Novosti


 • Svečanost u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora


  Veliki dan hrvatskog sporta.
  Hvala našim vrhunskim sportašima Ivanu i Anđelu Kvesiću, osvajačima odličja sa EP i Europskih igara u Minsku kao i muškoj seniorskoj reprezentaciji u borbama u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Enes Garibović, Stjepan Štimac na osvojenoj bronci na EP! Ostvareni seniorski rezultati u 2019. godini svrstali su ponovno hrvatski karate uz bok najuspješnijih sportova u Hrvatskoj!

  FACEBOOK

 • Sabor Hrvatskog karate saveza


  U nedjelju, 01. prosinca 2019. u prostorijama srednje škole Jelkovec uz prisustvo predstavnika klubova održan je Sabor Hrvatskog karate saveza.

  Po završetku sabora u dvorani je održano i Prvenstvo Hrvatske za kadete, junior i ml. senior u katama pojedinačno i ekipno te u borbama ekipno.

 • Anđelo Kvesić brončani u Madridu


  Još jedan uspjeh za hrvatski karate. Na turniru Svjetske Premier karate lige u Madridu Anđelo Kvesić osvojio je broncu i time ostvario niz važnih bodova s obzirom da se turniri Svjetske lige računaju i u kvalifikacijskom ciklusu za OI u Tokiju.

  Na svom putu do bronce u teškoj kategoriji (+84) ostvario je 4 pobjede.

 • SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA HKS-a


  U petak 29.11. u Samoboru se održala 7. po redu sjednica Upravnog odbora HKS-a.

  Predsjednik saveza Davor Cipek sazvao je sjednicu s podužim dnevnim redom, a u kvalitetnoj raspravi su donesene odluke sa ciljem unapređenje rada Saveza kao i izvješća za proteklo razdoblje.

  Sjednici su pored predsjednika nazoćili svi članovi Upravnog odbora Dario Keča, Damir Barić, Nikola Škunca, Slaven Mikelić, Zdenko Horvat i Mladen Vizinger.

  Sjednici su nazoćili i članovi Nadzornog odbora Vladimir Cvjetan, Franjo Mandarić i Zlatan Muheljić, Direktor reprezentacija Ante Čutura, Predsjednik Sudačke komisije Vladimir Đerek te tajnici Darko Šimunec i Luka Požgaj.

 • OBAVIJEST - PH za kadete, juniore i ml. seniore u katama pojedinačno i ekipno te kadeti i juniori, borbe ekipno


  U nedjelju 01.12.2019. održat će se u Zagrebu (Sesvete) Prvenstvo Hrvatske u katama za muške i ženske kategorije kadeta, juniora i ml. seniora pojedinačno, kadeti/juniori kate ekipno te ekipno u borbama za kadete i juniore.

  Stanicu natjecanja pogledajte na linku:
  SATNICA NATJECANJA

 • Trening kamp u Madridu


  Hrvatski karate savez omogućio je za naše najbolje članice i članove seniorske nacionalne reprezentacije sudjelovanje na trening kampu sa ostalim uspješnim reprezentacijama.

  Trening kamp održava se u Madridu u Španjolskoj pred nastup na WKF KARATE 1 Premier League narednog vikenda.

  Naši najbolji natjecatelji treniraju sa nacionalnim reprezentacijama Španjolske, Čilea, Jordana, Kazahstana Kineskog Taipea, Južne Koreje, Filipina, Australije, SADa, Kanade, Brazila, Luksemburga, Norveške, Švicarske, Srbije, Nizozemske, Italije i Ukrajine!

  Sretno našoj reprezentaciji u Madridu!

 • Sudački seminar


  Sudačka komisija Hrvatskog karate saveza potpomognuta tehničkom organizacijom karate odbora sjeverozapadne Hrvatske organizirala je ovaj vikend sudački seminar za polaganje viših sudačkih zvanja.

 • O B A V I J E S T – PH za kadete/kadetkinje, juniore/juniorke i U21 M+Ž


  U subotu i nedjelju 16. i 17.11.2019. održat će se u Rijeci Prvenstvo Hrvatske u borbama za muške i ženske kategorije kadeta, juniora i ml. seniora.

  Stanicu natjecanja pogledajte na linku:
  SATNICA NATJECANJA

 • Doček svjetske prvakinje Lucije Lesjak u Čakovcu


  Predstavnici javnog i sportskog života Grada Čakovca i Međimurske županije na Trgu Republike u Čakovcu priredili su svečani doček za svjetsku prvakinju u karateu, 20-godišnju Luciju Lesjak iz Strahoninca.

  Luciju su na pozornicu dopratili njen otac te jedan od prvih trenera Kristijan Lesjak i predsjednik Karate kluba Međimurje Adriano Marcijuš.

