Novosti


 • Osvojeno 13 medalja prvog dana Prvenstva Balkana za djecu

  Crnogorski Bar domaći je trodnevnog Prvenstva Balkana za djecu. Prvenstvo broji 1426 prijavljenih natjecatelja iz 11 zemalja, a između ostalog i 177 mladih hrvatskih karatista. Prvi dan 27. izdanja Prvenstva, petak, hrvatski karatisti osvojili su 13 medalja: 4 zlatne, 5 srebrnih i 4 brončane.

 • Jakov Bunjevac osvojio brončano odličje na Prvenstvu Mediterana

  Završeno je 29. Prvenstvo Mediterana za kadete, juniore i seniore koje se od petka 19. do nedjelje 21. svibnja održalo u Tunisu (Republika Tunis). Među gotovo 450 natjecatelja iz 19 zemalja, hrvatske boje branilo je šest hrvatskih karatista, a osvojena je i jedna medalja, bronca Jakova Bunjevca u apsolutnoj kategoriji.

 • Predsjednik HKS-a Davor Cipek imenovan dopredsjednikom Mediteranske karate federacije

  Predsjednik Hrvatskog karate saveza g. Davor Cipek danas je na Kongresu jednoglasno izabran za dopredsjednika Mediteranske karate federacije među kandidatima iz 26 zemalja, a ovu funkciju obnašat će u mandatnom razdoblju 2023. - 2027.

 • Šest predstavnika na Prvenstvu Mediterana u Tunisu

  29. Prvenstvo Mediterana za kadete, juniore i seniore bit će održano od petka 19. do nedjelje 21. svibnja u Tunisu.

 • Nikolina Golomboš do bronce, a suci stekli nove svjetske licence na Premier ligi u Rabatu

  Završen je trodnevni turnir Premier lige u Rabatu (Maroko) na kojem je natjecalo i deset hrvatskih karatista. Najuspješnija je bila Nikolina Golomboš koja je u svojem prvom nastupu na turniru Premier lige osvojila brončanu medalju u kategoriji +68 kilograma.

 • Deset hrvatskih karatista na Premier ligi u Rabatu

  Nastavak najjače karate serije u svijetu, Premier lige, na rasporedu je od petka 12. do nedjelje 14. svibnja u Rabatu (Maroko). Među 373 natjecatelja iz 56 svjetskih zemalja borit će se i vrlo jaki hrvatski karatisti

 • Tomić, Čačko, Maslov, Strahija i Mileta dvostruki prvaci Hrvatske

  Proteklog vikenda, 6. i 7. svibnja, sesvetska Srednja škola Jelkovec ugostila je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama, ujedno izborni turnir za nadolazeće Prvenstvo Balkana. Na Prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je 400 natjecatelja iz 66 klubova, a čak četvero natjecatelja osvojilo je dvostruki naslov prvaka, odnosno prvakinje Hrvatske.

 • Nikola Gondi zlatni, osvojeno još šest medalja na Ligi za mlade u La Coruñi

  Španjolska La Coruña ugostila je drugo od pet ovogodišnjih izdanja WKF Lige za mlade. Na četverodnevnom turniru natjecalo je gotovo 2200 karatista iz 64 svjetskih zemalja. Hrvatskih karatista ukupno je bilo 50, a osvojeno je 7 medalja.

 • Ema Sgardelli osvojila zlato, a Lea Vukoja broncu na turniru Serije A u Vancouveru

  Kanadski Vancouver od petka 14. do nedjelje 16. travnja ugostio je turnir Serije A. Među 587 karatista iz 64 zemalja natjecalo je i sedam hrvatskih karatista. Najuspješnije su bile Ema Sgardelli i Lea Vukoja osvojivši zlato i broncu.

 • Više od 500 natjecatelja na tri karate turnira u Jastrebarskom

  Proteklog vikenda, 15. i 16. travnja, Sportska dvorana Jastrebarsko ugostila je više od 500 natjecatelja na tri karate turnira.

 • U Ministarstvu turizma i sporta održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog karate saveza

  Danas 13. travnja, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, gospođa Nikolina Brnjac, je uz državnog tajnika, gospodina Tomislava Družaka u svom kabinetu resornog ministarstva primila predsjednika Hrvatskog karate saveza i glavnog tajnika Europske karate federacije, gospodina Davora Cipeka te istinsku karate legendu i karate veterana, gospodina Želimira Feitla Žigu.

