Novosti


 • Mateša primio predsjednika Svjetske karate federacije Espinosa i izaslanstvo HKS-a

  Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša priredio je prijam za tročlano izaslanstvo karate sporta, u kojem su bili predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinos, čelnik Hrvatskog karate saveza (HKS) Davor Cipek i predsjednik HKS-ova odbora za veterane Vjekoslav Šafranić. Razgovaralo se o stanju u karate sportu na svjetskoj i nacionalnoj razini, a ponajviše o statusu karatea na velikim višesportskim priredbama, pri čemu su sugovornici najviše komentirali MOO-ovu odluku o jednokratnom uvrštavanju karatea u program olimpijskih sportova, samo za OI u Tokiju 2020. godine.

 • Pred tisuću studenata svečano otvorena Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima

  31. srpnja u 20:30h u Domu odbojke „Bojan Stranić" u Zagrebu, svečano su otvorena 1. Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja okupljaju 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja.

  Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok se od čelnika iz svijeta sporta ističu Antonio Espinos, predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) te Roy Baker, predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO).

 • Pripreme kadetske, juniorske i mlađe seniorske selekcije u Fužinama

  Sukladno usvojenom planu i programu nacionalne selekcije za nastup na Svjetskom prvenstvu ( Čile, 23.-27.10.) u Fužinama se održavaju od subote (27.07.) do utorka (30.07.) trodnevne pripreme za kadete, juniore i mlađe seniore (M i Ž) u borbama.

  Odazvalo se čak 110 naših najboljih sportašica i sportaša koji vrijedno treniraju pod stručnim vodstvom svojih izbornika i trenera (Ivana Bebek, Alen Zamlić, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Vanessa Cvjetan Lozo, Danil Domdjoni, te Fedor Nalis, tehniko izborničkog stožera i Jere Srzentić, izbornik za nac. selekcije za U14).

  Naredno okupljanje predviđeno je od 17. do 20. kolovoza.

  FACEBOOK

 • EUSA - Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  Hrvatska i Zagreb domaćini su velikog sportskog događaja – EUSA COMBAT CHAMPIONSHIPS, Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima.
  Navedeno prvenstvo održava se u 4 borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.

  Hrvatski karate savez u suradnji sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom preuzeo je tehničku organizaciju Europskog sveučilišnog karate prvenstva.

 • Stručno osposobljavanja za trenere karatea

  Nakon uspješno započetog stručnog osposobljavanja za trenere karatea prve generacije trenera u Zagrebu, Sportsko Učilište Hrvatskog karate saveza započelo je sa školovanjem prve generacije budućih trenera karatea u Rijeci!
  S ponosom ističemo da smo jedini savez u Hrvatskoj pored nogometnog saveza, koji je uspio organizirati svoje učilište za obrazovanje trenera te školovanje kadrova provodimo po regijama u Hrvatskoj kako bi kandidatima olakšali samo školovanje i stručno osposobljavanje!

  Sretno budućim karate trenerima i puno uspjeha u radu vrijednim predavačima!

  Naredna stručna osposobljavanja Sportsko Učilište započet će u Dalmaciji i u Slavoniji!

 • RTL - Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću

  Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću
  POGLEDAJTE VIDEO

 • HRT - Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu

  Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu
  POGLEDAJTE VIDEO

 • Zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske

  Zahvaljujući izvrsnim i prijateljskim odnosima Hrvatskog karate saveza i Veleposlanstva Japana u RH, održan je zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske u Umagu.
  Hvala Japanskom Veleposlanstvu u Zagrebu na suradnji i prijateljima iz karate saveza Japana na ovom povijesnom susretu za Hrvatski karate savez!

 • ZAPOČEO JE TEČAJ ZA TRENERA KARATEA

  U petak 28.06. je započela sa školovanjem prva generacija budućih trenera karatea koji su upisali tečaj pri Sportskom učilištu ustanovi za obrazovanjje odraslih u karate sportu čiji je osnivač Hrvatski karate savez.

 • IVAN ZLATNI, ANĐELO SREBRNI

  Fenomenalni uspjeh za hrvatski karate.
  Braća Kvesić, Ivan i Anđelo, na 2. Europskim igrama u Minsku ostvarili su povijesni rezultat za hrvatski karate i sport.

 • Najava - 2. Europske igre u Minsku

  Drage karateke i prijatelji karatea,

  29. i 30. 06. se u Minsku održava natjecanje u karateu na 2. europskim igrama.
  Hrvatsku predstavljaju braća Ivan i Anđelo Kvesić koji će pokušati ostvariti još jedan veliki uspjeh hrvatskog karatea i sporta.
  Budimo uz Ivana i Anđela te im zaželimo puno sreće kako bi se u Hrvatsku vratili s još jednim odličjem.
  Finala iz Minska direktno prenosi Hrvatska televizija 29.06. na svom 2. kanalu sa početkom od 16:25 sati.
  Budimo u subotu uz male ekrane i uživajmo u majstorijama najboljih europskih karateka.

