama kata, a našim reprezentativcima želimo puno sportske sreće.

  Karate 1 premier league Tokyo

 • Hrvatski karatisti u Tokamachiju

  "Hrvatska karate reprezentacija otputovala je na šestodnevne pripreme u japanski grad Tokamachi. Riječ je o uspješnoj suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachija"

  prenijeli su svi veći Hrvatski internet portali.

 • Pripreme u Tokamachiu - Japan

  U suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachia u Japanu te uz pomoć Veleposlanstva Japana u RH uspijeli smo za našu seniorsku reprezentaciju organizirati pripreme u Tokamachiu.

 • Pripreme u Đurđevcu i trenerski tečaj u Rijeci

  Ljeto i godišnji odmori još uvijek traju, no rad i aktivnosti u Hrvatskom karate savezu u punom su zamahu i odmora za Stručna tijela saveza i članove nacionalne reprezentacije nema!

  Ovaj vikend Hrvatski karate savez odrađuje aktivnosti u dvije regije.
  U Đurđevcu nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama određuje vikend pripreme, a istovremeno u Rijeci je započeo drugi semestar stručnog osposobljavanja budućih karate trenera Hrvatskog karate saveza.

 • Radno ljeto u Hrvatskom karate savezu!

  Nakon završenih priprema kadeta, juniora i U21 u Fužinama, nacionalne selekcije Hrvatskog karate saveza, zajedno sa Stručnim stožerom nastavljaju sa provođenjem aktivnosti prema planu i programu.
  Tako je ovog vikenda seniorska nacionalna reprezentacija u borbama započela sa ciklusom priprema za EP 2020. u ožujku u Bakuu. U Samoboru se okupilo 30-tak seniorki i seniora u borbama pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Dragutina Galine i Davora Mrzaka.

 • 1. Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  "Hrvatska prva na tablici osvajača medalja u karate natjecanjima na 1. Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima sa osvojenih 5 odličja od čega 4 zlatna" prenosi portal svjetske karate federacije (http://www.wkf.net) na svojoj naslovnici.

  Cijelu vijest pročitajte na: https://www.wkf.net/news-center-new/youngsters-show-abilities-as-european-universities-combat-championships-concludes/1032/

 • Mateša primio predsjednika Svjetske karate federacije Espinosa i izaslanstvo HKS-a

  Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša priredio je prijam za tročlano izaslanstvo karate sporta, u kojem su bili predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinos, čelnik Hrvatskog karate saveza (HKS) Davor Cipek i predsjednik HKS-ova odbora za veterane Vjekoslav Šafranić. Razgovaralo se o stanju u karate sportu na svjetskoj i nacionalnoj razini, a ponajviše o statusu karatea na velikim višesportskim priredbama, pri čemu su sugovornici najviše komentirali MOO-ovu odluku o jednokratnom uvrštavanju karatea u program olimpijskih sportova, samo za OI u Tokiju 2020. godine.

 • Pred tisuću studenata svečano otvorena Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima

  31. srpnja u 20:30h u Domu odbojke „Bojan Stranić" u Zagrebu, svečano su otvorena 1. Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja okupljaju 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja.

  Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok se od čelnika iz svijeta sporta ističu Antonio Espinos, predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) te Roy Baker, predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO).

 • Pripreme kadetske, juniorske i mlađe seniorske selekcije u Fužinama

  Sukladno usvojenom planu i programu nacionalne selekcije za nastup na Svjetskom prvenstvu ( Čile, 23.-27.10.) u Fužinama se održavaju od subote (27.07.) do utorka (30.07.) trodnevne pripreme za kadete, juniore i mlađe seniore (M i Ž) u borbama.

  Odazvalo se čak 110 naših najboljih sportašica i sportaša koji vrijedno treniraju pod stručnim vodstvom svojih izbornika i trenera (Ivana Bebek, Alen Zamlić, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Vanessa Cvjetan Lozo, Danil Domdjoni, te Fedor Nalis, tehniko izborničkog stožera i Jere Srzentić, izbornik za nac. selekcije za U14).

  Naredno okupljanje predviđeno je od 17. do 20. kolovoza.

  FACEBOOK

 • EUSA - Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  Hrvatska i Zagreb domaćini su velikog sportskog događaja – EUSA COMBAT CHAMPIONSHIPS, Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima.
  Navedeno prvenstvo održava se u 4 borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.

