Novosti


 • Turnir Croatia Open okupio 1280 natjecatelja u Rijeci

  Tradicionalni međunarodni turnir Croatia Open održan je proteklog vikenda u Rijeci. Turnir je okupio čak 1280 natjecatelja iz 19 zemalja, a hrvatski karataši u seniorskoj su konkurenciji osvojili 15 medalja od čega tri zlata, pet srebra i sedam bronci.

 • Sadea i Ema srebrne, Mia Greta brončana u Kocaeliju

  Posljednji, treći dan turnira Serije A u Kocaeliju bio je rezerviran za borbe i kate za odličja.

 • I Ema Sgardelli lovi zlato u Kocaeliju

  Drugog dana turnira Serije A u Kocaeliju, hrvatski predstavnici nastavili su u dobrom ritmu. Najuspješnija je bila Ema Sgardelli (-50) koje je sa pet uvjerljivih pobjeda (9:1, 2:0, 2:1, 1:1 i 7:2) osigurala sutrašnje finale u kojem ju očekuje Azerbajdžanka Fidan Teymuroue.

 • Sadea u finalu, Mia Greta u borbi za broncu u Kocaeliju

  Izvrsne vijesti stigle su iz turskog Kocaelija sa prvog dana trodnevnog turnira Serije A. Od tri hrvatske predstavnice u kategoriji -68 kilograma, dvije će se u nedjelju boriti za medalju.

 • Sedam hrvatskih natjecatelja na turniru Serije A u Kocaeliju

  Turski Kocaeli domaćin je idućeg turnira iz Serije A. Natjecanje je na rasporedu od petka 23. do nedjelje 25. rujna. Ukupno je prijavljeno 1095 natjecatelja iz 75 zemalja što potvrđuje vrlo visoku kvalitetu turnira.

 • U Sisku održan 9. Tigar kup „Igor Malek“

  Sportska dvorana Zeleni brijeg u Sisku u subotu je udomaćila 9. izdanje turnira Tigar kup „Igor Malek,“ organiziranog od strane Karate kluba Tigar Sisak. Ukupno je natjecao 331 natjecatelj iz 31 hrvatskog kluba. Turnir je obuhvatio gotovo sve dobne skupine natjecatelja, od sedmogodišnjaka do mlađih seniora.

 • Dino Šimunec osvojio broncu na 25. turniru Budapest Open

  Proteklog vikenda, 17. i 18. rujna, u Budimpešti je održan tradicionalni karate turnir Budapest Open. 25. izdanje turnira ugostilo je 1611 natjecatelja iz 36 zemalja. Hrvatskih predstavnika ukupno je bilo 14, iz pet karate klubova: KK 10. dan, KK Hrvatski dragovoljac, KK Krk, KK Samobor i KK Okinawa Mali Bukovec.

 • Predsjednik WKF-a Antonio Espinós potpisao 22 diplome hrvatskih karate trenera

  U prisustvu WKF predsjednika gospodina Antonia Espinósa, te na temelju potpisanog protokola između WKF-a i HKS-a, u glavnom uredu i sjedištu Svjetske karate federacije u španjolskom Madridu, predsjednik saveza Davor Cipek preuzeo je potpisane trenerske diplome za 22 hrvatskih karate trenera nakon uspješnog završetka stručnog osposobljavanja pete generacije polaznika Sportskog učilišta, ustanove Hrvatskog karate saveza za obrazovanje odraslih u karate sportu.

 • Više od 700 natjecatelja na 9. Zagreb Karate Cupu

  Drugi dio karate sezone 2022. nastavio se 10. rujna u Zagrebu, u poznatoj dvorani „Kutija šibica.“ Zagrebački karate savez uspješno je ugostio više od 700 natjecatelja iz 88 klubova i 8 zemalja na 9. izdanju turnira Zagreb Karate Cup.

 • Hrvatski karataši bez medalja u Bakuu

  Prvi veliki turnir u drugom dijelu natjecateljske sezone 2022. bio je Karate 1- Premier liga Baku. Više od 340 natjecatelja iz 57 zemalja natjecalo je od 2. do 4. rujna. Hrvatske boje branilo je ukupno sedmero karataša.

