Novosti


 • Kandidati za sportske odjele - preliminarna rang lista

  Poštovani,
  objavljujemo preliminarnu rang listu kandidata za upis u prvi razred srednjih škola - odjele za sportaše. Od sutra 15.5. do 20.6. zaprimat ćemo žalbe i korekcije na bodovanje. Molimo da sve upite, žalbe i korekcije šaljete na službeni mail tajništva saveza karate.tajnistvo@karate.hr
  PRELIMINARNA RANG LISTA

 • Nastup Hrvatske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru u Parizu

  Hrvatske reprezentativke i reprezentativci koji su kroz izborni proces izborili nastup nalaze se na Kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Parizu. Nakon prve faze kvalifikacija za OI u kojem je plasman osigurao Ivan Kvesić, u dugoj fazi odnosno na Kvalifikacojskom turniru nacionalni savezi imaju pravo nastupiti sa po jednim natjecateljem u olimpijskim kategorijama u kojima nemaju kvalificiranog sportaša.

 • EP Karate u Poreču: Zlato za Hrvatsku u ekipnim borbama

  Europsko prvenstvo u karateu je iza nas, a središnji događaj njegovog posljednjeg natjecateljskog dana bile su ekipne borbe za odličja, u kojima je hrvatska reprezentacija nastupila u finalu. Naša muška karate reprezentacija u borbama, koja je nastupila u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, do europskog zlata na domaćem terenu, posljednjeg natjecateljskog dana, došla je uvjerljivo savladavši selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.

 • Ekipna bronca u borbama za naše karatistice

  Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskim reprezentativkama od 2:1, osvojila je brončano odličje na Europskom karate prvenstvu koje se odvija u Poreču.

 • EP Karate u Poreču: Garibović brončani – Ivan Kvesić bez odličja

  Veliki uspjeh ostvario je Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma, slavio nad Nizozemcem Timothy Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u karateu, koje se održava u Poreču.

 • Predsjednik Milanović otvorio 56. Europsko prvenstvo u karateu

  POREČ, 21. svibnja 2021. – Svečanom ceremonijom održanoj u sportskoj dvorani Žatika u Poreču i službeno je otvoreno 56. Europsko prvenstvo u karateu i para- karateu, čiji je natjecateljski program započeo 19. svibnja.

 • EP Karate u Poreču: Muška reprezentacija u finalu – djevojke napadaju broncu

  Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) plasirala se u ekipno finale 56. EP u karateu u Poreču, u kojem će se u nedjelju za naslov europskog prvaka boriti protiv Crne Gore. Ženska vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) sutra se u susretu za broncu sastaje sa selekcijom Francuske.

 • Prve pobjede za hrvatske karatiste u ekipnim borbama na EP

  Muška i ženska hrvatska karate reprezentacija upisala je prve pobjede u ekipnim borbama na drugom natjecateljskom danu Europskog prvenstva u karateu.

 • Ceremonija otvorenja Europskog prvenstva u karateu

  Ceremonija otvaranja 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu, održati će se u petak, 21. svibnja 2021. s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

 • Hrvatska na EP u Poreču: Kvesić, Garibović i Berak u utrci za broncu

  Boran Berak danas, te Enes Garibović i Ivan Kvesić prvog natjecateljskog dana izborili su nastupe u utrci za broncu.

 • Prvi natjecateljski dan Europskog karate prvenstva

  Ivan Kvesić borit će se za brončano odličje na 56. Europskom prvenstvu u karateu u Poreču, ali je zahvaljujući plasmanu Turčina Ugura Aktaša izborio nastup na Olimpijske igre u Tokiju.

 • Prvi nastupi Hrvatskih karatista na EP u Poreču

  Program 56. Europskog prvenstva u karateu u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, započeo je jutros u 9 sati natjecanjima u katama, a na njemu su svoje prve nastupe upisali i hrvatski predstavnici. Ističe se nastup Matije Relića, koji ima priliku boriti se za odličje, dok je Sara Malčec zauzela šesto mjesto, a Lucija Lesjak je u prvom kolu teške kategorije (+64) izgubila od znatno iskusnije Dragane Konjević s 9-4.

 • Predsjednik HKS-a Davor Cipek izabran za glavnog tajnika EKF-a

  Predsjednik Hrvatskog karate saveza, Davor Cipek, danas je na sastanku Izvršnog odbora Europske karate federacije (EKF), održanom u Poreču u sklopu Europskog prvenstva u karateu, izabran na mjesto glavnog tajnika EKF.