  Hrvatski karate savez u suradnji sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom preuzeo je tehničku organizaciju Europskog sveučilišnog karate prvenstva.

 • Stručno osposobljavanja za trenere karatea

  Nakon uspješno započetog stručnog osposobljavanja za trenere karatea prve generacije trenera u Zagrebu, Sportsko Učilište Hrvatskog karate saveza započelo je sa školovanjem prve generacije budućih trenera karatea u Rijeci!
  S ponosom ističemo da smo jedini savez u Hrvatskoj pored nogometnog saveza, koji je uspio organizirati svoje učilište za obrazovanje trenera te školovanje kadrova provodimo po regijama u Hrvatskoj kako bi kandidatima olakšali samo školovanje i stručno osposobljavanje!

  Sretno budućim karate trenerima i puno uspjeha u radu vrijednim predavačima!

  Naredna stručna osposobljavanja Sportsko Učilište započet će u Dalmaciji i u Slavoniji!

 • RTL - Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću

  Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću
  POGLEDAJTE VIDEO

 • HRT - Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu

  Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu
  POGLEDAJTE VIDEO

 • Zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske

  Zahvaljujući izvrsnim i prijateljskim odnosima Hrvatskog karate saveza i Veleposlanstva Japana u RH, održan je zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske u Umagu.
  Hvala Japanskom Veleposlanstvu u Zagrebu na suradnji i prijateljima iz karate saveza Japana na ovom povijesnom susretu za Hrvatski karate savez!

 • ZAPOČEO JE TEČAJ ZA TRENERA KARATEA

  U petak 28.06. je započela sa školovanjem prva generacija budućih trenera karatea koji su upisali tečaj pri Sportskom učilištu ustanovi za obrazovanjje odraslih u karate sportu čiji je osnivač Hrvatski karate savez.

 • IVAN ZLATNI, ANĐELO SREBRNI

  Fenomenalni uspjeh za hrvatski karate.
  Braća Kvesić, Ivan i Anđelo, na 2. Europskim igrama u Minsku ostvarili su povijesni rezultat za hrvatski karate i sport.

 • Najava - 2. Europske igre u Minsku

  Drage karateke i prijatelji karatea,

  29. i 30. 06. se u Minsku održava natjecanje u karateu na 2. europskim igrama.
  Hrvatsku predstavljaju braća Ivan i Anđelo Kvesić koji će pokušati ostvariti još jedan veliki uspjeh hrvatskog karatea i sporta.
  Budimo uz Ivana i Anđela te im zaželimo puno sreće kako bi se u Hrvatsku vratili s još jednim odličjem.
  Finala iz Minska direktno prenosi Hrvatska televizija 29.06. na svom 2. kanalu sa početkom od 16:25 sati.
  Budimo u subotu uz male ekrane i uživajmo u majstorijama najboljih europskih karateka.

 • HR KARATE VIKEND

  Daruvarske toplice, 19. do 21.06.2019.
  Stručni skup svih komisija i stručnih tijela saveza.
  Misija i ciljevi: Gdje smo danas i što želimo biti sutra! Kako unaprijediti hrvatski karate sport?

  Hvala svima na odazivu

  GALERIJA SLIKA

 • Rang lista Hrvatski karate savez

  Poštovani,

  U prilogu dostavljamo rang listu učenika sportaša, članova Hrvatskog karate saveza.

  Kandidati za sportske odjele - karate 13.06.2019Obrazac kriterija šprtske uspješnosti 2019-2020
  S poštovanjem,
  Davor Cipek

 • EUSA Combat championships Zagreb 2019 - volontiranje

  Poštovani članovi,
  Jedan od važnijh pojekata ove godine koje Hrvatski karate savez organizira zajedno sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) pod “kapom” EUSA-e (Europske sveučilišne sportske federacije) je Europsko sveučilišno prvenstvo u karateu. Ovo prvenstvo je dio eventa pod imenom EUSA Combat Championships koje uključuje studentska prvenstva u četiri borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.
  Ovaj multisportski event će organizacijski biti na viskoj razini što i zahtijeva jedno Europsko prvenstvo, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele priključiti organizaciji na volonterskoj bazi da se jave i daju svoj doprinos ovom prvenstvu kako bi naš sport prezentirali u što boljem svijetlu.
  Iskustva volontera sa Europskih sveučilišnih igra Zagreb-Rijeka 2016 su više nego pozivtivna u smislu radnih iskustava koje su stekli, a još više zbog poznastva i uspomena koje su ponijeli sa Igara.
  U privitku dostavljamo dopis HASS-a u kojem možete isčitati više informacija o samom prvenstvu i volontiranju, a za sva pitanja stojimo Vam na raposlaganju.
  Dopis - objava informacija Combat

 • Prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!

