Novosti


 • Prvenstvo Hrvatske 17. i 18.10 - Live stream

  S obzirom na epidemiološke mjere Prvenstvo Hrvatske se mora održavati bez gledatelja, zato smo za Vas osigurali prijenos uživo sa svih borilišta koji ćete moći pratiti na linku

  LIVE STREAM

 • Pripreme seniorske reprezentacije

  Održane vikend pripreme seniorske nacionalne reprezentacije u Termama Sveti Martin na Muri!

 • Sastanci sa županijskim karate savezima i klubovima

  Poštovani članovi, predstavnici klubova i županijskih karate saveza, dragi prijatelji,

  u protekla dva tjedna održali smo zajedničke sastanke sa svim županijskim karate savezima i klubovima Hrvatskog karate saveza.

 • Komemoracija za prof.dr. Branimira Kuleša

  Danas je u organizaciji HKS-a u hotelu Laguna održana komemoracija i odana počast našem dragom prof. dr. Branimiru Kulešu.

  Komemoraciji su uz članove obitelji prisustvali karate veterani, bliski prijatelji, te predstavnici HKS-a.

  Počivaj u miru dragi naš profa!

 • Pripreme seniorske reprezentacije

  Prilog HTV-a o pripremama ženske i muške seniorske reprezentacije Hrvatskog karate saveza u Svetom Martinu na Muri

 • Javljamo tužnu vijest da je preminuo prof. dr. Branimir Kuleš

  Javljam tužnu vijest, da je danas, u četvrtak 24. rujna 2020. godine, u Zagrebu nakon duge i teške bolesti u 81. godini života preminuo prof.dr. Branimir Kuleš.
  Posljednji ispraćaj našeg Branka bit će u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine na krematoriju u Zagrebu u 13:20 sati.

 • Nagrada Dražen Petrović

  U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je u memorijalnom muzeju Dražen Petrović u Zagrebu održana svečana dodjela nagrade "Dražen Petrović".

  Hrvatski karate savez može biti ponosan na svoje sportašice i sportaše budući da su od 6 nominiranih kategorija, 2 otišle u ruke Hrvatskom karate savezu.

 • Pripreme seniorske i mlade reprezentacije

  Ovaj vikend su nastavljane aktivnosti reprezetacija Hrvatskog karate saveze, prema planovima koje su donijeli stručni stožeri kako bi se pripremili za jesenski dio sezone, za koje se svi nadamo da će se moći održati.

  Seniorska muška i ženska reprezentacija se okupila u Fužinama, dok se mlada reprezentacija (kadeti, juniori i mlađi seniori - muška i ženska selekcija) okupila u Sv. Martinu na Muri. Oba okupljanja završavaju u nedjelju, a važno je napomenuti da se treninzi odvijaju u skladu sa preporukama HZJZ

 • HKS - Kalendar aktivnosti do kraja 2020.

  Uzimajući u obzir trenutnu situaciju i propisane mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo RH, Upravni odbor Saveza prihvatio je prijedloge Natjecateljske komisije u svezi aktivnosti u jesenskom dijelu 2020.

 • Poziv na upis u program osposobljavanja za poslove trenera karatea

  Poštovani članovi,

  u prilogu e-pošte dostavljamo vam POZIV na upis u program osposobljavanja za poslove TRENERA KARATEA koje provodi SPORTSKO UČILIŠTE-Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu Hrvatskog karate saveza.

 • 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

  Svim članicama i članovima Hrvatskog karate saveza, a posebno onima od nas koji su časno i ponosno bili u redovima hrvatskih branitelja Domovinskog rata iskrene čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
  Onima koji danas nažalost više nisu s nama položivši život na Oltar Domovine neka je laka hrvatska gruda i neka im je vječna slava! Zbog njih danas uživamo slobodu i mir, a jedina nam Hrvatska raširenih ruku i iskrenog srca nudi topli dom i ljubav svima koji je osjećaju za svoju Domovinu!

  Neka nam vječno živi naša Domovina!

