Novosti


 • Uspješno završen prvi dan Balkanskog karate prvenstva u Poreču

  Triologija Balkanskog karate prvenstva - za seniore, za djecu i za veterane, okupila je preko 1000 natjecatelja u Poreču i Sportskoj dvorani Intersport. Danas je završen prvi dan natjecanja u kojem smo saznali nove balkanske prvake i medaliste.

 • Poreč domaćin Balkanskog prvenstva u karateu

  Poreč domaćin Balkanskog prvenstva u karateu na kojem će sudjelovati više od 1.000 sporaša iz regije

  Nakon uspješnog Europskog seniorskog karate prvenstva u svibnju pa Lige za mlade te trening kampa u srpnju, Poreč još jednom biti domaćinom značajnom karate događaju - točnije tri događaja.

 • Aktivnosti Hrvatskog karate saveza proteklog vikenda

  Proteklog vikenda održano je niz aktivnosti koje su vrlo uspješno odrađene pod vodstvom članova stručnih tijela Saveza.

 • Pripreme Ivan Kvesića u trening kampu u Tokamachiju

  Pripreme Ivana Kvesića u japanskom Tokamachiju uz odlične uvijete u trening kampu i veliko prijateljstvo domaćina.

 • Ivan Kvesić kreće na OI u Tokio

  Jedini hrvatski sportaš koji će predstavljati karate sport na Olimpijskim igrama kreće put Tokija. Ivan Kvesić boravit će u gradu Tokamachiju prva dva tjedna gdje će se uz brata Anđela i trenera Danijela Vučića pripremati za nastup prije nego se seli u olimpijsko selo. Ivanu i njegovom timu želimo sretan put i očekujemo vijesti iz Japana.

 • Prilog HRT-a o održanom WKF trening kampu i KArate 1 Youth ligi u Poreču

  Hvala Hrvatskoj Radio Televiziji što je i ovim prilogom popratila vrlo važan svjetski karate događaj koji je uspješno organiziran i održan u Hrvatskoj.

 • Hrvatski reprezentativci uspješni na Karate 1 Ligi i Kupu za mlade

  Grad Poreč na tjedan dana postao je svjetskom karate pozornicom, zaključno s Karate 1 Ligom za mlade, koja se od 2. do 4. srpnja održavala u Sportskoj dvorani Žatika. Tjedan promoviranja karatea u mlađim uzrastima započeo je 28.06. WKF trening kampom za mlade, nakon čega je slijedio WKF U12 & U21 Cup, a Karate 1 Liga za mlade - najiščekivaniji događaj za mlade u sezoni - samo je šlag na torti ove karate bajke.

 • Massive Karate 1-Youth League event concluded in Poreč

  The City of Poreč welcomed the second Karate 1-Youth League event of the season, in a week of celebration of the karate popularity at young ages. After the WKF Training Camp and Cup, over 1500 youngsters from 50 countries participated in the Youth League, one of the most anticipated events of the season.

 • The big celebration of Youth Karate at the Sports Centre Žatika

  After three days of WKF Youth Training Camp in Poreč, Karate 1 Youth Cup showcased the impressive influence of Karate among youngsters in today’s event at the Sports Centre Žatika.

  Around 450 promising athletes gathered in Poreč and demonstrated their abilities. The youngest ones came to the tatami first as a part of the U12 category.

 • Poreč domaćin najpopularnijim svjetskim karate događajima za mlade

  Dva najpopularnija karate događaja za mlade, WKF trening kamp i kup za mlade te Karate-1 Youth liga, održavaju se od 28. lipnja do 5. srpnja u Poreču. Poreč će tako još jednom biti u centru karate javnosti, nakon što je prošlog mjeseca ugostio preko 1200 sudionika na EKF Europskom karate prvenstvu u karateu i parakarateu, a sve u organizaciji Hrvatskog Karate Saveza.

 • FINALNA RANG LISTA ZA UPIS U PRVI RARED SREDNJIH ŠKOLA

  Poštovani,
  objavljujemo FINALNU rang listu kandidata za upis u prvi razred srednjih škola - odjele za sportaše.
  FINALNA RANG LISTA

 • Nastup Hrvatske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru u Parizu

  Hrvatske reprezentativke i reprezentativci koji su kroz izborni proces izborili nastup nalaze se na Kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Parizu. Nakon prve faze kvalifikacija za OI u kojem je plasman osigurao Ivan Kvesić, u dugoj fazi odnosno na Kvalifikacojskom turniru nacionalni savezi imaju pravo nastupiti sa po jednim natjecateljem u olimpijskim kategorijama u kojima nemaju kvalificiranog sportaša.

 • EP Karate u Poreču: Zlato za Hrvatsku u ekipnim borbama

  Europsko prvenstvo u karateu je iza nas, a središnji događaj njegovog posljednjeg natjecateljskog dana bile su ekipne borbe za odličja, u kojima je hrvatska reprezentacija nastupila u finalu. Naša muška karate reprezentacija u borbama, koja je nastupila u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, do europskog zlata na domaćem terenu, posljednjeg natjecateljskog dana, došla je uvjerljivo savladavši selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.

 • Ekipna bronca u borbama za naše karatistice

  Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskim reprezentativkama od 2:1, osvojila je brončano odličje na Europskom karate prvenstvu koje se odvija u Poreču.

 • EP Karate u Poreču: Garibović brončani – Ivan Kvesić bez odličja

  Veliki uspjeh ostvario je Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma, slavio nad Nizozemcem Timothy Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u karateu, koje se održava u Poreču.

 • Predsjednik Milanović otvorio 56. Europsko prvenstvo u karateu

  POREČ, 21. svibnja 2021. – Svečanom ceremonijom održanoj u sportskoj dvorani Žatika u Poreču i službeno je otvoreno 56. Europsko prvenstvo u karateu i para- karateu, čiji je natjecateljski program započeo 19. svibnja.

 • EP Karate u Poreču: Muška reprezentacija u finalu – djevojke napadaju broncu

  Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) plasirala se u ekipno finale 56. EP u karateu u Poreču, u kojem će se u nedjelju za naslov europskog prvaka boriti protiv Crne Gore. Ženska vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) sutra se u susretu za broncu sastaje sa selekcijom Francuske.

 • Prve pobjede za hrvatske karatiste u ekipnim borbama na EP

  Muška i ženska hrvatska karate reprezentacija upisala je prve pobjede u ekipnim borbama na drugom natjecateljskom danu Europskog prvenstva u karateu.

 • Ceremonija otvorenja Europskog prvenstva u karateu

  Ceremonija otvaranja 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu, održati će se u petak, 21. svibnja 2021. s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

 • Hrvatska na EP u Poreču: Kvesić, Garibović i Berak u utrci za broncu

  Boran Berak danas, te Enes Garibović i Ivan Kvesić prvog natjecateljskog dana izborili su nastupe u utrci za broncu.