Novosti


 • Prijem u rezidenciji Veleposlanstva Japana u RH


  Povodam Dana Japana upriličen je prijem u rezidenciji Veleposlanstva Japana u RH.
  Ujedno ovo je bila prilika da upoznamo novu Veleposlanicu Japana u RH, Nj.E. Ms. Misako Kaji! Hrvatski karate savez nastavlja obostranu uspješnu suradnju i prijateljske odnose sa Veleposlanstvom Japana u RH

 • Priznanja za naše sportašice i sportaše


  Danas je Sveučilište u Zagrebu podijelilo priznanja za naše sportašice i sportaše (Lucija Lesjak, Jelena Pehar, Anita Tadić, Stjepan Štimac, Karlo Raguž) koji su ostvarili izniman uspjeh na Europskom sveučilišnom karate prvenstvu!

 • Konferencija za medije nakon povratka sa Svjetskog prvenstva


  Održana je konferencija za predstavnike medija povodom povratka reprezentacije sa svjetskog prvenstva za kadete, juniore i ml. seniore održanog u Čileu.

  Slike sa press konferencije pogledajte na facebook-u

 • Svjetska prvakinja Lucija Lesjak

  Čista petica za Luciju Lesjak.
  Pet nastupa i pet sjajnih pobjeda u kategoriji U21 +68 i na kraju 5 bodova u izvanrednom finalnom meču.

  Velike čestitke Luciji.
  Bravo Lucija, bravo Hrvatska.

  Slike 'zlatne' Lucije

 • Lucija Lesjak u finalu Svjetskog prvenstva

  Naša reprezentativka Lucija Lesjak u kategoriji U21 kumite +68, izborila je finale Svjetskog prvenstva u Čileu.

  Četiri sjajne pobjede zaredom i još samo jedan korak do osvajanja zlatnog odličja.

  Sretno Lucija u finalu.

 • Laura Lisac brončana na Svjetskom prvenstvu

  Iz Santiaga sa Svjetskog prvenstva nam stižu sjajne vijesti

  Laura Lisac (kadetkinje +54 kg) s četiri pobjede zaredom u repasažu dolazi do brončane medalje.

  Bravo Laura, bravo treneri! Čestitke!

  Idemo dalje Hrvatska!

  FACEBOOK

 • Santiago de Chile - current situation

  Dostavljamo Vam obavijesti od WKF-a oko organizacije i nastale situacije u Santiagu, Čile.
  Oko svih novosti objavljivat ćemo na društvenim mrežama, web stranici i aplikaciji HKS-a, te putem maila.

  Santiago de Chile - current situation

 • TOMISLAV STOLAR NA ANOC BEACH GAMES

  ANOC Beach Games je multi-sportski događaj koji se ove godine održava u Dohi, Qatar od 12. do 16. listopada te broji 14 sportova u kojima će se natjecati 1240 sportaša iz 97 zemalja.

  Kvalificirati se na ovaj veliki i vrijedan sportski događaj je uspjeh jer samo 32 karatista iz cijelog svijeta su dobili pozivnicu da sudjeluju na ovom događaju, a Tomislav je jedan od njih, te jedini koji će predstavljati Hrvatsku na karate natjecanju.

 • Pripreme u Daruvarskim toplicama

  U Daruvarskim toplicama održavaju se završne pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile.

  Nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama odrađuje pripreme od 7. do 13. listopada 2019., dok nacionalne kata selekcije imaju pripreme od 10. do 13. listopada 2019.

  FACEBOOK

 • PREMIER LIGA U MOSKVI - NAJAVA

  Naredne nedjelje (06.10.) ponovo se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Moskve prijenos finalnih mečeva Premier lige.
  Među najboljim svjetskim karatekama nalazi se i desetero naših reprezentativki i reprezentativaca koji jurišaju na nove bodove i što boljim plasmanom na ljestvici rang liste za OI u Tokyu 2020.g.

  U Moskvi sudeluje 642 natjecateljki i natjecatelja iz 85 država svijeta.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 13,30 sati.

 • Vikend pripreme kadetske, juniorske, ml. seniorske i seniorske selekcije u katama.

