Novosti


 • Hrvatska ženska karate reprezentacija najuspješnija ekipa u neolimpijskim sportovima u 2022. godini u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora

  U srijedu 22. prosinca u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb održan je tradicionalni Veliki dan hrvatskog sporta – svečano proglašenje na kojem Hrvatski olimpijski odbor proglašava i nagrađuje najuspješnije sportašice i sportaše u godini na izmaku. Ove godine uvedena je kategorija za najuspješnije pojedince i momčad/ekipu u neolimpijskim sportovima i(li) neolimpijskim disciplinama unutar olimpijskih sportova.

 • Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste te u ekipnim borbama u Đakovu okupilo gotovo 400 natjecatelja

  Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste u subotu te Prvenstvo Hrvatske u ekipnim borbama u nedjelju okupilo je u Đakovu gotovo 400 natjecatelja.

 • Karate veteran Želimir Feitl Žiga dobitnik Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2022. godinu

  U Hrvatskom saboru u Zagrebu jučer su uručene Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2022. godinu. Priznanje je to koje Republika Hrvatska posredstvom Ministarstva turizma i sporta dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos u razvoju sporta, a nazvana je po ocu hrvatskog olimpizma Franji Bučaru.

 • Ervin Šoltić i Nikola Birač osvojili zlata, a Sven Strahija srebro na WKF Ligi za mlade u Veneciji

  Posljednji WKF turnir Lige za mlade ove godine održan je u Veneciji od petka do nedjelje. Turnir je okupio rekordan broj natjecatelja, više od 2560 karatista iz 58 zemalja svijeta. Natjecalo je 78 hrvatskih karatista, a osvojene su dvije zlatne i jedna srebrna medalja.

 • Osam hrvatskih medalja na 30. seniorskom i U21 kupu u Veneciji

  Trideseto izdanje seniorskog i U21 kupa održano je 7. i 8. prosinca u Veneciji. Na turniru je natjecalo više od 720 natjecatelja iz 42 države svijeta, a prikupljeno je više od 1000 prijava. Hrvatskih seniora i mlađih seniora bilo je ukupno 38, a imali su 42 nastupa.

 • Stručno osposobljena 22 trenera karatea

  Večeras su u Hotelu International u Zagrebu polaznicima pete generacije Programa osposobljavanja za poslove trenera karatea uručena Uvjerenja o osposobljavanju. Ukupno je osposobljeno 22 trenera karatea kojima su uručene i WKF diplome obzirom da je Program obrazovanja usklađen s Programom za stjecanje licencije WKF-a. Program je provelo Sportsko učilište, ustanova za obrazovanje odraslih u karate sportu, a program je obuhvatio 312 sati teoretske i praktične nastave.

 • 12. Kup Osijeka okupio 749 natjecatelja

  Dvorana Gradski vrt u subotu 19. studenog bila je domaćin 12. izdanja Kupa Osijeka. Jednodnevni turnir okupio je 749 natjecatelja iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine iz 76 klubova, a za hrvatske karatiste ovo je bio prvi izborni turnir za nastup na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koji će 2023. godine biti održan na Cipru. U sklopu turnira održano je i Prvenstvo Hrvatske u para karateu.

 • Kadeti osvojili naslov ekipnih prvaka Balkana u borbama

  Ni posljednji dan Prvenstva Balkana za kadete, juniore i U21 nije razočarao. Nedjelja je bila rezervirana za ekipne nastupe, a hrvatske ekipe osvojile su tri medalje.

 • Srebro i šest bronci drugog dana Prvenstva Balkana za kadete, juniore i U21

  Nakon uspješnog petka i osvajanja pet medalja na Prvenstvu Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore u crnogorskom Baru, hrvatski karataši drugi su dan osvojili sedam medalja, a danas je i službeno otvoren turnir.

 • Aida Trstenjak prvakinja Balkana, u Baru osvojene još četiri medalje

  Crnogorski Bar domaćin je 22. Prvenstva Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava od 4. do 6. studenog. Ukupno 1011 natjecatelja iz deset balkanskih zemalja (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije) natječe na ovom trodnevnom turniru. Hrvatske boje brani 86 karatašica i karataša.

 • Ema Sgardelli osvojila mlađeseniorsku broncu

  Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u turskoj Konyji, Hrvatska je imala jednu predstavnicu koja je ostvarila maksimalan učinak. Mlađa seniorka (U21) Ema Sgardelli pobijedila je Kazahstanku Maliku Abzhanovu rezultatom 4:3 i osigurala drugu medalju za Hrvatsku na ovom Prvenstvu.

 • Sara Tomić osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje

  Prvog dana turnira za odličja na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u turskoj Konyji troje hrvatskih predstavnika lovilo je medalje. Uspješna u tome bila je kadetkinja Sara Tomić koja je osigurala prvu hrvatsku medalju na ovom Prvenstvu. Sara je pobijedila Španjolku Mireiju Bejarano Villanueva rezultatom 1:0 i osigurala naslon svjetske kadetske prvakinje u kategoriji +54 kilograma.

 • I Max Fajerbach u lovu na broncu

  Drugog dana Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore na tatamij je izašlo jedanaest hrvatskih predstavnika, a izborena je jedna subotnja borba za broncu. Lovit će ju junior Max Fajerbach u kategoriji +76 kilograma.

 • Davor Cipek izabran za pomoćnika glavnog tajnika WKF-a

  Nakon uspješno održanog Izbornog Kongresa Svjetske karate federacije (WKF) u turskom gradu Konya, na kojem je ponovno odabran predsjednik Antonio Espinós te sedamnaest članova Izvršnog odbora prema zastupljenoj kvoti s pet kontinenata, danas je održana sjenica Izvršnog odbora na kojoj je jednoglasno izabrano najuže vodstvo WKF-a. Ovom Prilikom predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek izabran je za pomoćnika Glavnog tajnika WKF-a.

 • Sara Tomić u finalu Svjetskog prvenstva, Karlo Panić lovi broncu

  Završen je prvi dan petodnevnog Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Turskoj, a već je osigurana prva hrvatska medalja za što se pobrinula kadetkinja Sara Tomić.

 • Davor Cipek izabran za člana Izvršnog odbora WKF-a

  Na Izbornom Kongresu Svjetske karate federacije (WKF) koji je upravo održan u Turskoj uoči Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, a na kojem je sudjelovalo 107 zemalja s pet kontinenata, Predsjednik Saveza Davor Cipek izabran je tajnim glasovanjem u Izvršni odbor Svjetske karate federacije zajedno s petnaest kolega iz Europe, Azije, Afrike, Amerike i Oceanije.

 • Sastav reprezentacije za Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore

  Tri godine nakon Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, dvanaesto izdanje Prvenstva bit će održano u turskoj Konyji od 26. do 30. listopada ove godine. Hrvatske boje branit će ukupno 37 natjecatelja

 • Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste okupilo 686 mladih karataša

  Prvenstvo Hrvatske u pojedinačnim borbama za mlađe uzraste proteklog vikenda okupilo je u Jastrebarskom 688 mladih karataša iz 73 karate kluba.

 • Objavljen Natječaj MINTS-a za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini

  Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2022. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima.

 • Dva zlata i dvije bronce na FISU Svjetskom sveučilišnom kombat kupu

  Više od 800 sportašica i sportaša iz cijelog svijeta ovaj tjedan natjecalo je na FISU Svjetskom sveučilišnom kombat kupu u turskom Samsunu. Ukupno je natjecalo 10 hrvatskih karataša sa Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG) i Sveučilišta Sjever.