AKTUALNO

Novosti


 • Za sedam dana počinje karate turnir na Europskim igrama

  Europske igre Kraków- Małopolska 2023. počinju u utorak 20. lipnja. Treće izdanje Europskih igara će kroz dvanaest dana natjecanja ugostiti 7.000 sportaša iz 48 zemalja koji će natjecati u 29 sportova.

 • Ivan Kvesić osvojio srebro na Premier ligi u Japanu

  Japanska Fukuoka kroz protekla tri dana ugostila je turnir Premier lige koji je okupio više od 300 natjecatelja iz 47 zemalja svijeta. Hrvatske boje u Japanu branilo je šestero karatista, a najuspješniji je bio Ivan Kvesić koji je osvojio srebrno odličje u poluteškoj kategoriji (-84).

 • Šest hrvatskih predstavnika na Premier ligi u Japanu

  Treći turnir najjače krate serije u svijetu ove godine, turnir Premier lige, na rasporedu je od petka 9. do nedjelje 11. lipnja u Japanu.

 • Osvojeno 28 medalja na Prvenstvu Balkana za djecu

  Završeno je trodnevno Prvenstvo Balkana za djecu u crnogorskom Baru na kojem je sudjelovalo više od 1400 natjecatelja iz 11 balkanskih zemalja. Na Prvenstvu je sudjelovalo 177 mladih hrvatskih karatista koji su osvojili 28 medalja i svrstali Hrvatsku na treće mjesto po broju osvojenih medalja.

 • Ivan Kvesić pobjednik prestižnog Super Eight turnira u Zagrebu

  Ivan Kvesić slavio je na 29. Croatia Karate Kupu koji se održao u sportskoj dvorani u Trnskom u Zagrebu. Tijekom dana održan je Nippon kup za mlađe kategorije, a u večernjem dijelu uslijedio je međunaroni karate turnir Super Eight.

 • Osvojeno 13 medalja prvog dana Prvenstva Balkana za djecu

  Crnogorski Bar domaći je trodnevnog Prvenstva Balkana za djecu. Prvenstvo broji 1426 prijavljenih natjecatelja iz 11 zemalja, a između ostalog i 177 mladih hrvatskih karatista. Prvi dan 27. izdanja Prvenstva, petak, hrvatski karatisti osvojili su 13 medalja: 4 zlatne, 5 srebrnih i 4 brončane.

 • Jakov Bunjevac osvojio brončano odličje na Prvenstvu Mediterana

  Završeno je 29. Prvenstvo Mediterana za kadete, juniore i seniore koje se od petka 19. do nedjelje 21. svibnja održalo u Tunisu (Republika Tunis). Među gotovo 450 natjecatelja iz 19 zemalja, hrvatske boje branilo je šest hrvatskih karatista, a osvojena je i jedna medalja, bronca Jakova Bunjevca u apsolutnoj kategoriji.

 • Predsjednik HKS-a Davor Cipek imenovan dopredsjednikom Mediteranske karate federacije

  Predsjednik Hrvatskog karate saveza g. Davor Cipek danas je na Kongresu jednoglasno izabran za dopredsjednika Mediteranske karate federacije među kandidatima iz 26 zemalja, a ovu funkciju obnašat će u mandatnom razdoblju 2023. - 2027.

 • Šest predstavnika na Prvenstvu Mediterana u Tunisu

  29. Prvenstvo Mediterana za kadete, juniore i seniore bit će održano od petka 19. do nedjelje 21. svibnja u Tunisu.

 • Nikolina Golomboš do bronce, a suci stekli nove svjetske licence na Premier ligi u Rabatu

  Završen je trodnevni turnir Premier lige u Rabatu (Maroko) na kojem je natjecalo i deset hrvatskih karatista. Najuspješnija je bila Nikolina Golomboš koja je u svojem prvom nastupu na turniru Premier lige osvojila brončanu medalju u kategoriji +68 kilograma.

