Novosti


 • Kandidati za sportske odjele - preliminarna rang lista

  Poštovani,
  objavljujemo preliminarnu rang listu kandidata za upis u prvi razred srednjih škola - odjele za sportaše. Od sutra 15.5. do 20.6. zaprimat ćemo žalbe i korekcije na bodovanje. Molimo da sve upite, žalbe i korekcije šaljete na službeni mail tajništva saveza karate.tajnistvo@karate.hr
  PRELIMINARNA RANG LISTA

 • Nastup Hrvatske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru u Parizu

  Hrvatske reprezentativke i reprezentativci koji su kroz izborni proces izborili nastup nalaze se na Kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Parizu. Nakon prve faze kvalifikacija za OI u kojem je plasman osigurao Ivan Kvesić, u dugoj fazi odnosno na Kvalifikacojskom turniru nacionalni savezi imaju pravo nastupiti sa po jednim natjecateljem u olimpijskim kategorijama u kojima nemaju kvalificiranog sportaša.

 • EP Karate u Poreču: Zlato za Hrvatsku u ekipnim borbama

  Europsko prvenstvo u karateu je iza nas, a središnji događaj njegovog posljednjeg natjecateljskog dana bile su ekipne borbe za odličja, u kojima je hrvatska reprezentacija nastupila u finalu. Naša muška karate reprezentacija u borbama, koja je nastupila u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, do europskog zlata na domaćem terenu, posljednjeg natjecateljskog dana, došla je uvjerljivo savladavši selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.

 • Ekipna bronca u borbama za naše karatistice

  Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskim reprezentativkama od 2:1, osvojila je brončano odličje na Europskom karate prvenstvu koje se odvija u Poreču.

 • EP Karate u Poreču: Garibović brončani – Ivan Kvesić bez odličja

  Veliki uspjeh ostvario je Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma, slavio nad Nizozemcem Timothy Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u karateu, koje se održava u Poreču.

 • Predsjednik Milanović otvorio 56. Europsko prvenstvo u karateu

  POREČ, 21. svibnja 2021. – Svečanom ceremonijom održanoj u sportskoj dvorani Žatika u Poreču i službeno je otvoreno 56. Europsko prvenstvo u karateu i para- karateu, čiji je natjecateljski program započeo 19. svibnja.

 • EP Karate u Poreču: Muška reprezentacija u finalu – djevojke napadaju broncu

  Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) plasirala se u ekipno finale 56. EP u karateu u Poreču, u kojem će se u nedjelju za naslov europskog prvaka boriti protiv Crne Gore. Ženska vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) sutra se u susretu za broncu sastaje sa selekcijom Francuske.

 • Prve pobjede za hrvatske karatiste u ekipnim borbama na EP

  Muška i ženska hrvatska karate reprezentacija upisala je prve pobjede u ekipnim borbama na drugom natjecateljskom danu Europskog prvenstva u karateu.

 • Ceremonija otvorenja Europskog prvenstva u karateu

  Ceremonija otvaranja 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu, održati će se u petak, 21. svibnja 2021. s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

 • Hrvatska na EP u Poreču: Kvesić, Garibović i Berak u utrci za broncu

  Boran Berak danas, te Enes Garibović i Ivan Kvesić prvog natjecateljskog dana izborili su nastupe u utrci za broncu.

 • Prvi natjecateljski dan Europskog karate prvenstva

  Ivan Kvesić borit će se za brončano odličje na 56. Europskom prvenstvu u karateu u Poreču, ali je zahvaljujući plasmanu Turčina Ugura Aktaša izborio nastup na Olimpijske igre u Tokiju.

 • Prvi nastupi Hrvatskih karatista na EP u Poreču

  Program 56. Europskog prvenstva u karateu u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, započeo je jutros u 9 sati natjecanjima u katama, a na njemu su svoje prve nastupe upisali i hrvatski predstavnici. Ističe se nastup Matije Relića, koji ima priliku boriti se za odličje, dok je Sara Malčec zauzela šesto mjesto, a Lucija Lesjak je u prvom kolu teške kategorije (+64) izgubila od znatno iskusnije Dragane Konjević s 9-4.

 • Predsjednik HKS-a Davor Cipek izabran za glavnog tajnika EKF-a

  Predsjednik Hrvatskog karate saveza, Davor Cipek, danas je na sastanku Izvršnog odbora Europske karate federacije (EKF), održanom u Poreču u sklopu Europskog prvenstva u karateu, izabran na mjesto glavnog tajnika EKF.

 • Početak 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu u Poreču

  Sve je spremno za početak 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu, koje se od 19. do 23. svibnja odvija u sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Prvi dan prvenstva donosi nam natjecanje u katama, koje će trajati od 9 do 12 sati, nakon čega su na rasporedu borbe, na kojima će nastupati i hrvatske uzdanice.

 • PRIJENOS WKF KARATE 1 PREMIER LIGE

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea. Nakon prijenosa finala Premier lige koja se održala u Istanbulu, evo nas opet na malim ekranima Sportske televizije koja u suradnji s Hrvatskim karate savezom ovoga puta prati Premier ligu iz Portugala (Lisabon).

 • WKF KARATE 1 PREMIER LIGA - PORTUGAL

  Danas je put Portugala otputovala delegacija Hrvatskog karate saveza koja će nastupiti na WKF Karate 1 Premier Ligi koja se održava u Lisabonu. Ovo je ujedno i posljednja Premijer liga na kojoj se skupljaju bodovi za plasman na Olimpijske igre u 1. fazi kvalifikacija, a bodove će naši kandidati moći još sakupiti na Europskom prvenstvu u Poreču nakon čega se zaključuju kvalifikacije.

 • Prvenstvo Hrvatske 17. i 18.04.2021. - Live stream

  Hrvatski karate savez i ove je godine za sve ljubitelje karate sporta osigurao live stream preko YouTube kanala gdje možete pratiti PH za seniore u borbama pojedinačno, katama pojedinačno i ekipno, te parakarate.
  https://www.youtube.com/watch?v=CzHN9c9j6CU...

 • Radni posjet Predsjednika HKS-a Davora Cipeka sjedištu WKF-a u Madridu

  Predsjednik Hrvatskog karate saveza g.Davor Cipek trenutno je u radnom posjetu u sjedištu Svjetske karate federacije (WKF) u Madridu, Španjolska.

 • Sretan i blagoslovljen Uskrs

 • 50. Zlatni pojas

  Hrvatska seniorska karate rezprezentacije, nastupila je na jubilarnom 50. izdanju turnira Zlatni pojas u Čačku, u sklopu priprema za https://www.facebook.com/karateporec2021. U "round robin" sistemu natjecanja, hrvatski su reprezentativci pokazali zavidnu formu među vrlo kvalitetnom konkurencijom.