  Od 13. do 16.06 održava se prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!
  Uz ovakve članove kadetske, juniorske i U21 reprezentacije, kao i trenere, budućnost hrvatskog karate sporta je sigurna.

  Hvala na energiji i predanom radu za naš Hrvatski karate savez!
  Alen Zamlić, Danil Domdjoni, Ivana Bebek, Vanessa Cvjetan Lozo, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Fedor Nalis.

 • Razredni odjeli za športaše - preliminarna rang-lista

  Na temelju raspisa Hrvatskog karate saveza i Središnjeg državnog ureda za šport RH glede postupka upisa učenika sportaša u srednje škole – šk.god 2019/2020., u prilogu e-pošte dostavljam Vam preliminarnu rang listu koja je sastavljena na temelju dostavljenih rezultata za pojedine učenike-sportaše koji se nalaze na popisu SDUŠ RH. Svi rezultati su provjereni u arhivi saveza, te je komisija dodijelila bodove prema razrađenim kriterijima od br 1 – 10
  Kandidati za sportske odjele - karate 13.06.2019 Obrazac kriterija šprtske uspješnosti 2019-2020

 • IVAN KVESIĆ SREBRENI U ŠANGAJU

  Na turniru #KARATE1 PREMIER LIGE u Šangaju naš Ivan Kvesić u neizvjesnom finalu osvaja srebro i sa time je još bliže plasmanu na OI u Tokiju.
  Veliki uspjeh su popratili i brojni mediji:
  JUTARNJI.HR T-PORTAL.HR NET.HR HRT SPORT i mnogi drugi

 • IVAN KVESIĆ IZBORIO FINALE

  Razlog više da sutra u 13 sati upalite TV i prebacite se na kanal Sportske TV .
  Ivana čeka finalna borba u kategoriji do 84 kg protiv dobro mu poznatog Turčina Ugur Aktasa , prvorangiranog na svjetskoj rang listi za Tokyo. Idemo svi navijati za našeg svjetskog prvaka !

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - SHANGHAI 2019

  Drage karateke i svi prijatelji karatea,
  ovog vikenda se u dalekom Šangaju održava još jedan u nizu turnira Premier lige Svjetske karate federacije (WKF).
  Hrvatski karate savez je osigurao u suradnji sa Sportskom TV prijenos finalnih borbi koji ćete moći pogledati na malim ekranima u nedjelju 09.06. sa početkom od 13,00 sati.
  Na ovom turniru sudjeluje 543 najboljih svjetskih karateka iz 76 država svijeta koji sakupljaju bodove u kvalifikacijskom ciklusu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu.
  Želimo dobar nastup našim reprezentativkama i reprezentativcima u Šangaju, a svima vama želimo da uživate u vrhunskom karateu.

 • 24. Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste

  Na 24. Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste, održanom u Banja Luci od 31.05 do 02.06., Hrvatska mlada reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh osvojivši ukupno 25 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 14 brončanih). Velike čestitke svim našim natjecateljima i trenerima.

 • Razvijena je aplikacija HKS za iPhone

  Obaviještavamo Vas da je na Appstoreu za preuzimanje dostupna aplikacija HKS-a.

  Kao što Vam je već ranije poznato, od veljače ove godine je aplikacija izašla za android, a od sinoć je dostupna i za Iphone. Putem aplikacije možete pratiti aktualnosti HKS-a, rezultate, kalendar natjecanja i slično. Aplikacija se nadograđuje i nadopunjuje iz mjeseca u mjesec te svakako preporučujemo da je imate na svojem smartphone-u kako bili u toku sa događanjima u našem savezu.

 • Poziv na upis u program obrazovanja za trenere karatea

  Poziv na upis u program obrazovanja trenera karatea koje započinje Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.
  U obavijesti možete pronaći raspis i pojedinosti za početak stručnog osposobljavanja u Zagrebu, te raspis i pojedinosti za početak stručnog osposobljavanja u Rijeci.