 • Deset hrvatskih karatista na Premier ligi u Rabatu

  Nastavak najjače karate serije u svijetu, Premier lige, na rasporedu je od petka 12. do nedjelje 14. svibnja u Rabatu (Maroko). Među 373 natjecatelja iz 56 svjetskih zemalja borit će se i vrlo jaki hrvatski karatisti

 • Tomić, Čačko, Maslov, Strahija i Mileta dvostruki prvaci Hrvatske

  Proteklog vikenda, 6. i 7. svibnja, sesvetska Srednja škola Jelkovec ugostila je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama, ujedno izborni turnir za nadolazeće Prvenstvo Balkana. Na Prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je 400 natjecatelja iz 66 klubova, a čak četvero natjecatelja osvojilo je dvostruki naslov prvaka, odnosno prvakinje Hrvatske.

 • Nikola Gondi zlatni, osvojeno još šest medalja na Ligi za mlade u La Coruñi

  Španjolska La Coruña ugostila je drugo od pet ovogodišnjih izdanja WKF Lige za mlade. Na četverodnevnom turniru natjecalo je gotovo 2200 karatista iz 64 svjetskih zemalja. Hrvatskih karatista ukupno je bilo 50, a osvojeno je 7 medalja.

 • Ema Sgardelli osvojila zlato, a Lea Vukoja broncu na turniru Serije A u Vancouveru

  Kanadski Vancouver od petka 14. do nedjelje 16. travnja ugostio je turnir Serije A. Među 587 karatista iz 64 zemalja natjecalo je i sedam hrvatskih karatista. Najuspješnije su bile Ema Sgardelli i Lea Vukoja osvojivši zlato i broncu.

 • Više od 500 natjecatelja na tri karate turnira u Jastrebarskom

  Proteklog vikenda, 15. i 16. travnja, Sportska dvorana Jastrebarsko ugostila je više od 500 natjecatelja na tri karate turnira.

 • U Ministarstvu turizma i sporta održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog karate saveza

  Danas 13. travnja, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, gospođa Nikolina Brnjac, je uz državnog tajnika, gospodina Tomislava Družaka u svom kabinetu resornog ministarstva primila predsjednika Hrvatskog karate saveza i glavnog tajnika Europske karate federacije, gospodina Davora Cipeka te istinsku karate legendu i karate veterana, gospodina Želimira Feitla Žigu.

 • Sedam hrvatskih karatista na turniru Serije A u Kanadi

  Od petka 14. do nedjelje 16. travnja kanadski Richmond i Vancouver domaćini su turnira Serije A. Na jakom turniru natjecat će 587 karatista iz 64 svjetske zemlje, među kojima i sedmero hrvatskih karatista: Ema Sgardelli (-50), Ema Juričić (-61), Lea Vukoja (-68), Noa Rumenjak (-60), Stjepan Štimac (-67), Leon Tomljanović (-75) i Aleksandar Kalabić (-75).

 • Otvorene prijave za WKF Trening kamp za mlade i WKF Kup u Poreču

  Od 26. lipnja do 2. srpnja ove godine Poreč ponovno postaje centar karate sporta. Svjetska karate federacija (WKF) s potpunim je povjerenjem Hrvatskom karate savezu prepustila domaćinstvo tri svjetska karate događaja za mlade – WKF Trening kamp za mlade (WKF Youth Training Camp), WKF Kup (WKF Cup) i WKF Ligu za mlade (WKF Youth League).

 • Četiri hrvatska karatista kvalificirana na 3. Europske igre

  Poljski Kraków i regija Małopolska ugostit će 3. izdanje Europskih igara od 21. lipnja do 2. srpnja ove godine. Kroz dvanaest dana natjecanja, 7.000 sportaša iz 48 zemalja natjecat će u 29 sportova. Među njima bit će i četiri hrvatska karatista