Novosti


 • Ivan Kvesić u finalu WKF Premier lige u Salzburgu

  Naš Ivan Kvesić, aktualni Prvak svijeta nakon pet eliminacijskih pobjeda ušao je u finale WKF Premier lige u Salzburgu, jednom od posljednjih kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

  Bravo Ivane, čestitke stručnom stožeru i ostatku delegacije Hrvatskog karate saveza u Salzburgu!

 • Premier liga u Salzburgu

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea, iz dalekog Dubaia svjetska karate krema se preselila u Europu, točnije u nama i ne tako daleki Salzburg u Austriji.

  Približava se sam kraj kvalifikacijskog postupka za nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu, a u svim kategorijama još vlada potpuna neizvjesnost i napetost.

 • Obavijest kandidatima za upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice, karatea u Splitu

  Obavijest o terminu prijemnog ispita prije upisa program osposobljavanja za poslove trenera/ice, karatea u Splitu

  OBAVIJEST

 • Prvenstvo Hrvatske u katama

  Uspješno je završeno Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, seniore, veterane i Para karate. Iskrene čestitke i veliko hvala tehničkom organizatoru Karate klubu Alfa Zagreb na odličnoj organizaciji prvenstva i promociji karate sporta! Također, iznimno smo počašćeni dolaskom Ministra unutarnjih poslova i podpredsjednika Vlade RH g.Davora Božinovića, Nj.E. Veleposlanice Japana u RH Misako Kaji, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića te drugih uzvanika državnh institucija RH kao i dužnosnika gradskih institucija grada Zagreba. Čestitke osvajačicama i osvajačima odličja!

 • Poziv HKS-u na proslavu od veleposlanice Japana u RH

  Na poziv Nj.E. Kaji Misako, Veleposlanice Japana u RH , proslavili smo rođendan Njegovog Veličanstva, Japanskog Cara Naruhito. Još jedno priznanje za naš Hrvatski karate savez kojem je upućena pozivnica za ovaj svečani događaj!

 • Nova svjetska sudačka zvanja naših sudaca u Dubaiu

  Našim sucima Ivani Šoić i Josipu Grbavcu iskrene čestitke na položenim WKF sudačkim zvanjima za borbe i kate koje su uspješno položili na Sudačkom seminaru Svjetske karate federacije u Dubaiju! Hrvatski karate savez od danas ima dva nova svjetska sudačka zvanja!

 • Premier liga u Dubaiu na Spotrskoj TV

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea, ove nedjelje (16.02.) odlazimo slikom i tonom u daleki Dubai gdje se održava druga ovogodišnja Premier liga u 2020.g.
  Hrvatski karate savez u suradnji sa Sportskom TV pratiti će ovaj velebni karate događaj na kome sudjeluje i 11-ero hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca koji su u lovu na bodove u kvalifikacijskom postupku za Olimpijske igre u Tokyu.

 • 47. Europsko prvenstvo u karateu

  Završilo je 47. Europsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21! U iznimnoj konkurenciji 1155 natjecatelja iz 52 države Hrvatski karate savez vraća se u Hrvatsku sa 6 osvojenih odličja. Bilo je lijepo i ponosno odslušati "Lijepu našu" u Budimpešti stoga iskrene čestitke aktuelnoj Prvakinji Europe našoj Jeleni Pehar na osvojenom 1.mjestu u konkurenciji U21 -50kg u borbama!

 • Ivan Kvesić odlikovan

  Na svečanosti u Predsjedničkim dvorima na zagrebačkom Pantovčaku predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović uručila je četrdesetak odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima.
  Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovan je i naš reprezentativac Hrvatskog karate saveza, svjetski prvak u karateu 2018. godine Ivan Kvesić.
  Čestitke Ivanu!

 • Licencni seminar za trenere, ispitivače i zbor sudaca

  U organizaciji Hrvatskog karate saveza održan je Licencni seminar za trenere, ispitivače i zbor sudaca za 2020.godinu.
  U godini u kojoj Savez obilježava 50 godina uspješnog rada i postojanja (1970-2020) okupilo se 480 karate trenera iz cijele Hrvatske. Zahvala svim trenerima koji su svojim prisustvom obilježili ovo jednogodišnje okupljanje i dali mu na značaju! Posebno hvala vrhunskim predavačima koji su se rado odazvali našem pozivu i dio svojeg velikog stručnog znanja prenijeli prisutnim trenerima!