 • Više od 1.000 natjecatelja na 26. turniru Međimurje Open Croatia

  Iznimno uspješan karate turnir proveden je u subotu 3. rujna u Čakovcu u organizaciji Karate kluba Globus Čakovec. 26. izdanje turnira Međimurje Open Croatia okupilo je 1.015 natjecatelja svih dobnih skupina iz 112 klubova i 12 država.

 • Na turniru Premier lige u Bakuu sedmero hrvatskih predstavnika

  Drugi dio natjecateljske sezone 2022. nastavlja se sa turnirom Karate 1 – Premier lige. Od petka 2. do nedjelje 4. rujna Baku, Azerbajdžan, okupit će gotovo 350 karataša iz 58 zemalja, među kojima i sedam hrvatskih predstavnika.

 • Održan sudački seminar za karate sudačka zvanja u borbama i katama na području Splitsko-dalmatinske županije

  Dana 21. kolovoza ove godine u organizaciji Hrvatskog karate saveza te u tehničkoj organizaciji Karate saveza Splitsko-dalmatinske županije i Karate kluba Sokol iz Splita održan je sudački seminar za županijska karate zvanja u borbama i katama. Seminaru je pristupilo 11 polaznika iz 6 karate klubova iz dalmatinske regije.

 • Sara Malčec osvojila srebrnu medalju na Europskim sveučilišnim igrama

  Drugog dana karate natjecanja na Europskim sveučilišnim igrama Lodz 2022 bio je predviđen za kumite turnir u pojedinačnim kategorijama. Nažalost, nije osvojena niti jedna medalja.

 • Ženski kumite tim osvojio broncu, Sara Malčec izborila kata finale

  Jučer su krenula karate natjecanja na Europskim sveučilišnim igrama (EUG) Lodz 2022. Prvi dan turnira bio je rezerviran za natjecanja u katama te ekipnim borbama. Osvojena je jedna medalja i izboreno jedno finale.

 • Preminuo gospodin Željko Tampolja

  Sa žalošću vas obavještavamo kako je preminuo gospodin Željko Tampolja – dugogodišnji član Hrvatskog karate saveza, jedno vrijeme član Nadzornog odbora Saveza, majstor karatea, dugogodišnji član Karate kluba Vinkovci

 • Peta generacija polaznika Programa osposobljavanja za poslove trenera karatea uspješno osposobljena

  Na ispitnom roku u srpnju ove godine u našem Sportskom učilištu - Ustanovi za obrazovanje odraslih u karate sportu, peta generacija polaznika uspješno je položila ispit prema Programu osposobljavanja za poslove trenera karatea, a koji je usklađen sa Programom za stjecanje licencije Svjetske karate federacije (WKF).

 • Potpisan sporazum o zajedničkoj suradnji Hrvatskog karate saveza i Daruvarskih toplica

  Naša dugogodišnja uspješna suradnja sa Daruvarskim toplicama okrunjena je danas potpisom četverogodišnjeg ugovora o suradnji u području priprema vrhunskih sportašica i sportaša, članica i članova nacionalnih reprezentacija Saveza.

 • 16 karataša na Europskim sveučilišnim igrama u poljskom Lodzu

  Europske sveučilišne igre (EUG) Lodz 2022 najveće su studentsko natjecanje u Europi ove godine. Lodz će od 17. do 30. srpnja okupiti više od 6.000 natjecatelja iz 46 zemalja koji će nastupiti u 20 sportova među kojima je i karate.

 • Anđelo osvojio srebro, a Ivan nadomak medalje na Svjetskim igrama

  U subotu navečer krenuo je karate turnir za braću Kvesić na Svjetskim igrama u američkom Birminghamu. Prvi je na tatami izašao Ivan u kategoriji -84 kg, a jedan period na drugom tatamiju paralelno se borio Anđelo u kategoriji +84 kg.