  OBAVIJEST RASPIS ZA ZAGREB RASPIS ZA RIJEKU UPISNICA

 • PH u katama za mlađe uzraste i u parakarateu

  U subotu 25.5.2019. u Osijeku održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama pojedinačno i ekipno, te Prvenstvo Hrvatske u parakarateu.
  Nastupili su natjecatelji iz 47 karate klubova.

  Rezultate Prvenstva Hrvatske i poredak klubova pogledajte na
  PH MLAĐI UZRASTI KATE POJEDINAČNO I EKIPNO - LISTE PH MLAĐI UZRASTI KATE POJEDINAČNO I EKIPNO - POREDAK PH PARA KARATE - LISTE PH PARA KARATE - POREDAK

 • OBAVIJEST O POČETKU POKRETANJA TEČAJEVA ZA TRENERE KARATEA

  S posebnim veseljem vas želimo informirati te najaviti da će u ponedjeljak 27.05.2019.g. Sportsko učilište-Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu ( u privitku Rješenje) raspisati POZIV na upis u program stručnog osposobljavanja za poslove trenera karatea.
  Obavijest o pokretanju tečajeva za trenera karate Rješenje - Rijeka Rješenje - Zagreb

 • WKF Karate 1 Seria A Istanbul

  Sutra (17.05.2019.) počinje turnir WKF Karate 1 Seria A Istanbul. U Tursku je otputovalo 20 Hrvatskih natjecatelja i 7 trenera.

  Rezultate možete pratiti na:
  https://www.sportdata.org/wkf/..

 • Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste i parakate - Osijek

  U subotu, 25.05.2019. u Osijeku održat će se Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama i Prvenstvo Hrvatske u parakarateu.
  U nastavku Vam dostavljamo dopune i izmjene za Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, poziv za PH parakarate te službene kategorije HKS-a za 2019. godinu.

  PH KATE MLAĐI UZRASTI - DOPUNE I IZMJENE PH PARAKARATE - POZIV HKS SLUŽBENE KATEGORIJE 2019.

 • Međunarodni turniru Trofej Raška 2019.

  Junorska muška selekcija nastupila je na međunarodnom turniru Trofej Raška 2019.

  Jakov Fember i Roko Mihalinec 2. mj.
  Leo Marković i Karlo Volarić 3. mj.
  ekipno - drugo mjesto

  Natjecatelje je vodio trener Fedor Nalis

 • KARATE 1 YOUTH LEAGUE - LIMASSOL, CIPAR

  Na prvom od četiri natjecanja Karate 1 Youth League nastupilo je 32 natjecatelja iz Hrvatske.
  Osvojili smo jedno 5. (Tia Škrljac) i dva 7. mjesta (Mia Čačko i Dario Gluhinić), solidan rezultat za našu malu ekipu s obzirom na veliki broj natjecatelja iz cijelog svijeta. Sigurni smo da će na idućem natjecanju Youth League u Umagu ti rezultati biti mnogo bolji.

 • Balkansko prvenstvo za seniore i veterane, Čačak 2019.

  Uspješan nastup reprezentativaca Hrvatske na Balkanskom prvenstvu za seniore i veterane

 • Muška seniorska ekipa 3.

  Kakav kraj prvenstva!!
  Muška ekipa 3.
  Čestitke cijeloj delegaciji, hvala ekipo!
  Hrvatski karate ostaje u vrhu gdje mu je i mjesto

  Više na:
  HRT SPORT

 • Braća Kvesić osvojili bronce

  Braća Anđelo i Ivan Kvesić na dramatičan su način osvojili brončane medalje na 54. Europskom prvenstvu u karateu u španjolskoj Guadalajari.

  Više na:
  HRT SPORT

 • Ivan i Anđelo Kvesić u subotu za broncu

  Braća Kvesić u subotu će se boriti za brončanu medalju u poluteškoj, odnosno teškoj kategoriji na 54. EP-u u karateu.

  Pročitajte više na:
  VEČERNJI LIST - KARATE EP

 • Licencni trenerski seminar

  Održan je drugi licencni trenerski seminar

 • Europsko prvenstvo

  Poštovane kolege i prijatelji,

  pred nama je četiri dana prvenstva Europe za seniore koje se održava u španjolskoj Guadalajari.

  Hrvatski karate savez osigurao je prijenos, u suradnji sa Sportskom TV, barem mali dio događanja s lica mjesta najvećeg i najznačajnijeg kontinentalnog prvenstva na kome sudjeluje 51 država.
  Naravno da očekujemo da se i naši reprezentativke i reprezentativci uključe u razdiobu medalji, a mi iz Hrvatske ćemo zdušno za njih navijati.

