Novosti


 • Poziv na upis u program osposobljavanja za poslove trenera karatea

  Poštovani članovi,

  u prilogu e-pošte dostavljamo vam POZIV na upis u program osposobljavanja za poslove TRENERA KARATEA koje provodi SPORTSKO UČILIŠTE-Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu Hrvatskog karate saveza.

 • 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

  Svim članicama i članovima Hrvatskog karate saveza, a posebno onima od nas koji su časno i ponosno bili u redovima hrvatskih branitelja Domovinskog rata iskrene čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
  Onima koji danas nažalost više nisu s nama položivši život na Oltar Domovine neka je laka hrvatska gruda i neka im je vječna slava! Zbog njih danas uživamo slobodu i mir, a jedina nam Hrvatska raširenih ruku i iskrenog srca nudi topli dom i ljubav svima koji je osjećaju za svoju Domovinu!

  Neka nam vječno živi naša Domovina!

 • Ekskluzivni intervju predsjednika Saveza g. Davora Cipeka za Sportske novosti

  Prenosimo ekskluzivni intervju koji je za Sportske novosti dao predsjednik Saveza g.Davor Cipek. Osvrnuo se na protekle dvije godine mandata, na sportske uspjehe ali i na probleme koji ga prate!
  Sportske novosti - intervju

 • Drugi dan priprema u Sisku

  Drugi dan priprema koje se ovog vikenda održavaju u Sisku, članice i članovi nacionalne reprezentacije Hrvatskog karate saveza odrađuju sve zadatke koje pred njih postavlja Stručni stožer nacionalnih izbornika i trenera, te odgovorno poštujući propisane mjere i pravila!

 • Pripreme kadetske, juniorske i U21 nacionalne reprezentacije HKS

  Stručni stožer nacionalne reprezentacije sazvao je pripreme koje se održavaju u Sisku u terminu od 23.~26. srpnja 2020. godine i na koje se odazvalo 90 sportašica i sportaša čime započinje pripremni ciklus plana i programa za predstojeće Europsko prvenstvo 2021. u Finskoj.

 • Potpisan Ugovor između SDUŠ RH i HKS

  Nakon odrađenih konzultacija i iznimo konstruktivnih sastanaka u Središnjem državnom uredu za šport RH koji je uvažio naše prijedloge, danas je predsjednik HKS g.Davor Cipek potpisao Ugovor o sufinanciranju organizacije naših državnih prvenstava do kraja 2020.godine.

 • Pripreme seniorske reprezentacije Hrvatskog karate saveza!

  Poštujući sve propisane mjere Civilnog stožera RH i HZJZ, Hrvatski karate savez okupio je seniorsku nacionalnu reprezentaciju u borbama na vikend pripremama koje se održavaju u idealnim uvjetima prekrasnih Fužina od 16.~19.srpnja 2020.

 • Predsjednik Cipek sudjelovao na sjednici izvršnog odbora EKF-a

  Danas je predsjednik Hrvatskog karate saveza g.Davor Cipek na poziv predsjednika Europske karate federacije g.Antonia Espinosa ponovno sudjelovao na drugoj po redu Sjednici Izvršnog odbora EKF putem video konferencije.

  Raspravljalo se o niz važnih pojedinosti oko funkcioniranja EKF do kraja 2020. i u 2021.

  Također, predsjednik Cipek je kao Tehnički delegat EKF u EUSA podnio izvješće o pripremama karate natjecanja na EUSA igrama koje su odgođene za 2021. u Beogradu, Srbija, a na kojima se očekuje više od 6000 sportašica i sportaša!

  O svim pojedinostima zaključaka održane sjednice sve članice saveza bit će naknadno obaviještene od strane predsjednika Cipeka na sjednici Sabora HKS-a!

 • Osposobljavanje karate trenera u Dalmaciji

  Nakon uspješno provedenog i završenog stručnog osposobljavanja generacije trenera karatea u Zagrebu i Rijeci, Sportsko učilište~ustanova za stručno osposobljavanje trenera Hrvatskog karate saveza uspješno je odradila i osposobila generaciju karate trenera u našoj Dalmaciji.

 • Obavijest o smrti trenera i člana HKS-a

  Poštovani,

  Obavještavamo Vas o tužnoj vijesti da je naš član Hrvatskog karate saveza, trener Karate kluba LAV iz Pule cijenjeni gosp. Rudolf Oliva prerano preminuo uslijed bolesti
  Posljednji ispraćaj održat će se 01.07.2020. na Gradskom groblju u Puli.

