Novosti


 • U Pločama uspješno održano 1. kolo Dalmatinske karate lige

  Prvo kolo Dalmatinske karate lige u 2022. godini okupilo je 2. travnja u Pločama 528 natjecatelja, od cicibana do seniora. Natjecali su predstavnici iz ukupno 25 hrvatskih karate klubova, što u katama, što u borbama.

 • Odlična atmosfera na trening kampu u Toledu

  Posljednja tri dana, od 1. do 3. travnja, naši kadeti, juniori i mlađi seniori proveli su u Španjolskom Toledu na trening kampu u organizaciji Španjolskog karate saveza.

 • Nika Jakobović osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Kyokushin karateu

  Odlične vijesti stigle su iz Poljske s Europskog prvenstva za muške i žene u Kyokushin karateu. Nika Jakobović, članica Karate kluba Mladost Samobor, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji -55 kg.

 • Hrvatski karatisti na trening kampu u Toledu pod vodstvom legendarnog Ivana Leala

  U španjolskom Toledu će se od 1. do 3. travnja održati trening kamp za kadete, juniore i mlađe seniore, a na kojem će, na poziv Španjolske karate federacije, sudjelovati i hrvatski karatisti uz prisustvo predsjednika Hrvatskog karate saveza i glavnog tajnika Europske karate federacije g. Davora Cipeka.

 • Sedam obranjenih naslova na Seniorskom Prvenstvu Hrvatske 2022.

  Atletska dvorana Kantrida u Rijeci protekla dva dana ugostila je najbolje hrvatske karatašice i karataše na Seniorskom Prvenstvu Hrvatske 2022. Ukupno je natjecalo 140 karataša iz 48 hrvatskih karate klubova.

 • Ovaj vikend u Rijeci Seniorsko Prvenstvo Hrvatske u borbama i katama

  U riječkoj Atletskoj dvorani Kantrida ovaj vikend, 26. i 27. ožujka bit će održano Seniorsko prvenstvo Hrvatske u borbama i katama te u parakarateu. Osim u pojedinačnoj konkurenciji, seniori i seniorke borit će se i za ekipni naslov prvaka države.

 • U Samoboru natjecalo više od 1800 karataša

  Iznimno uspješno provedeno je jubilarno 30. izdanje turnira Karate Grand Prix Croatia. Samobor je okupio više od 1800 karatašica i karataša iz 28 zemalja svijeta. Turnir je obuhvatio natjecanja u 99 kategorija, uključujući i natjecanja u parakarateu.

 • Hrvatski karate savez i Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisali Ugovor o suradnji

  Hrvatski karate savez i Specijalna bolnica Sv. Katarina iz Zagreba danas su potpisali Ugovor o suradnji.

 • Hrvatski karate savez ovog vikenda okupio gotovo 1000 mladih natjecatelja

  Ovog vikenda Hrvatski karate savez proveo je čak tri aktivnosti

 • U Samoboru održan licencni seminar za suce, nacionalne trener i izbornike

  Proteklog vikenda u Sportskoj dvorani Samobor održan je godišnji licencni seminar za suce, nacionalne trenere i izbornike u organizaciji Hrvatskog karate saveza. Pozdravnim govorom prisutnima su se obratili g. Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije, te g. Vjekoslav Šafranić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba.

 • Licencni seminar za suce, nacionalne trenere i izbornike ovaj vikend u Samoboru

  Samobor će ovaj vikend, 26. i 27. veljače biti domaćin licencnog seminara za suce, nacionalne trenere i izbornike. Licencni seminar okupit će nekoliko stotina trenera i sudaca Hrvatskog karate saveza kroz dva dana programa.

 • Anđelo Kvesić u borbi za broncu na Premier Ligi u Fujairahu.

  Anđelo Kvesić u borbi za broncu na Premier Ligi u Fujairahu.

 • Poziv na upis u program osposobljavanja za poslove trenera karatea

  Poštovani članovi,

  u nastavku Vam dostavljamo POZIV na upis u program osposobljavanja za poslove TRENERA KARATEA koje provodi SPORTSKO UČILIŠTE - Ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu Hrvatskog karate saveza.

 • Gostovanje Envera Idrizija u emisiji Dobro jutro, Hrvatska

  Legenda hrvatskog karatea, a i sporta općenito, naš Enver Idrizi, danas je gostovao u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

 • U Rijeci završeno Balkansko karate prvenstvo – Posljednji dan hrvatski predstavnici osvojili pet medalja

  Posljednji dan Balkanskog karate prvenstva za kadete, juniore i U21 bio je rezerviran za timski turnir, a podijeljeno je 9 setova medalja. Hrvatski predstavnici okitili su se sa još pet medalja, zlatom, srebrom i tri bronce.

 • Drugog dana Balkanskog prvenstva hrvatski predstavnici osvojili deset medalja

  Drugi dan Balkanskog karate prvenstva za kadete, juniore i U21 započeo je svečanom ceremonijom otvaranja natjecanja. Uz tradicionalno predstavljanje zemalja sudionica, u ceremoniji su svečanim govorima sudjelovali predsjednik Karate federacije Balkana i Hrvatskog karate saveza gospodin Davor Cipek te glavni tajnik Karate federacije Balkana gospodin Slavoljub Piper. Čast za otvaranje natjecanja pripala je gradonačelniku grada Rijeke gospodinu Marku Filipoviću.

 • Završen prvi dan Balkanskog karate prvenstva

  Danas je u riječkoj Sportskoj dvorani Zamet održan prvi dan trodnevnog Balkanskog karate prvenstva za kadete, juniore i U21 na koje je prijavljeno 777 natjecatelja iz 13 država: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske.

 • Balkansko karate prvenstvo za kadete, juniore i U21 kreće za 2 dana

  Nakon uspješne organizacije i provedbe Balkanskog prvenstva za seniore, djecu i veterane u Poreču, Rijeka će biti domaćin idućeg izdanja Balkanskog prvenstva.
  21. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21 bit će održano od petka 26. do nedjelje 28. studenog na borilištima Sportske dvorane Zamet.

 • PONOSNI SMO I SRETNI

  "Čast mi je što sam prvi poslije Juniora Lefevrea koji je osvojio dvije pojedinačne seniorske medalje na SP-ima u karateu za hrvatski sport. Mislim da sam još jednom dokazao koliko vrijedim, pogotovo nakon što za mene nije bilo uspješno na prethodnom EP i SP. Kad ne osvoji Ivan, osvojim ja", ponosno je istaknuo Anđelo Kvesić, osvajač brončane medalje u teškoj kategoriji (+84 kg) na nedavno završenom SP u Dubaiju.

 • Press konferencija Hrvatskog karate saveza

  Po povratku iz Dubaija, sa Svjetskog seniorskog prvenstva, održana je press konferencija Hrvatskog karate saveza. Na konferenciji su uz čelnike HKS-a i ostale uzvanike bili prisutni i osvajači odličja za Hrvatsku Lucija Lesjak i Anđelo Kvesić, koji su osvojili brončane medalje u vrlo jakoj konkurenciji.