 • HR KARATE VIKEND

  Daruvarske toplice, 19. do 21.06.2019.
  Stručni skup svih komisija i stručnih tijela saveza.
  Misija i ciljevi: Gdje smo danas i što želimo biti sutra! Kako unaprijediti hrvatski karate sport?

  Hvala svima na odazivu

  GALERIJA SLIKA

 • Rang lista Hrvatski karate savez

  Poštovani,

  U prilogu dostavljamo rang listu učenika sportaša, članova Hrvatskog karate saveza.

  Kandidati za sportske odjele - karate 13.06.2019Obrazac kriterija šprtske uspješnosti 2019-2020
  S poštovanjem,
  Davor Cipek

 • EUSA Combat championships Zagreb 2019 - volontiranje

  Poštovani članovi,
  Jedan od važnijh pojekata ove godine koje Hrvatski karate savez organizira zajedno sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) pod “kapom” EUSA-e (Europske sveučilišne sportske federacije) je Europsko sveučilišno prvenstvo u karateu. Ovo prvenstvo je dio eventa pod imenom EUSA Combat Championships koje uključuje studentska prvenstva u četiri borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.
  Ovaj multisportski event će organizacijski biti na viskoj razini što i zahtijeva jedno Europsko prvenstvo, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele priključiti organizaciji na volonterskoj bazi da se jave i daju svoj doprinos ovom prvenstvu kako bi naš sport prezentirali u što boljem svijetlu.
  Iskustva volontera sa Europskih sveučilišnih igra Zagreb-Rijeka 2016 su više nego pozivtivna u smislu radnih iskustava koje su stekli, a još više zbog poznastva i uspomena koje su ponijeli sa Igara.
  U privitku dostavljamo dopis HASS-a u kojem možete isčitati više informacija o samom prvenstvu i volontiranju, a za sva pitanja stojimo Vam na raposlaganju.
  Dopis - objava informacija Combat

 • Prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!

  Od 13. do 16.06 održava se prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo u Čileu!
  Uz ovakve članove kadetske, juniorske i U21 reprezentacije, kao i trenere, budućnost hrvatskog karate sporta je sigurna.

  Hvala na energiji i predanom radu za naš Hrvatski karate savez!
  Alen Zamlić, Danil Domdjoni, Ivana Bebek, Vanessa Cvjetan Lozo, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Fedor Nalis.

 • Razredni odjeli za športaše - preliminarna rang-lista

  Na temelju raspisa Hrvatskog karate saveza i Središnjeg državnog ureda za šport RH glede postupka upisa učenika sportaša u srednje škole – šk.god 2019/2020., u prilogu e-pošte dostavljam Vam preliminarnu rang listu koja je sastavljena na temelju dostavljenih rezultata za pojedine učenike-sportaše koji se nalaze na popisu SDUŠ RH. Svi rezultati su provjereni u arhivi saveza, te je komisija dodijelila bodove prema razrađenim kriterijima od br 1 – 10
  Kandidati za sportske odjele - karate 13.06.2019 Obrazac kriterija šprtske uspješnosti 2019-2020

 • IVAN KVESIĆ SREBRENI U ŠANGAJU

  Na turniru #KARATE1 PREMIER LIGE u Šangaju naš Ivan Kvesić u neizvjesnom finalu osvaja srebro i sa time je još bliže plasmanu na OI u Tokiju.
  Veliki uspjeh su popratili i brojni mediji:
  JUTARNJI.HR T-PORTAL.HR NET.HR HRT SPORT i mnogi drugi

 • IVAN KVESIĆ IZBORIO FINALE

  Razlog više da sutra u 13 sati upalite TV i prebacite se na kanal Sportske TV .
  Ivana čeka finalna borba u kategoriji do 84 kg protiv dobro mu poznatog Turčina Ugur Aktasa , prvorangiranog na svjetskoj rang listi za Tokyo. Idemo svi navijati za našeg svjetskog prvaka !

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - SHANGHAI 2019

  Drage karateke i svi prijatelji karatea,
  ovog vikenda se u dalekom Šangaju održava još jedan u nizu turnira Premier lige Svjetske karate federacije (WKF).
  Hrvatski karate savez je osigurao u suradnji sa Sportskom TV prijenos finalnih borbi koji ćete moći pogledati na malim ekranima u nedjelju 09.06. sa početkom od 13,00 sati.
  Na ovom turniru sudjeluje 543 najboljih svjetskih karateka iz 76 država svijeta koji sakupljaju bodove u kvalifikacijskom ciklusu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu.
  Želimo dobar nastup našim reprezentativkama i reprezentativcima u Šangaju, a svima vama želimo da uživate u vrhunskom karateu.

 • 24. Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste

  Na 24. Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste, održanom u Banja Luci od 31.05 do 02.06., Hrvatska mlada reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh osvojivši ukupno 25 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 14 brončanih). Velike čestitke svim našim natjecateljima i trenerima.