 • Sudački seminar

  Sudački seminar
  FACEBOOK

 • Junior Lefevre na licencnom seminaru HKS

  Junior Lefevre
  FACEBOOK

 • Preventivne vježbe kroz zagrijavanje

  Prof. mr. kineziologije Damir Kolec, nositelj katedre za obrazovanje trenera za kondicijsku pripremu u Moskvi, Rusija - kondicijski trener ženske nacionalne reprezentacije Rusije u odbojci - suradniknu KBC Jasenovo u Moskvi - oporavak i rehabilitacija sportaša.

 • LICENCNI TRENERSKI SEMINAR 2020.

  Započeo je još jedan Licencni seminar za trenere, licencne ispitivače i suce.
  FACEBOOK

 • Poziv na upis u program obrazovanja za trenere karatea u Splitu

  Poziv na upis u program obrazovanja trenera karatea koje u Splitu organizira Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.
  U ovoj obavijesti možete pronaći pojedinosti za stručno osposobljavanje u Splitu, te upisnicu.

  POZIV ZA SPLIT UPISNICA

 • PREMIER LIGA, Paris 24.-26.01.2020.

  Hrvatski karate savez je i ovoga puta osigurao TV prijenos WKF Premier League ~ Paris 2020

  Pratite izravni prijenos u nedjelju, 26. siječnja od 17 sati na SPTV.

 • KARATE1 SERIES A - SANTIAGO 2020

  Naš reprezentativac Ivan Kvesić i nacionalni trener Danijel Vučić započeli su 2020. godinu u dalekom Santiagu u Čileu na turniru WKF Serije A.

  Sretno i puno uspjeha!!

 • Sretan Božić i Nova godina

  Poštovani članovi, dragi prijatelji,

  koristim ovu priliku, te na izmaku 2019. godine, u ime Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza te u svoje osobno ime želim iskreno zahvaliti svim članicama i članovima saveza na nesebičnom doprinosu u radu i razvoju našeg saveza proteklih 12 mjeseci.

  Godina je bila vrlo turbulentna, puna izazova, puna aktivnosti i bilo je nemoguće zadovoljiti sve želje i očekivanja svakog člana saveza. Ipak, iskreno se nadam i vjerujem da većina Vas pozitivno ocjenjuje u kojem smjeru je savez nastavio s radom.

  Bilo bi preopširno nabrojati sve važne aktivnosti i ostvarene rezultate u 2019. godini, no ovom prilikom još jednom čestitam i zahvaljujem svim članicama i članovima nacionalne reprezentacije kao i njihovim trenerima te članovima Stručnog stožera nacionalne reprezentacije na dostojnom predstavljanju saveza i Republike Hrvatske na svim velikim međunarodnim natjecanjima. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima u 2019. godini naš savez i nadalje ostaje u statusu jednog od najtrofejnijih nacionalnih sportskih saveza unutar Hrvatskog olimpijskog odbora te unutar karate obitelji EKF i WKF.

  U ovo radosno vrijeme naših blagdana, svim članicama i članovima saveza te Vašim obiteljima želim Čestit Božić i sve najbolje u Novoj 2020. godini!! Neka Vas sve skupa prati zdravlje, sreća i obilje Božjeg blagoslova!

  Iskreno,

  Predsjednik HKS-a
  Davor Cipek

 • Pripreme kadetske, juniorske i U21 reprezentacije u Đurđevcu


  U Đurđevcu se ovaj vikend okupila kadetska, juniorska i U21 muška i ženska nacionalna reprezentacija u borbama koja pod vodstvom Stručnog stožera odrađuje plan i program nacionalne reprezentacije pred nastup na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u veljači 2020. godine u Budimpešti!

  U istom terminu u Đurđevcu nalazi se i seniorska muška i ženska nacionalna reprezentacija koja sa svojim Izbornicima i nacionalnim trenerima odrađuje plan i program reprezentacije za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u ožujku 2020.godine u Bakuu, Azerbajdžan!

  Hvala tehničkom organizatoru priprema, KK Đurđevac i našem Ivanu Juričiću Juri na pruženoj pomoći u vrhunskoj organizaciji i sretno svima u nastavku priprema!

  FACEBOOK

 • Promocija novih trenera Hrvatskog karate saveza


  Konačno smo dočekali i taj dan, svečana akademija i promocija 52 nova karate trenera Hrvatskog karate saveza koji su uspješno završili stručno osposobljavanje u našoj obrazovnoj ustanovi, Sportsko učilište, Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.

  Svečana podijela Uvjerenja nije samo podijela papira, već i obaveza novim karate trenerima da sa stećenim znanjem stvaraju sigurnu budućnost hrvatskog karate sporta.

  Veliko hvala svim predavačima i stručnom osoblju Sportskog učilišta Hrvatskog karate saveza na odrađenom poslu te iskrene čestitke svim karate trenerima na stečenom stručnom zvanju!

  FACEBOOK