 • Ekskluzivni intervju predsjednika Saveza g. Davora Cipeka za Sportske novosti

  Prenosimo ekskluzivni intervju koji je za Sportske novosti dao predsjednik Saveza g.Davor Cipek. Osvrnuo se na protekle dvije godine mandata, na sportske uspjehe ali i na probleme koji ga prate!
  Sportske novosti - intervju

 • Drugi dan priprema u Sisku

  Drugi dan priprema koje se ovog vikenda održavaju u Sisku, članice i članovi nacionalne reprezentacije Hrvatskog karate saveza odrađuju sve zadatke koje pred njih postavlja Stručni stožer nacionalnih izbornika i trenera, te odgovorno poštujući propisane mjere i pravila!

 • Pripreme kadetske, juniorske i U21 nacionalne reprezentacije HKS

  Stručni stožer nacionalne reprezentacije sazvao je pripreme koje se održavaju u Sisku u terminu od 23.~26. srpnja 2020. godine i na koje se odazvalo 90 sportašica i sportaša čime započinje pripremni ciklus plana i programa za predstojeće Europsko prvenstvo 2021. u Finskoj.

 • Potpisan Ugovor između SDUŠ RH i HKS

  Nakon odrađenih konzultacija i iznimo konstruktivnih sastanaka u Središnjem državnom uredu za šport RH koji je uvažio naše prijedloge, danas je predsjednik HKS g.Davor Cipek potpisao Ugovor o sufinanciranju organizacije naših državnih prvenstava do kraja 2020.godine.

 • Pripreme seniorske reprezentacije Hrvatskog karate saveza!

  Poštujući sve propisane mjere Civilnog stožera RH i HZJZ, Hrvatski karate savez okupio je seniorsku nacionalnu reprezentaciju u borbama na vikend pripremama koje se održavaju u idealnim uvjetima prekrasnih Fužina od 16.~19.srpnja 2020.

 • Predsjednik Cipek sudjelovao na sjednici izvršnog odbora EKF-a

  Danas je predsjednik Hrvatskog karate saveza g.Davor Cipek na poziv predsjednika Europske karate federacije g.Antonia Espinosa ponovno sudjelovao na drugoj po redu Sjednici Izvršnog odbora EKF putem video konferencije.

  Raspravljalo se o niz važnih pojedinosti oko funkcioniranja EKF do kraja 2020. i u 2021.

  Također, predsjednik Cipek je kao Tehnički delegat EKF u EUSA podnio izvješće o pripremama karate natjecanja na EUSA igrama koje su odgođene za 2021. u Beogradu, Srbija, a na kojima se očekuje više od 6000 sportašica i sportaša!

  O svim pojedinostima zaključaka održane sjednice sve članice saveza bit će naknadno obaviještene od strane predsjednika Cipeka na sjednici Sabora HKS-a!

 • Osposobljavanje karate trenera u Dalmaciji

  Nakon uspješno provedenog i završenog stručnog osposobljavanja generacije trenera karatea u Zagrebu i Rijeci, Sportsko učilište~ustanova za stručno osposobljavanje trenera Hrvatskog karate saveza uspješno je odradila i osposobila generaciju karate trenera u našoj Dalmaciji.

 • Obavijest o smrti trenera i člana HKS-a

  Poštovani,

  Obavještavamo Vas o tužnoj vijesti da je naš član Hrvatskog karate saveza, trener Karate kluba LAV iz Pule cijenjeni gosp. Rudolf Oliva prerano preminuo uslijed bolesti
  Posljednji ispraćaj održat će se 01.07.2020. na Gradskom groblju u Puli.

  Obitelj Oliva moli za tihu sućut i ispraćaj u krugu obitelji.
  Ovom prilikom obitelji g. Rudolfa Olive kao i svim članovima KK LAV Pula upućujemo riječi najiskrenije sućuti i suosjećanja.

  Hrvatski karate savez

  Predsjednik
  Davor Cipek

 • Finalna Rang lista - srednja škola

  Poštovani,
  U privitku dostavljamo finalnu rang listu za upise u sportske odjele srednjih škola nakon zaprimljenih primjedbi i dopuna.

  Za sve nejasnoće stojim na raspolaganju.

  Srdačan pozdrav,
  Luka Požgaj, tajnik

  Prilozi: Kandidati za sportske odjele - karate