Novosti


 • Licencni seminar za trenere, ispitivače i zbor sudaca

  U organizaciji Hrvatskog karate saveza održan je Licencni seminar za trenere, ispitivače i zbor sudaca za 2020.godinu.
  U godini u kojoj Savez obilježava 50 godina uspješnog rada i postojanja (1970-2020) okupilo se 480 karate trenera iz cijele Hrvatske. Zahvala svim trenerima koji su svojim prisustvom obilježili ovo jednogodišnje okupljanje i dali mu na značaju! Posebno hvala vrhunskim predavačima koji su se rado odazvali našem pozivu i dio svojeg velikog stručnog znanja prenijeli prisutnim trenerima!

 • Sudački seminar

  Sudački seminar
  FACEBOOK

 • Junior Lefevre na licencnom seminaru HKS

  Junior Lefevre
  FACEBOOK

 • Preventivne vježbe kroz zagrijavanje

  Prof. mr. kineziologije Damir Kolec, nositelj katedre za obrazovanje trenera za kondicijsku pripremu u Moskvi, Rusija - kondicijski trener ženske nacionalne reprezentacije Rusije u odbojci - suradniknu KBC Jasenovo u Moskvi - oporavak i rehabilitacija sportaša.

 • LICENCNI TRENERSKI SEMINAR 2020.

  Započeo je još jedan Licencni seminar za trenere, licencne ispitivače i suce.
  FACEBOOK

 • Poziv na upis u program obrazovanja za trenere karatea u Splitu

  Poziv na upis u program obrazovanja trenera karatea koje u Splitu organizira Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.
  U ovoj obavijesti možete pronaći pojedinosti za stručno osposobljavanje u Splitu, te upisnicu.

  POZIV ZA SPLIT UPISNICA

 • PREMIER LIGA, Paris 24.-26.01.2020.

  Hrvatski karate savez je i ovoga puta osigurao TV prijenos WKF Premier League ~ Paris 2020

  Pratite izravni prijenos u nedjelju, 26. siječnja od 17 sati na SPTV.

 • KARATE1 SERIES A - SANTIAGO 2020

  Naš reprezentativac Ivan Kvesić i nacionalni trener Danijel Vučić započeli su 2020. godinu u dalekom Santiagu u Čileu na turniru WKF Serije A.

  Sretno i puno uspjeha!!

 • Sretan Božić i Nova godina

  Poštovani članovi, dragi prijatelji,

  koristim ovu priliku, te na izmaku 2019. godine, u ime Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza te u svoje osobno ime želim iskreno zahvaliti svim članicama i članovima saveza na nesebičnom doprinosu u radu i razvoju našeg saveza proteklih 12 mjeseci.

  Godina je bila vrlo turbulentna, puna izazova, puna aktivnosti i bilo je nemoguće zadovoljiti sve želje i očekivanja svakog člana saveza. Ipak, iskreno se nadam i vjerujem da većina Vas pozitivno ocjenjuje u kojem smjeru je savez nastavio s radom.

  Bilo bi preopširno nabrojati sve važne aktivnosti i ostvarene rezultate u 2019. godini, no ovom prilikom još jednom čestitam i zahvaljujem svim članicama i članovima nacionalne reprezentacije kao i njihovim trenerima te članovima Stručnog stožera nacionalne reprezentacije na dostojnom predstavljanju saveza i Republike Hrvatske na svim velikim međunarodnim natjecanjima. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima u 2019. godini naš savez i nadalje ostaje u statusu jednog od najtrofejnijih nacionalnih sportskih saveza unutar Hrvatskog olimpijskog odbora te unutar karate obitelji EKF i WKF.

  U ovo radosno vrijeme naših blagdana, svim članicama i članovima saveza te Vašim obiteljima želim Čestit Božić i sve najbolje u Novoj 2020. godini!! Neka Vas sve skupa prati zdravlje, sreća i obilje Božjeg blagoslova!

  Iskreno,

  Predsjednik HKS-a
  Davor Cipek

 • Pripreme kadetske, juniorske i U21 reprezentacije u Đurđevcu


  U Đurđevcu se ovaj vikend okupila kadetska, juniorska i U21 muška i ženska nacionalna reprezentacija u borbama koja pod vodstvom Stručnog stožera odrađuje plan i program nacionalne reprezentacije pred nastup na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u veljači 2020. godine u Budimpešti!

  U istom terminu u Đurđevcu nalazi se i seniorska muška i ženska nacionalna reprezentacija koja sa svojim Izbornicima i nacionalnim trenerima odrađuje plan i program reprezentacije za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u ožujku 2020.godine u Bakuu, Azerbajdžan!

  Hvala tehničkom organizatoru priprema, KK Đurđevac i našem Ivanu Juričiću Juri na pruženoj pomoći u vrhunskoj organizaciji i sretno svima u nastavku priprema!

  FACEBOOK

 • Promocija novih trenera Hrvatskog karate saveza


  Konačno smo dočekali i taj dan, svečana akademija i promocija 52 nova karate trenera Hrvatskog karate saveza koji su uspješno završili stručno osposobljavanje u našoj obrazovnoj ustanovi, Sportsko učilište, Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu.

  Svečana podijela Uvjerenja nije samo podijela papira, već i obaveza novim karate trenerima da sa stećenim znanjem stvaraju sigurnu budućnost hrvatskog karate sporta.