 • Početak 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu u Poreču

  Sve je spremno za početak 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu, koje se od 19. do 23. svibnja odvija u sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Prvi dan prvenstva donosi nam natjecanje u katama, koje će trajati od 9 do 12 sati, nakon čega su na rasporedu borbe, na kojima će nastupati i hrvatske uzdanice.

 • PRIJENOS WKF KARATE 1 PREMIER LIGE

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea. Nakon prijenosa finala Premier lige koja se održala u Istanbulu, evo nas opet na malim ekranima Sportske televizije koja u suradnji s Hrvatskim karate savezom ovoga puta prati Premier ligu iz Portugala (Lisabon).

 • WKF KARATE 1 PREMIER LIGA - PORTUGAL

  Danas je put Portugala otputovala delegacija Hrvatskog karate saveza koja će nastupiti na WKF Karate 1 Premier Ligi koja se održava u Lisabonu. Ovo je ujedno i posljednja Premijer liga na kojoj se skupljaju bodovi za plasman na Olimpijske igre u 1. fazi kvalifikacija, a bodove će naši kandidati moći još sakupiti na Europskom prvenstvu u Poreču nakon čega se zaključuju kvalifikacije.

 • Prvenstvo Hrvatske 17. i 18.04.2021. - Live stream

  Hrvatski karate savez i ove je godine za sve ljubitelje karate sporta osigurao live stream preko YouTube kanala gdje možete pratiti PH za seniore u borbama pojedinačno, katama pojedinačno i ekipno, te parakarate.
  https://www.youtube.com/watch?v=CzHN9c9j6CU...

 • Radni posjet Predsjednika HKS-a Davora Cipeka sjedištu WKF-a u Madridu

  Predsjednik Hrvatskog karate saveza g.Davor Cipek trenutno je u radnom posjetu u sjedištu Svjetske karate federacije (WKF) u Madridu, Španjolska.

 • Sretan i blagoslovljen Uskrs

 • 50. Zlatni pojas

  Hrvatska seniorska karate rezprezentacije, nastupila je na jubilarnom 50. izdanju turnira Zlatni pojas u Čačku, u sklopu priprema za https://www.facebook.com/karateporec2021. U "round robin" sistemu natjecanja, hrvatski su reprezentativci pokazali zavidnu formu među vrlo kvalitetnom konkurencijom.

 • Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču i na društvenim mrežama

  Od danas aktivni i profili Europskog seniorskog prvenstva u Poreču na društvenim mrežama. Sve nosvosti i zanimljivosti možete osim na web stranici karateporec2021.com pratiti i na Facebooku i instagramu:

  https://www.facebook.com/karateporec2021 https://www.instagram.com/karateporec2021

 • PAŽNJA - PROMJENA SATNICE FINALA I TV PRIJENOSA IZ ISTANBULA

  Poštovani,

  umjesto najavljenog termina početka direktnog prijenosa iz Istanbula ( 14,00 sati), prijenos počinje sat vremena ranije tj. u 13,00 sati.

  Znači - prijenos finala Premier lige iz Istanbula će biti u nedjelju 14.03. u 13,00 sati.

 • KARATE NA SPORTSKOJ TV

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea, nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom COVID-a evo nas opet na malim ekranima Sportske televizije koja u suradnji s Hrvatskim karate savezom ponovno prati najveća karate događanja u svijetu.

 • SRETAN DAN ŽENA

  Svim našim članicama, sportašicama i sportskim djelatnicama u Hrvatskom karate savezu kao i svim pripadnicama nježnijeg spola, dragim majkama, ženama i djevojkama Sretan međunarodni Dan žena!

 • HRVATSKA REPREZNETACIJA NASTAVLJA S PRIPREMAMA ZA EP U POREČU

  Hrvatska seniorska reprezentacija nastavila je sa pripremama za predstojeće Europsko Prvenstvo kojem je domaćin Hrvatski karate savez u Gradu Poreču.

 • 56TH EKF SENIOR CHAMPIONSHIPS - POREC

  Kao što i sami znate, Izvršni direktorij Europske karate federacije jednoglasno je prihvatio kandidaturu Hrvatskog karate saveza za organizaciju 56.Europskog seniorskog prvenstva koje će se održati u Poreču, u terminu od 19.-23.svibnja 2021. godine.
  Također,  dano nam je povjerenje, te će se u sklopu prvenstva održati i Izborni Kongres EKF za Izvršni direktorij za novo mandatno razdoblje 2021-2025.

  Ova organizacija ima za cilj omogućiti našoj seniorskoj reprezentaciji domaći teren natjecanja ali isto tako i pozicionirati naš Hrvatski karate savez u Hrvatskoj I unutar Europske karate federacije

 • Započeo ciklus priprema za nastup na EP Poreč 2021!!