  Budite uz male ekrane Sportske TV u subotu od 12,55 do 13,25 te od 18,25 do 19,20.
  U nedjelju se događanja uživo iz Guadalajare mogu pratiti na malim ekranima od 12,30 do 13,20.

  Sportski pozdrav svima i puno sreće našim curama i dečkima u Španjolskoj !

 • Dnevnik HRT1 - Hrvatska karate reprezentacija

 • Konferencija za novinare

  Konferencija za novinare pred odlazak na Europsko prvenstvo u španjolsku Guadalajaru.

 • Hrvatska karate reprezentacija na pripremama u Daruvarskim toplicama

  U Daruvarskim toplicama od 11. do 17.03.2019. su održane završne pripreme Hrvatske seniorske karate reprezentacije prije odlaska na Europsko prvenstvo u španjolsku Guadalajaru.

 • Slike sa državnog prvenstva osnovnih škola

  Pogledajte slike sa državnog prvenstva osnovnih škola održanog u Đuđevcu u organizaciji HKS-a i HŠŠS-a i tehničkoj organizaciji Karate kluba Đurđevac.

  FACEBOOK ALBUM

 • Okvirna satnica

  Objavljujemo okvirnu satnica državnog prvenstva za osnovne škole koje će se održati u Đurđevcu u subotu, 09. ožujka 2019. godine

  SATNICA

 • Prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane i sveučilišno PH

  U subotu i nedjelju (23. i 24.02.2019.) održano je prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama pojedinačno i katama pojedinačno i ekipno, te veterane i veteranke u katama pojedinačno i ekipno.

  U subotu su u borbama nastupili natjecatelji iz 40 klubova iz Hrvatske. U nedjelju je uz PH u katama održano i studentsko prvenstvo Hrvatske gdje je nastupilo oko 50 natjecatelja sa Hrvatskih sveučilišta.

  Rezultate prvenstva Hrvatske i poredak klubova pogledajte na stranicama Hrvatskog karate saveza
  REZULTATI PH SENIORI I VETERANI
  Poredak sa sveučilišnog PH pogledajte na:
  UNISPORT HRVATSKA

 • PREMIER LIGA U DUBAIU

  Poštovane kolegice i kolege,

  Narednog vikenda ćemo opet imati priliku na malim ekranima Sportske TV pogledati prijenos finalnih susreta Premier lige koja se održava u Dubaiu od 15. do 17. 02.
  Na turniru će sudjelovati 737 sportašica i sportaša iz 86 države svijeta.

  Naravno, među njima su i naši reprezenativci koji će nas ponovno pokušati razveseliti novim pobjedama i novim bodima koje skupljaju za OI u Tokyu.

  Sve pojedinosti u svezi ovog velikog sportskog natjecanja možete vidjeti na portalu Sport data:

  https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=263&ver_info_action=catnennlist#a_eventheadend
  Finalne borbe će na ekranu SPTV-a biti u nedjelju u 11,30 sati.

  Želimo vam da uživate u dobrim borbama te vrhunskim izvedbama kata.

  Uz sportski pozdrav

 • POZIV - Grand Prix Slovakia 2019

  Sukladno planu i programu nacionalnih reprezentacija upućuje se poziv širem spisku muške i ženske juniorske i kadetske selekcije u katama i borbama za kontrolni turnir Grand Prix Slovakia 2019 23.veljače 2019.

  POZIV - Grand Prix Slovakia 2019

 • POZIV - Studentsko prvenstvo Hrvatske

  RASPIS ZA NATJECANJE

  UniSportHR karate 2018./2019.

  -studentsko prvenstvo hrvatske-

  Detaljnije u pozivu POZIV - Studentsko prvestvo Hrvatske

 • MLADA HRVATSKA REPREZENTACIJA VRAĆA SE SA EP SA 3 BRONCE

  Nakon posljednjeg dana Europskog prvenstva za kadete junire i mlađe seniore u Danskom Aalborgu, možemo podvući crtu i reći da je Hrvatska reprezentacija ostvarila veliki uspjeh.

 • POČETAK EP u Aalbogu

  Danas počinje EP za kadete juniore i Ml. Seniore u Aalborgu. Raspored prvenstva, Live rezultati i live prijenos možete pronaći na stranici sportdate

  https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=253#a_eventheadend

 • Prvenstvo Hrvatske za seniore borbe 2019

  U subotu, 23. veljače 2019. održat će se u Zagrebu, Sportska dvorana Ekonomskog fakulteta (Trg J.F. Kennedyja 6), Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama pojedinačno.