  Ispred Hrvatskog karate saveza obratio se predsjednik Davor Cipek, koji je Luciju dočekao uz direktora hrvatske karate reprezentacije Ante Čuturu te tajnika Saveza, Čakovčanina Luku Požgaja.

 • Prijem u rezidenciji Veleposlanstva Japana u RH


  Povodam Dana Japana upriličen je prijem u rezidenciji Veleposlanstva Japana u RH.
  Ujedno ovo je bila prilika da upoznamo novu Veleposlanicu Japana u RH, Nj.E. Ms. Misako Kaji! Hrvatski karate savez nastavlja obostranu uspješnu suradnju i prijateljske odnose sa Veleposlanstvom Japana u RH

 • Priznanja za naše sportašice i sportaše


  Danas je Sveučilište u Zagrebu podijelilo priznanja za naše sportašice i sportaše (Lucija Lesjak, Jelena Pehar, Anita Tadić, Stjepan Štimac, Karlo Raguž) koji su ostvarili izniman uspjeh na Europskom sveučilišnom karate prvenstvu!

 • Konferencija za medije nakon povratka sa Svjetskog prvenstva


  Održana je konferencija za predstavnike medija povodom povratka reprezentacije sa svjetskog prvenstva za kadete, juniore i ml. seniore održanog u Čileu.

  Slike sa press konferencije pogledajte na facebook-u

 • Svjetska prvakinja Lucija Lesjak

  Čista petica za Luciju Lesjak.
  Pet nastupa i pet sjajnih pobjeda u kategoriji U21 +68 i na kraju 5 bodova u izvanrednom finalnom meču.

  Velike čestitke Luciji.
  Bravo Lucija, bravo Hrvatska.

  Slike 'zlatne' Lucije

 • Lucija Lesjak u finalu Svjetskog prvenstva

  Naša reprezentativka Lucija Lesjak u kategoriji U21 kumite +68, izborila je finale Svjetskog prvenstva u Čileu.

  Četiri sjajne pobjede zaredom i još samo jedan korak do osvajanja zlatnog odličja.

  Sretno Lucija u finalu.

 • Laura Lisac brončana na Svjetskom prvenstvu

  Iz Santiaga sa Svjetskog prvenstva nam stižu sjajne vijesti

  Laura Lisac (kadetkinje +54 kg) s četiri pobjede zaredom u repasažu dolazi do brončane medalje.

  Bravo Laura, bravo treneri! Čestitke!

  Idemo dalje Hrvatska!

  FACEBOOK

 • Santiago de Chile - current situation

  Dostavljamo Vam obavijesti od WKF-a oko organizacije i nastale situacije u Santiagu, Čile.
  Oko svih novosti objavljivat ćemo na društvenim mrežama, web stranici i aplikaciji HKS-a, te putem maila.

  Santiago de Chile - current situation

 • TOMISLAV STOLAR NA ANOC BEACH GAMES

  ANOC Beach Games je multi-sportski događaj koji se ove godine održava u Dohi, Qatar od 12. do 16. listopada te broji 14 sportova u kojima će se natjecati 1240 sportaša iz 97 zemalja.

  Kvalificirati se na ovaj veliki i vrijedan sportski događaj je uspjeh jer samo 32 karatista iz cijelog svijeta su dobili pozivnicu da sudjeluju na ovom događaju, a Tomislav je jedan od njih, te jedini koji će predstavljati Hrvatsku na karate natjecanju.

 • Pripreme u Daruvarskim toplicama

  U Daruvarskim toplicama održavaju se završne pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile.

  Nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama odrađuje pripreme od 7. do 13. listopada 2019., dok nacionalne kata selekcije imaju pripreme od 10. do 13. listopada 2019.

  FACEBOOK

 • PREMIER LIGA U MOSKVI - NAJAVA

  Naredne nedjelje (06.10.) ponovo se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Moskve prijenos finalnih mečeva Premier lige.
  Među najboljim svjetskim karatekama nalazi se i desetero naših reprezentativki i reprezentativaca koji jurišaju na nove bodove i što boljim plasmanom na ljestvici rang liste za OI u Tokyu 2020.g.

  U Moskvi sudeluje 642 natjecateljki i natjecatelja iz 85 država svijeta.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 13,30 sati.

 • Vikend pripreme kadetske, juniorske, ml. seniorske i seniorske selekcije u katama.

  I dok su borci imali vikend pripreme u Samoboru, u Rovinju su svoj karate vikend odrađivali i "kataši" pod vodstvom trenera Tihomira Grgića, Joce Đukića, Stefana Cvetanovskog i Franje Horna.

  Mlađim uzrasnim kategorijama su ove pripreme bile u planu i programu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu dok su seniori u programu za nastup na prvenstvu Europe (Azerbajdžan , 2020.g, ožujak).