  I dok su borci imali vikend pripreme u Samoboru, u Rovinju su svoj karate vikend odrađivali i "kataši" pod vodstvom trenera Tihomira Grgića, Joce Đukića, Stefana Cvetanovskog i Franje Horna.

  Mlađim uzrasnim kategorijama su ove pripreme bile u planu i programu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu dok su seniori u programu za nastup na prvenstvu Europe (Azerbajdžan , 2020.g, ožujak).

 • Vikend pripreme seniorske selekcije

  Ovaj vikend u Samoboru se održavaju pripreme seniorske selekcije Hrvatske.

  Pripreme se održavaju pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Danila Domdjonia, Danijela Vučića i Dragutina Galine.

 • Konferencija - Kako ostvariti vrhunski sportski rezultat

  U organizaciji Sportskih novosti u zagrebačkom hotelu Esplanade, u petak 20.09.2019., održana je zanimljiva i sveobuhvatna konferencija.

  Drago nam je da su na konferenciju bili pozvani i predstavnici Hrvatskog karate saveza, što je još jedan dokaz da smo prepoznati kao jedni od nositelja kvalitete hrvatskog sporta.

  Vjerujemo da će tako biti i ubuduće.

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - TOKYO 2019

  Ivan Kvesić -84 kg 3.mjesto
  Alessandra Hasani -55 kg 5.mjesto
  Zvonimir Živković +84 kg 7.mjesto
  Jelena Pehar -50 kg 9.mjesto

  Ivan Kvesić osvojio je 3. mjesto na turniru Svjetske karate lige u Tokiju!!

  Iskrene čestitke!

 • Prijenos finalnih mečeva Premier lige iz Tokya

  Dragi ljubitelji karatea, naredne nedjelje (08.09.) se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Tokya prijenos finalnih mečeva Premier lige.

  Naravno, među njima su i naši reprezentativci, njih trinaest, koji će nas ponovno pokušati razveseliti novim pobjedama i novim bodovima koje skupljaju za OI u Tokyu 2020.g.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 07,30 sati.

  Želimo vam da uživate u dobrim borbama te vrhunskim izvedbama kata, a našim reprezentativcima želimo puno sportske sreće.

  Karate 1 premier league Tokyo

 • Hrvatski karatisti u Tokamachiju

  "Hrvatska karate reprezentacija otputovala je na šestodnevne pripreme u japanski grad Tokamachi. Riječ je o uspješnoj suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachija"

  prenijeli su svi veći Hrvatski internet portali.

 • Pripreme u Tokamachiu - Japan

  U suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachia u Japanu te uz pomoć Veleposlanstva Japana u RH uspijeli smo za našu seniorsku reprezentaciju organizirati pripreme u Tokamachiu.

 • Pripreme u Đurđevcu i trenerski tečaj u Rijeci

  Ljeto i godišnji odmori još uvijek traju, no rad i aktivnosti u Hrvatskom karate savezu u punom su zamahu i odmora za Stručna tijela saveza i članove nacionalne reprezentacije nema!

  Ovaj vikend Hrvatski karate savez odrađuje aktivnosti u dvije regije.
  U Đurđevcu nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama određuje vikend pripreme, a istovremeno u Rijeci je započeo drugi semestar stručnog osposobljavanja budućih karate trenera Hrvatskog karate saveza.

 • Radno ljeto u Hrvatskom karate savezu!

  Nakon završenih priprema kadeta, juniora i U21 u Fužinama, nacionalne selekcije Hrvatskog karate saveza, zajedno sa Stručnim stožerom nastavljaju sa provođenjem aktivnosti prema planu i programu.
  Tako je ovog vikenda seniorska nacionalna reprezentacija u borbama započela sa ciklusom priprema za EP 2020. u ožujku u Bakuu. U Samoboru se okupilo 30-tak seniorki i seniora u borbama pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Dragutina Galine i Davora Mrzaka.

 • 1. Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  "Hrvatska prva na tablici osvajača medalja u karate natjecanjima na 1. Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima sa osvojenih 5 odličja od čega 4 zlatna" prenosi portal svjetske karate federacije (http://www.wkf.net) na svojoj naslovnici.

  Cijelu vijest pročitajte na: https://www.wkf.net/news-center-new/youngsters-show-abilities-as-european-universities-combat-championships-concludes/1032/