  Prvim vikend pripremama seniorske muške i ženske nacionalne reprezentacije u borbama započeo je pripremi period i izborni postupak za nadolazeće Europsko seniorsko prvenstvo kojem je domaćin grad Poreč u svibnju 2021. godine.

 • 56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu i parakarateu 2021. u Poreču

  S velikim zadovoljstvom objavljujemo informaciju da će Hrvatski karate savez i Republika Hrvatska iduće godine biti domaćin u organizaciji 56. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu!

 • Održana Sjednica Izvršnog odbora Svjetske karate federacije

  Predsjednik Saveza g.Davor Cipek sudjelovao je na Sjednici Izvršnog odbora WKF koja je održana video vezom u utorak, 1.prosinca 2020.godine.

  Na sastanku je odlučeno o nizu važnih tema koje se odnose na najvažnije aktivnosti WKFa u 2021.godini.

  WKF Executive Committee meets via videoconference to discuss Karate future

 • PH u katama za kadete, juniore i U21

  Današnje PH u katama za kadete, juniore i ml. seniore ml. seniore možete pratiti uživo na youtube kanalu CRORING

  PH na CRORING

 • Nova objava WKF-a o PH za kadete, juniore i U21

  Još jedna objava Svjetske karate federacije i novo priznanje HKS-u za uspješnu organizaciju PH za kadete, juniore i U21.
  Objava Svjetske karate federacije

 • Članak Svjetske karate federacije o održanom PH za mlađe uzraste

  Rad Hrvatskog karate saveza ponovo je prepoznala Svjetska karate federacija i objavila članak o održanom PH za mlađe uzraste.
  ČLANAK WKF-a O ODRŽANOM PH

 • Prvenstvo Hrvatske 17. i 18.10 - Live stream

  S obzirom na epidemiološke mjere Prvenstvo Hrvatske se mora održavati bez gledatelja, zato smo za Vas osigurali prijenos uživo sa svih borilišta koji ćete moći pratiti na linku

  LIVE STREAM

 • Pripreme seniorske reprezentacije

  Održane vikend pripreme seniorske nacionalne reprezentacije u Termama Sveti Martin na Muri!

 • Sastanci sa županijskim karate savezima i klubovima

  Poštovani članovi, predstavnici klubova i županijskih karate saveza, dragi prijatelji,

  u protekla dva tjedna održali smo zajedničke sastanke sa svim županijskim karate savezima i klubovima Hrvatskog karate saveza.

 • Komemoracija za prof.dr. Branimira Kuleša

  Danas je u organizaciji HKS-a u hotelu Laguna održana komemoracija i odana počast našem dragom prof. dr. Branimiru Kulešu.

  Komemoraciji su uz članove obitelji prisustvali karate veterani, bliski prijatelji, te predstavnici HKS-a.

  Počivaj u miru dragi naš profa!

 • Pripreme seniorske reprezentacije

  Prilog HTV-a o pripremama ženske i muške seniorske reprezentacije Hrvatskog karate saveza u Svetom Martinu na Muri

 • Javljamo tužnu vijest da je preminuo prof. dr. Branimir Kuleš

  Javljam tužnu vijest, da je danas, u četvrtak 24. rujna 2020. godine, u Zagrebu nakon duge i teške bolesti u 81. godini života preminuo prof.dr. Branimir Kuleš.
  Posljednji ispraćaj našeg Branka bit će u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine na krematoriju u Zagrebu u 13:20 sati.

 • Nagrada Dražen Petrović

  U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je u memorijalnom muzeju Dražen Petrović u Zagrebu održana svečana dodjela nagrade "Dražen Petrović".

  Hrvatski karate savez može biti ponosan na svoje sportašice i sportaše budući da su od 6 nominiranih kategorija, 2 otišle u ruke Hrvatskom karate savezu.

 • Pripreme seniorske i mlade reprezentacije

  Ovaj vikend su nastavljane aktivnosti reprezetacija Hrvatskog karate saveze, prema planovima koje su donijeli stručni stožeri kako bi se pripremili za jesenski dio sezone, za koje se svi nadamo da će se moći održati.

  Seniorska muška i ženska reprezentacija se okupila u Fužinama, dok se mlada reprezentacija (kadeti, juniori i mlađi seniori - muška i ženska selekcija) okupila u Sv. Martinu na Muri. Oba okupljanja završavaju u nedjelju, a važno je napomenuti da se treninzi odvijaju u skladu sa preporukama HZJZ