Novosti


 • Nastavak treninga u klubovima uz preporuke HZJZ

  Poštovani članovi,

  S velikim nestrpljenjem i veseljem dočekali smo odluku Nacionalnog stožera kojom se ukidaju posebne mjere koje su do sada bile na snazi zbog epidemije COVID 19.

  Od sutra klubovi mogu ponovo nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima ali uz posebne mjere koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo a koje možete pronaći na linku....

  Preporuke-za-treninge-u-zatvorenom.pdf
  Želim Vam svima sretan nastavak rada s vašim redovnim klupskim aktivnostima!

  Sportski pozdrav

  Predsjednik
  Davor Cipek

 • Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za treninge na otvorenom

  Dostavljamo Vam posljednju odluku koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite RH te preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje se odnose na preporuke za treninge na otvorenom prostoru.

  Sport_rekreacija_na_otvorenom-10-05.pdf Izmjena_Odluke_o_nuznim_mjerama.pdf

 • Online treninzi - Izvučene nagrade za travanj

  Poštovane najmlađe članice i članovi Hrvatskog karate saveza, obavještavam Vas da je Registracijska komisija HKS-a prema pravilima naše nagradne igre izvukla nagrade za sve one koji su se aktivno uključili u „HKS online treninge“ u mjesecu travnju i dostavili nam svoje fotografije!

  U ime Upravnog odbora i svoje osobno ime, koristim priliku čestitati svim nagrađenima te se ujedno zahvaliti što ste se aktivno uključili u praćenje web stranica HKS i naše organizirane online treninge koje su za sve Vas pripremili nacionalni treneri Stručnog stožera uz atraktivan prikaz izvođenja zadanih akcija od strane naših reprezentativki i reprezentativaca.

  Popis nagrađenih možete pronaći na našim službenim web stranicama

  www.karate.hr
  http://treninzi.karate.hr/nagrade.php

 • Središnji državni ured za sport

  Sastanak na poziv Državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske

  Na upućeni poziv Državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske g.Tomislava Družaka, predsjednik Hrvatskog karate saveza g. Davor Cipek sudjelovao je na zajedničkom sastanku s ostalim predstavnicima SDUŠa, Nacionalnog vijeća za sport te predsjednicima nacionalnih sportskih saveza.

  Tema:trenutno stanje u hrvatskom sportu i aktivnosti pomoći sportu nakon ukidanja trenutnih mjera uzrokovane pandemijom COVID 19.

  Ovaj poziv upućen našem savezu od strane SDUŠ RH i Nacionalnog vijeća za sport RH glede ovako važnih tema je još jedan u nizu dokaza da naš Hrvatski karate savez uživa ugled i status dobro organiziranog sportskog saveza u Republici Hrvatskoj.

  O svim daljnjim aktivnostima i odlukama SDUŠ-a, a koje bi se ticale rada i djelovanja članica Hrvatskog karate saveza, bit će te pravovremeno i redovito obavještavani.

 • Karate pravila - bodovi

  U daljnjem tijeku aktivnosti saveza „HKS online treninzi“ mlađe članice i članovi Sudačkog zbora Hrvatskog karate saveza pokrenuli su inicijativu i dali si truda da kroz praktični prikaz atraktivnih akcija naših najboljih reprezentativki i reprezentativaca u borbama objasne temeljna sudačka pravila. Prvim pripremljenim videom objašnjavaju se kriteriji za suđenje poen tehnike u borbama, a sve u cilju da se naše najmlađe sportašice i sportaše kroz praktični prikaz upozna sa važećim pravilima suđenja.

 • Sretan Uskrs!

  Poštovani članovi Hrvatskog karate saveza, dragi prijatelji, u ime Upravnog odbora i tajništva HKS, te u svoje osobno ime, Vama i Vašim članovima kluba kao i Vašim obiteljima želim Sretan Uskrs!

