AKTUALNO

Novosti


 • EUSA Combat championships Zagreb 2019 - volontiranje

  Poštovani članovi,
  Jedan od važnijh pojekata ove godine koje Hrvatski karate savez organizira zajedno sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) pod “kapom” EUSA-e (Europske sveučilišne sportske federacije) je Europsko sveučilišno prvenstvo u karateu. Ovo prvenstvo je dio eventa pod imenom EUSA Combat Championships koje uključuje studentska prvenstva u četiri borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.
  Ovaj multisportski event će organizacijski biti na viskoj razini što i zahtijeva jedno Europsko prvenstvo, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele priključiti organizaciji na volonterskoj bazi da se jave i daju svoj doprinos ovom prvenstvu kako bi naš sport prezentirali u što boljem svijetlu.
  Iskustva volontera sa Europskih sveučilišnih igra Zagreb-Rijeka 2016 su više nego pozivtivna u smislu radnih iskustava koje su stekli, a još više zbog poznastva i uspomena koje su ponijeli sa Igara.
  U privitku dostavljamo dopis HASS-a u kojem možete isčitati više informacija o samom prvenstvu i volontiranju, a za sva pitanja stojimo Vam na raposlaganju.
  Dopis - objava informacija Combat

 • Prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!

  Od 13. do 16.06 održava se prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!
  Uz ovakve članove kadetske, juniorske i U21 reprezentacije, kao i trenere, budućnost hrvatskog karate sporta je sigurna.

  Hvala na energiji i predanom radu za naš Hrvatski karate savez!
  Alen Zamlić, Danil Domdjoni, Ivana Bebek, Vanessa Cvjetan Lozo, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Fedor Nalis.

 • Razredni odjeli za športaše - preliminarna rang-lista

  Na temelju raspisa Hrvatskog karate saveza i Središnjeg državnog ureda za šport RH glede postupka upisa učenika sportaša u srednje škole – šk.god 2019/2020., u prilogu e-pošte dostavljam Vam preliminarnu rang listu koja je sastavljena na temelju dostavljenih rezultata za pojedine učenike-sportaše koji se nalaze na popisu SDUŠ RH. Svi rezultati su provjereni u arhivi saveza, te je komisija dodijelila bodove prema razrađenim kriterijima od br 1 – 10
  Kandidati za sportske odjele - karate 13.06.2019 Obrazac kriterija šprtske uspješnosti 2019-2020

 • IVAN KVESIĆ SREBRENI U ŠANGAJU

  Na turniru #KARATE1 PREMIER LIGE u Šangaju naš Ivan Kvesić u neizvjesnom finalu osvaja srebro i sa time je još bliže plasmanu na OI u Tokiju.
  Veliki uspjeh su popratili i brojni mediji:
  JUTARNJI.HR T-PORTAL.HR NET.HR HRT SPORT i mnogi drugi

 • IVAN KVESIĆ IZBORIO FINALE

  Razlog više da sutra u 13 sati upalite TV i prebacite se na kanal Sportske TV .
  Ivana čeka finalna borba u kategoriji do 84 kg protiv dobro mu poznatog Turčina Ugur Aktasa , prvorangiranog na svjetskoj rang listi za Tokyo. Idemo svi navijati za našeg svjetskog prvaka !

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - SHANGHAI 2019

  Drage karateke i svi prijatelji karatea,
  ovog vikenda se u dalekom Šangaju održava još jedan u nizu turnira Premier lige Svjetske karate federacije (WKF).
  Hrvatski karate savez je osigurao u suradnji sa Sportskom TV prijenos finalnih borbi koji ćete moći pogledati na malim ekranima u nedjelju 09.06. sa početkom od 13,00 sati.
  Na ovom turniru sudjeluje 543 najboljih svjetskih karateka iz 76 država svijeta koji sakupljaju bodove u kvalifikacijskom ciklusu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu.
  Želimo dobar nastup našim reprezentativkama i reprezentativcima u Šangaju, a svima vama želimo da uživate u vrhunskom karateu.

 • 24. Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste

  Na 24. Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste, održanom u Banja Luci od 31.05 do 02.06., Hrvatska mlada reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh osvojivši ukupno 25 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 14 brončanih). Velike čestitke svim našim natjecateljima i trenerima.

 • Razvijena je aplikacija HKS za iPhone

  Obaviještavamo Vas da je na Appstoreu za preuzimanje dostupna aplikacija HKS-a.