  Više o natjecanju kao i poziv pogledajte na KALENDAR NATJECANJA

 • slider
  slider
  slider
  slider
  slider

  Mlada Hrvatska reprezentacija otputovala na EP u Dansku

  Hrvatska kadetska, juniorska i U21 reprezentacija otputovala je jutros u Danski grad Aalborg na Europsko prvenstvo za navedene kategorije.

  Hrvatska delegacija broji ukupno 37 natjecatelja među kojima se nalaze i 2 braniteljice bronci sa prošlogodišnjeg EP Sadea Bečirović i Ines Grdenić i sa razlogom su očekivanja velika.

  Naše reprezentativce na ovom EP će voditi izbornici; Kolec, Živković, Mrzak, Romić te trener Nalis, a u zadnji čas umjesto izbornika za kate Đukića, koji je zbog bolesti morao otkazati prvenstvo, uskočićo je seniorski kataški izbornik Tihomir Grgić.

  Važno je napomenuti da će na ovom EP uz reprezentativce, Hrvatsku predstvljati i sedam sudaca od kojih 4 polaže za viša međunarodna zvanja.

  Vođa delegacije je g. Davor Cipek koji pak je pozvan od predjednika Eurposke karate federacije da podnese izvješće kao Tehnički delegat EKF za Europske igre u Minsku 2019 i EUSA-e (Europske sveučilišne sportske federacije).

 • Nova pravila natjecanja

  Ovih dana smo dobili finalnu izvedbu novih pravila važećih od 1.1.2019. godine. Ova pravila bi trebala vrijediti do OI i primjeniti se na njima. Svjetujemo Vam da ih dobro proučite jer će se po njima suditi već na prvim natjecanjima početkom godine.


  WKF Competition Rules 2019 EN.pdf

 • slider
  slider
  slider

  Prvenstvo Hrvatske Novigrad 2018.

  U nedjelju 9. prosinca održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i ml. seniore kate i borbe ekipno ...

 • XVI. ZAGREB KARATE FEST

  Poštovani prijatelji karate sporta, čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 16. Zagreb karate fest koji će se održati u nedjelju, 25.11.2018. godine u dvorani Doma sportova u Zagrebu. Nadamo se da ćete sudjelovati u ovom dugogodišnjem sportskom događaju koji završava sa spektakularnim revijalnim ženskim turnirom TOP TEN na kojem nastupaju 10 najboljih seniorki svijeta.

 • Svjetsko prvenstvo na TV

  Poštovane kolegice i kolege,
  Hrvatski Karate Savez je osigurao da nam se Svjetsko seniorsko prvenstvo u potpunosti približi te da ga i mi u Hrvatskoj doživimo puno realnije.
  U suradnji sa Sportskom TV moći ćemo u subotu i nedjelju pratiti direktne susrete za treća, odnosno za prva mjesta.

 • Premier liga u Tokiju na našim malim ekranima

 • FINALNA RANG LISTA upisi u srednje škole

  KLUBOVIMA HKS-a

  Poštovani članovi,
  Na temelju raspisa Hrvatskog karate saveza i Središnjeg državnog ureda za šport RH glede postupka upisa učenika sportaša u srednje škole – šk.god 2018/2019., dostavljam Vam finalnu rang listu

 • Što roditelj ne treba raditi na natjecanju?

  Ovo je članak koji je objavio jedan naš poznati član i bivši državni reprezentativac.
  Saznajte o čemu se radi i tko ga je napisao ?

  Klik na fotku

 • slider
  slider
  slider

  Sudački seminar Opatija 2018.

  Ovaj vikend u Opatiji održan je seminar i ispit za nove suce i viša sudačka zvanja . Polaganju je pristupilo devetnaest polagača. Održan je seminar iz sudačkih pravila WKF-a, Kata praktični dio i predavanje o gestama i ponašanju na natjecanju. Nakon toga održan je pismeni dio ispite te praktični dio iz Kata. U nedjelju je održan tradicionalni 19. Opatija cup na kojem su polagači imali praktični dio ispita iz suđenja.

  Čestitamo na položenim zvanjima!

  Posebno se zahvaljujemo Dragutinu Galini i KK Opatija na tehničkoj organizaciji ovog seminara.