  Bez obzira na trenutnu situaciju u kojoj se svi nalazimo, nadam se da će te Uskršnje blagdane provesti ugodno i radosno u krugu najužih članova obitelji. Želim Vam svako dobro!

  Predsjednik,
  Davor Cipek

 • Virtualni e-sparing partner

  Poštovani članovi, dragi treneri,
  s obzirom na pandemiju COVID 19 virusa i trenutne mjere kojima su nam onemogućene redovne aktivnosti u klubovima i općenito u Hrvatskom karate savezu, vodstvo saveza zajedno s svojim članovima stručnih tijela i pojedinih komisija pokušava osmisliti razne načine kojima bi zainteresirali naše najmlađe članove da u svojim domovima, uz online školu i učenje, posvete i jedan dio slobodnog vremena karate sportu.

  U razgovoru s našim članom i trenerom Hrvatskog karate saveza g. Dejanom Slukićem, inače vlasnikom poduzeća „Karate Shop“ uz suradnju našeg Sportskog učilišta-ustanove za obrazovanje odraslih u karate sportu, došlo se na ideju da bi pokušali razviti informatičku „karate vježbicu“ i virtualnog sparing partnera kako bi uz zabavu, naši najmlađi članovi koji treniraju borbe, izvodili ručne i nožne udarce u prazno i tako razvijali podražaj reakcije, a sve u cilju da ostanu u doticaju s karate sportom.

 • ČLANOVIMA HKS-a

  Poštovani članovi Hrvatske karate obitelji, dragi prijatelji, posljednjih dva tjedna zadesila nas je ova strašna i nepredvidiva epidemija virusa COVID 19 te su sve aktivnosti u našem savezu privremeno morale stati.

  U trenucima kada čovjek pomisli da je trenutna situacija s virusom najgore što se može dogoditi našem društvu, u jutarnjim satima ove nedjelje, 22. ožujka 2020.g. jedan dio Hrvatske i grad Zagreb zadesio je snažan potres i sve nas ostavio uplašene, u šoku i nevjerici s pitanjem da li nam se sve ovo zaista događa?

  Dragi prijatelji, koristim ovu priliku te Vas u ime Upravnog odbora saveza i u svoje osobno ime pozivam na naše jedinstvo, zajedničku solidarnost i pružanje pomoći svima onima kojima je trenutna pomoć najpotrebnija.

 • IVAN KVESIĆ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

  Poštovani članovi, dragi prijatelji, koristim priliku proslijediti Vam radosnu vijest, te ujedno u ime Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza i svoje osobno ime, uputiti javnu čestitku našem članu seniorske M nacionalne reprezentacije u borbama IVANU KVESIĆU koji je u iznimno napornoj prvoj fazi kvalifikacijskog postupka izborio plasman i nastup na Olimpijske igre u Tokiju 2020., u olimpijskoj kategoriji +75 kg.

 • Preporuka Središnjeg državnog ureda za šport

  PRENOSIMO OBAVIJEST SDUŠ-a

  Poštovani,

  S obzirom na aktualnu situaciju zbog pojave koronavirusa, u privitku vam šaljemo preporuke Središnjeg državnog ureda za šport u postupanju u području športa.

  S poštovanjem,

  Središnji državni ured za šport

 • Obavijest članovima HKS

  ČLANOVIMA HKS-a
  Organizatorima predstojećih natjecanja

  Poštovani članovi,

  obzirom na trenutnu situaciju i mjere koje donose pojedine državne institucije, a vezano uz “corona virus – COVID-19”, Upravni odbor Hrvatskog karate saveza donio je sljedeću odluku:

  Preporučuje se odgoda održavanja svih natjecanja iz kalendara Hrvatskog karate saveza koja bi okupila više od 1000 sudionika (ukupan broj natjecatelja i posjetitelja na tribinama, odnosno  ukupan broj sudionika u zatvorenom prostoru)

  Na temelju odluke donesene 11. ožujka 2020. – Upravni odbor Hrvatskog karate saveza poziva organizatore većih natjecanja i drugih okupljana vezanih uz karate sport u Republici Hrvatskoj da obrate pozornost na preporuke  Stožera civilne zaštite RH:

 • Ivan Kvesić u finalu WKF Premier lige u Salzburgu

  Naš Ivan Kvesić, aktualni Prvak svijeta nakon pet eliminacijskih pobjeda ušao je u finale WKF Premier lige u Salzburgu, jednom od posljednjih kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

  Bravo Ivane, čestitke stručnom stožeru i ostatku delegacije Hrvatskog karate saveza u Salzburgu!