  Kao što Vam je već ranije poznato, od veljače ove godine je aplikacija izašla za android, a od sinoć je dostupna i za Iphone. Putem aplikacije možete pratiti aktualnosti HKS-a, rezultate, kalendar natjecanja i slično. Aplikacija se nadograđuje i nadopunjuje iz mjeseca u mjesec te svakako preporučujemo da je imate na svojem smartphone-u kako bili u toku sa događanjima u našem savezu.

 • Poziv na upis u program obrazovanja za trenere karatea

  Poziv na upis u program obrazovanja trenera karatea koje započinje Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.
  U obavijesti možete pronaći raspis i pojedinosti za početak stručnog osposobljavanja u Zagrebu, te raspis i pojedinosti za početak stručnog osposobljavanja u Rijeci.

  OBAVIJEST RASPIS ZA ZAGREB RASPIS ZA RIJEKU UPISNICA

 • PH u katama za mlađe uzraste i u parakarateu

  U subotu 25.5.2019. u Osijeku održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama pojedinačno i ekipno, te Prvenstvo Hrvatske u parakarateu.
  Nastupili su natjecatelji iz 47 karate klubova.

  Rezultate Prvenstva Hrvatske i poredak klubova pogledajte na
  PH MLAĐI UZRASTI KATE POJEDINAČNO I EKIPNO - LISTE PH MLAĐI UZRASTI KATE POJEDINAČNO I EKIPNO - POREDAK PH PARA KARATE - LISTE PH PARA KARATE - POREDAK

 • OBAVIJEST O POČETKU POKRETANJA TEČAJEVA ZA TRENERE KARATEA

  S posebnim veseljem vas želimo informirati te najaviti da će u ponedjeljak 27.05.2019.g. Sportsko učilište-Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu ( u privitku Rješenje) raspisati POZIV na upis u program stručnog osposobljavanja za poslove trenera karatea.
  Obavijest o pokretanju tečajeva za trenera karate Rješenje - Rijeka Rješenje - Zagreb

 • WKF Karate 1 Seria A Istanbul

  Sutra (17.05.2019.) počinje turnir WKF Karate 1 Seria A Istanbul. U Tursku je otputovalo 20 Hrvatskih natjecatelja i 7 trenera.

  Rezultate možete pratiti na:
  https://www.sportdata.org/wkf/..

 • Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste i parakate - Osijek

  U subotu, 25.05.2019. u Osijeku održat će se Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama i Prvenstvo Hrvatske u parakarateu.
  U nastavku Vam dostavljamo dopune i izmjene za Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, poziv za PH parakarate te službene kategorije HKS-a za 2019. godinu.

  PH KATE MLAĐI UZRASTI - DOPUNE I IZMJENE PH PARAKARATE - POZIV HKS SLUŽBENE KATEGORIJE 2019.

 • KARATE 1 YOUTH LEAGUE - LIMASSOL, CIPAR

  Na prvom od četiri natjecanja Karate 1 Youth League nastupilo je 32 natjecatelja iz Hrvatske.
  Osvojili smo jedno 5. (Tia Škrljac) i dva 7. mjesta (Mia Čačko i Dario Gluhinić), solidan rezultat za našu malu ekipu s obzirom na veliki broj natjecatelja iz cijelog svijeta. Sigurni smo da će na idućem natjecanju Youth League u Umagu ti rezultati biti mnogo bolji.

 • Međunarodni turniru Trofej Raška 2019.

  Junorska muška selekcija nastupila je na međunarodnom turniru Trofej Raška 2019.

  Jakov Fember i Roko Mihalinec 2. mj.
  Leo Marković i Karlo Volarić 3. mj.
  ekipno - drugo mjesto

  Natjecatelje je vodio trener Fedor Nalis

 • Balkansko prvenstvo za seniore i veterane, Čačak 2019.

  Uspješan nastup reprezentativaca Hrvatske na Balkanskom prvenstvu za seniore i veterane

 • Muška seniorska ekipa 3.

  Kakav kraj prvenstva!!
  Muška ekipa 3.
  Čestitke cijeloj delegaciji, hvala ekipo!
  Hrvatski karate ostaje u vrhu gdje mu je i mjesto

  Više na:
  HRT SPORT

 • Braća Kvesić osvojili bronce

  Braća Anđelo i Ivan Kvesić na dramatičan su način osvojili brončane medalje na 54. Europskom prvenstvu u karateu u španjolskoj Guadalajari.

  Više na:
  HRT SPORT

 • Licencni trenerski seminar

  Održan je drugi licencni trenerski seminar

 • Ivan i Anđelo Kvesić u subotu za broncu

  Braća Kvesić u subotu će se boriti za brončanu medalju u poluteškoj, odnosno teškoj kategoriji na 54. EP-u u karateu.

  Pročitajte više na:
  VEČERNJI LIST - KARATE EP