 • Sedam hrvatskih karatista na turniru Serije A u Kanadi

  Od petka 14. do nedjelje 16. travnja kanadski Richmond i Vancouver domaćini su turnira Serije A. Na jakom turniru natjecat će 587 karatista iz 64 svjetske zemlje, među kojima i sedmero hrvatskih karatista: Ema Sgardelli (-50), Ema Juričić (-61), Lea Vukoja (-68), Noa Rumenjak (-60), Stjepan Štimac (-67), Leon Tomljanović (-75) i Aleksandar Kalabić (-75).

 • Otvorene prijave za WKF Trening kamp za mlade i WKF Kup u Poreču

  Od 26. lipnja do 2. srpnja ove godine Poreč ponovno postaje centar karate sporta. Svjetska karate federacija (WKF) s potpunim je povjerenjem Hrvatskom karate savezu prepustila domaćinstvo tri svjetska karate događaja za mlade – WKF Trening kamp za mlade (WKF Youth Training Camp), WKF Kup (WKF Cup) i WKF Ligu za mlade (WKF Youth League).

 • Četiri hrvatska karatista kvalificirana na 3. Europske igre

  Poljski Kraków i regija Małopolska ugostit će 3. izdanje Europskih igara od 21. lipnja do 2. srpnja ove godine. Kroz dvanaest dana natjecanja, 7.000 sportaša iz 48 zemalja natjecat će u 29 sportova. Među njima bit će i četiri hrvatska karatista

 • Muška kumite ekipa osvajanjem bronce završila nastup Hrvatske karate reprezentacije na Europskom prvenstvu

  Završeno je 58. Europsko prvenstvo za seniore te Europsko prvenstvo u parakarateu. Posljednji dan Prvenstva za broncu se borila Hrvatska muška kumite ekipa u sastavu Enes Garibović, Anđelo Kvesić, Ivan Kvesić, Jakov Bunjevac, Ivan Martinac, Zvonimir Živković i Ante Mrvičić protiv ekipe Crne Gore.

 • Hrvatska ženska kumite ekipa osvojila srebro, Daniela Topić obranila titulu u parakarateu

  Završen je četvrti dan Europskog prvenstva u Guadalajari. Hrvatska ženska kumite ekipa u sastavu Sadea Bećirović, Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko i Lea Vukoja osvojila je srebrnu medalju.

 • Enes Garibović europski doprvak, Anđelo Kvesić osvojio broncu

  Izvrstan je bio početak četvrtog dana Europskog prvenstva u Guadalajari.

 • Ženska kumite ekipa i Daniela Topić brane europske naslove, Stipe Barić osvojio broncu, muška kumite ekipa izborila borbu za broncu

  Izvrstan je bio treći dan Europskog prvenstva u Guadalajari za hrvatske karatiste. Ženski kumite tim te Daniela Topić plasirale su se u finale te će braniti prošlogodišnji naslov prakinja Europe. Osvojena je i jedna brončana medalja u parakarateu te izborena jedna borba za broncu.

 • Zadar domaćin Europskog seniorskog prvenstva 2024. godine

  Na Kongresu Europske karate federacije uspješno je odrađena prezentacija sljedećeg Europskog seniorskog prvenstva kojem je domaćin Hrvatska, grad Zadar i Hrvatski karate savez. 59. Europsko seniorsko prvenstvo bit će održano od 8. do 12. svibnja 2024. godine u Dvorani Krešimira Ćosića.

 • Hrvatska muška kumite ekipa otvorila Europsko prvenstvo pobjedom

  Prvi nastup drugog dana Europskog prvenstva imala je ženska kata ekipa u sastavu Nika Jukić, Nika Jelen, Ivana Raguž i Inga Grgić. Djevojke su postigle 36.3 poena i natjecanje završile na ukupnom 9. mjestu. Muška kata ekipa u sastavu Ivor Premec, Patrik Kokić, Mihael Ećimović i Erik Šoper svojom izvedbom postigla je 36.8 poena što je bilo dovoljno za ukupno 9. mjesto na Prvenstvu.