 • Premier liga u Salzburgu

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea, iz dalekog Dubaia svjetska karate krema se preselila u Europu, točnije u nama i ne tako daleki Salzburg u Austriji.

  Približava se sam kraj kvalifikacijskog postupka za nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu, a u svim kategorijama još vlada potpuna neizvjesnost i napetost.

 • Obavijest kandidatima za upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice, karatea u Splitu

  Obavijest o terminu prijemnog ispita prije upisa program osposobljavanja za poslove trenera/ice, karatea u Splitu

  OBAVIJEST

 • Prvenstvo Hrvatske u katama

  Uspješno je završeno Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, seniore, veterane i Para karate. Iskrene čestitke i veliko hvala tehničkom organizatoru Karate klubu Alfa Zagreb na odličnoj organizaciji prvenstva i promociji karate sporta! Također, iznimno smo počašćeni dolaskom Ministra unutarnjih poslova i podpredsjednika Vlade RH g.Davora Božinovića, Nj.E. Veleposlanice Japana u RH Misako Kaji, predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića te drugih uzvanika državnh institucija RH kao i dužnosnika gradskih institucija grada Zagreba. Čestitke osvajačicama i osvajačima odličja!

 • Poziv HKS-u na proslavu od veleposlanice Japana u RH

  Na poziv Nj.E. Kaji Misako, Veleposlanice Japana u RH , proslavili smo rođendan Njegovog Veličanstva, Japanskog Cara Naruhito. Još jedno priznanje za naš Hrvatski karate savez kojem je upućena pozivnica za ovaj svečani događaj!

 • Nova svjetska sudačka zvanja naših sudaca u Dubaiu

  Našim sucima Ivani Šoić i Josipu Grbavcu iskrene čestitke na položenim WKF sudačkim zvanjima za borbe i kate koje su uspješno položili na Sudačkom seminaru Svjetske karate federacije u Dubaiju! Hrvatski karate savez od danas ima dva nova svjetska sudačka zvanja!

 • Premier liga u Dubaiu na Spotrskoj TV

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea, ove nedjelje (16.02.) odlazimo slikom i tonom u daleki Dubai gdje se održava druga ovogodišnja Premier liga u 2020.g.
  Hrvatski karate savez u suradnji sa Sportskom TV pratiti će ovaj velebni karate događaj na kome sudjeluje i 11-ero hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca koji su u lovu na bodove u kvalifikacijskom postupku za Olimpijske igre u Tokyu.

 • 47. Europsko prvenstvo u karateu

  Završilo je 47. Europsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21! U iznimnoj konkurenciji 1155 natjecatelja iz 52 države Hrvatski karate savez vraća se u Hrvatsku sa 6 osvojenih odličja. Bilo je lijepo i ponosno odslušati "Lijepu našu" u Budimpešti stoga iskrene čestitke aktuelnoj Prvakinji Europe našoj Jeleni Pehar na osvojenom 1.mjestu u konkurenciji U21 -50kg u borbama!

 • Ivan Kvesić odlikovan

  Na svečanosti u Predsjedničkim dvorima na zagrebačkom Pantovčaku predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović uručila je četrdesetak odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima.
  Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovan je i naš reprezentativac Hrvatskog karate saveza, svjetski prvak u karateu 2018. godine Ivan Kvesić.
  Čestitke Ivanu!