  Veliko hvala svim predavačima i stručnom osoblju Sportskog učilišta Hrvatskog karate saveza na odrađenom poslu te iskrene čestitke svim karate trenerima na stečenom stručnom zvanju!

  FACEBOOK

 • Svečanost u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora


  Veliki dan hrvatskog sporta.
  Hvala našim vrhunskim sportašima Ivanu i Anđelu Kvesiću, osvajačima odličja sa EP i Europskih igara u Minsku kao i muškoj seniorskoj reprezentaciji u borbama u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Enes Garibović, Stjepan Štimac na osvojenoj bronci na EP! Ostvareni seniorski rezultati u 2019. godini svrstali su ponovno hrvatski karate uz bok najuspješnijih sportova u Hrvatskoj!

  FACEBOOK

 • Sabor Hrvatskog karate saveza


  U nedjelju, 01. prosinca 2019. u prostorijama srednje škole Jelkovec uz prisustvo predstavnika klubova održan je Sabor Hrvatskog karate saveza.

  Po završetku sabora u dvorani je održano i Prvenstvo Hrvatske za kadete, junior i ml. senior u katama pojedinačno i ekipno te u borbama ekipno.

 • Anđelo Kvesić brončani u Madridu


  Još jedan uspjeh za hrvatski karate. Na turniru Svjetske Premier karate lige u Madridu Anđelo Kvesić osvojio je broncu i time ostvario niz važnih bodova s obzirom da se turniri Svjetske lige računaju i u kvalifikacijskom ciklusu za OI u Tokiju.

  Na svom putu do bronce u teškoj kategoriji (+84) ostvario je 4 pobjede.

 • SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA HKS-a


  U petak 29.11. u Samoboru se održala 7. po redu sjednica Upravnog odbora HKS-a.

  Predsjednik saveza Davor Cipek sazvao je sjednicu s podužim dnevnim redom, a u kvalitetnoj raspravi su donesene odluke sa ciljem unapređenje rada Saveza kao i izvješća za proteklo razdoblje.

  Sjednici su pored predsjednika nazoćili svi članovi Upravnog odbora Dario Keča, Damir Barić, Nikola Škunca, Slaven Mikelić, Zdenko Horvat i Mladen Vizinger.

  Sjednici su nazoćili i članovi Nadzornog odbora Vladimir Cvjetan, Franjo Mandarić i Zlatan Muheljić, Direktor reprezentacija Ante Čutura, Predsjednik Sudačke komisije Vladimir Đerek te tajnici Darko Šimunec i Luka Požgaj.

 • OBAVIJEST - PH za kadete, juniore i ml. seniore u katama pojedinačno i ekipno te kadeti i juniori, borbe ekipno


  U nedjelju 01.12.2019. održat će se u Zagrebu (Sesvete) Prvenstvo Hrvatske u katama za muške i ženske kategorije kadeta, juniora i ml. seniora pojedinačno, kadeti/juniori kate ekipno te ekipno u borbama za kadete i juniore.

  Stanicu natjecanja pogledajte na linku:
  SATNICA NATJECANJA

 • Trening kamp u Madridu


  Hrvatski karate savez omogućio je za naše najbolje članice i članove seniorske nacionalne reprezentacije sudjelovanje na trening kampu sa ostalim uspješnim reprezentacijama.

  Trening kamp održava se u Madridu u Španjolskoj pred nastup na WKF KARATE 1 Premier League narednog vikenda.

  Naši najbolji natjecatelji treniraju sa nacionalnim reprezentacijama Španjolske, Čilea, Jordana, Kazahstana Kineskog Taipea, Južne Koreje, Filipina, Australije, SADa, Kanade, Brazila, Luksemburga, Norveške, Švicarske, Srbije, Nizozemske, Italije i Ukrajine!

  Sretno našoj reprezentaciji u Madridu!

 • Sudački seminar


  Sudačka komisija Hrvatskog karate saveza potpomognuta tehničkom organizacijom karate odbora sjeverozapadne Hrvatske organizirala je ovaj vikend sudački seminar za polaganje viših sudačkih zvanja.

 • O B A V I J E S T – PH za kadete/kadetkinje, juniore/juniorke i U21 M+Ž


  U subotu i nedjelju 16. i 17.11.2019. održat će se u Rijeci Prvenstvo Hrvatske u borbama za muške i ženske kategorije kadeta, juniora i ml. seniora.

  Stanicu natjecanja pogledajte na linku:
  SATNICA NATJECANJA

 • Doček svjetske prvakinje Lucije Lesjak u Čakovcu


  Predstavnici javnog i sportskog života Grada Čakovca i Međimurske županije na Trgu Republike u Čakovcu priredili su svečani doček za svjetsku prvakinju u karateu, 20-godišnju Luciju Lesjak iz Strahoninca.

  Luciju su na pozornicu dopratili njen otac te jedan od prvih trenera Kristijan Lesjak i predsjednik Karate kluba Međimurje Adriano Marcijuš.

  Ispred Hrvatskog karate saveza obratio se predsjednik Davor Cipek, koji je Luciju dočekao uz direktora hrvatske karate reprezentacije Ante Čuturu te tajnika Saveza, Čakovčanina Luku Požgaja.