  Obitelj Oliva moli za tihu sućut i ispraćaj u krugu obitelji.
  Ovom prilikom obitelji g. Rudolfa Olive kao i svim članovima KK LAV Pula upućujemo riječi najiskrenije sućuti i suosjećanja.

  Hrvatski karate savez

  Predsjednik
  Davor Cipek

 • Finalna Rang lista - srednja škola

  Poštovani,
  U privitku dostavljamo finalnu rang listu za upise u sportske odjele srednjih škola nakon zaprimljenih primjedbi i dopuna.

  Za sve nejasnoće stojim na raspolaganju.

  Srdačan pozdrav,
  Luka Požgaj, tajnik

  Prilozi: Kandidati za sportske odjele - karate

 • Razredni odjeli za športaše - rang lista

  Poštovani,
  u privitku dostavljamo rang listu prema dostavjenim rezultatima na temelju odobrenih kriterija od strane SDUŠ-a.
  Molimo da detaljno proučite tablicu te da nas na moguće greške upozorite najkasnije do ponedeljaka 22.6.2020.
  Za sve nejasnoće stojim na raspolaganju.

  Srdačan pozdrav,
  Luka Požgaj, tajnik

  Prilozi:
  Obrazac kriterija sportske uspješnosti Kandidati za sportske odjele - karate

 • Pripreme seniorske reprezentacije u Fužinama

  Nakon tromjesečne pauze uzrokovane pandemijom COVID 19 Stručni stožer seniorske nacionalne reprezentacije Hrvatskog karate saveza sazvao je pripreme u Fužinama! Konačno krećemo sa reprezentativnim aktivnostima!

 • Ugovor o suradnji Hrvatskog paraolimpijskog odbora s karate savezima!!

  Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) u srijedu je potpisao Ugovor o suradnji s Hrvatskim karate savezom osoba s invaliditetom (HKSOI) i Hrvatskim karate savezom (HKS).

 • Naša seniorska reprezentativka u humanitarnoj akciji

  Članica seniorske ženske reprezentacije Hrvatskog karate saveza Alessandra Hasani dala je svoj veliki doprinos u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći najpotrebitijim obiteljima grada Via delle Grazie u Bresci, Italija, koje su pogođene pandemijom COVID 19! Naša Alessandra i mladi članovi karate kluba Nakayama te glavni trener Michele Cornolo su pokazali svoje veliko srce i brigu za male obične ljude u ovoj teškoj situaciji! Ale, ponosni smo na tebe!

 • Online treninzi - Dobitnici nagrada

  Završena je nagradna igra HKS-a u sklopu HKS online treninga tijekom travnja i svibnja.

  Ponosni smo na sve mlade članice i članove Hrvatskog karate saveza koji su vrlo aktivno pratili online treninge, trenirali karate u vlastitom domu i slali nam svoje fotografije.

  Čestitamo svim nagrađenima te ih ovom prilikom molimo da dostave svoju veličinu majica koje su dobili u nagradnoj igri.

  Dobitnike nagrada možete vidjeti na linku
  treninzi.karate.hr
  Svoje podatke dostavite na e-mail adresu karate.tajnistvo@karate.hr do 4.6.2020.

  Vjerujemo da ste se radosno vratili u svoje matične klubove i pod vodstvom svojih trenera nastavili trenirati karate.

  Vidimo se na jednom od idućih natjecanja Hrvatskog karate saveza.

  Sretno svima!

 • Upisi u 1. razrede srednjih škola

  Poštovani,

  danas (1.6.2020) u 12:00 sati počinje prijava za upise u 1.razrede srednjih škola putem sustava NISpuSŠ.
  Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju svoj interes iskazati putem spomenutog sustava.

  Detaljnije informacije nalaze se na portalu
  www.upisi.hr
  Hrvatski karate savez će liste sportaša primiti od Ministarstva obrazovanja na temelju kojih će potom raspisati natječaj za sastavljanje rang liste.

  Molimo odgovorne osobe u klubovima da obavijeste svoje članove koji upisuju 1. razred srednje škole, a za dodatna pojašnjenja i pomoć slobodno nas kontaktirajte.

 • Online treninzi - završetak i izvlačenje nagrada

  Poštovani,

  Danas je posljednji dan HKS online treninga, a sutra još možete učitati svoje slike na stranicu.
  Rezultati nagradne igre #trenirajkarate biti će objavljeni u ponedjeljak 01.06.2020.

 • Bajramska čestitka

  Hrvatski karate savez svim članicama i članovima islamske vjere čestita Bajram, uz želje da blagdan provedu u miru i sreći - Bajram Šerif Mubarek Olsun.