Novosti


 • Massive Karate 1-Youth League event concluded in Poreč

  The City of Poreč welcomed the second Karate 1-Youth League event of the season, in a week of celebration of the karate popularity at young ages. After the WKF Training Camp and Cup, over 1500 youngsters from 50 countries participated in the Youth League, one of the most anticipated events of the season.

 • The big celebration of Youth Karate at the Sports Centre Žatika

  After three days of WKF Youth Training Camp in Poreč, Karate 1 Youth Cup showcased the impressive influence of Karate among youngsters in today’s event at the Sports Centre Žatika.

  Around 450 promising athletes gathered in Poreč and demonstrated their abilities. The youngest ones came to the tatami first as a part of the U12 category.

 • Poreč domaćin najpopularnijim svjetskim karate događajima za mlade

  Dva najpopularnija karate događaja za mlade, WKF trening kamp i kup za mlade te Karate-1 Youth liga, održavaju se od 28. lipnja do 5. srpnja u Poreču. Poreč će tako još jednom biti u centru karate javnosti, nakon što je prošlog mjeseca ugostio preko 1200 sudionika na EKF Europskom karate prvenstvu u karateu i parakarateu, a sve u organizaciji Hrvatskog Karate Saveza.

 • FINALNA RANG LISTA ZA UPIS U PRVI RARED SREDNJIH ŠKOLA

  Poštovani,
  objavljujemo FINALNU rang listu kandidata za upis u prvi razred srednjih škola - odjele za sportaše.
  FINALNA RANG LISTA

 • Nastup Hrvatske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru u Parizu

  Hrvatske reprezentativke i reprezentativci koji su kroz izborni proces izborili nastup nalaze se na Kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Parizu. Nakon prve faze kvalifikacija za OI u kojem je plasman osigurao Ivan Kvesić, u dugoj fazi odnosno na Kvalifikacojskom turniru nacionalni savezi imaju pravo nastupiti sa po jednim natjecateljem u olimpijskim kategorijama u kojima nemaju kvalificiranog sportaša.

 • EP Karate u Poreču: Zlato za Hrvatsku u ekipnim borbama

  Europsko prvenstvo u karateu je iza nas, a središnji događaj njegovog posljednjeg natjecateljskog dana bile su ekipne borbe za odličja, u kojima je hrvatska reprezentacija nastupila u finalu. Naša muška karate reprezentacija u borbama, koja je nastupila u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, do europskog zlata na domaćem terenu, posljednjeg natjecateljskog dana, došla je uvjerljivo savladavši selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.

 • Ekipna bronca u borbama za naše karatistice

  Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskim reprezentativkama od 2:1, osvojila je brončano odličje na Europskom karate prvenstvu koje se odvija u Poreču.

 • EP Karate u Poreču: Garibović brončani – Ivan Kvesić bez odličja

  Veliki uspjeh ostvario je Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma, slavio nad Nizozemcem Timothy Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u karateu, koje se održava u Poreču.

 • Predsjednik Milanović otvorio 56. Europsko prvenstvo u karateu

  POREČ, 21. svibnja 2021. – Svečanom ceremonijom održanoj u sportskoj dvorani Žatika u Poreču i službeno je otvoreno 56. Europsko prvenstvo u karateu i para- karateu, čiji je natjecateljski program započeo 19. svibnja.

 • EP Karate u Poreču: Muška reprezentacija u finalu – djevojke napadaju broncu

  Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) plasirala se u ekipno finale 56. EP u karateu u Poreču, u kojem će se u nedjelju za naslov europskog prvaka boriti protiv Crne Gore. Ženska vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) sutra se u susretu za broncu sastaje sa selekcijom Francuske.

 • Prve pobjede za hrvatske karatiste u ekipnim borbama na EP

  Muška i ženska hrvatska karate reprezentacija upisala je prve pobjede u ekipnim borbama na drugom natjecateljskom danu Europskog prvenstva u karateu.

 • Ceremonija otvorenja Europskog prvenstva u karateu

  Ceremonija otvaranja 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu, održati će se u petak, 21. svibnja 2021. s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

 • Hrvatska na EP u Poreču: Kvesić, Garibović i Berak u utrci za broncu

  Boran Berak danas, te Enes Garibović i Ivan Kvesić prvog natjecateljskog dana izborili su nastupe u utrci za broncu.

 • Prvi natjecateljski dan Europskog karate prvenstva

  Ivan Kvesić borit će se za brončano odličje na 56. Europskom prvenstvu u karateu u Poreču, ali je zahvaljujući plasmanu Turčina Ugura Aktaša izborio nastup na Olimpijske igre u Tokiju.

 • Prvi nastupi Hrvatskih karatista na EP u Poreču

  Program 56. Europskog prvenstva u karateu u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, započeo je jutros u 9 sati natjecanjima u katama, a na njemu su svoje prve nastupe upisali i hrvatski predstavnici. Ističe se nastup Matije Relića, koji ima priliku boriti se za odličje, dok je Sara Malčec zauzela šesto mjesto, a Lucija Lesjak je u prvom kolu teške kategorije (+64) izgubila od znatno iskusnije Dragane Konjević s 9-4.

 • Predsjednik HKS-a Davor Cipek izabran za glavnog tajnika EKF-a

  Predsjednik Hrvatskog karate saveza, Davor Cipek, danas je na sastanku Izvršnog odbora Europske karate federacije (EKF), održanom u Poreču u sklopu Europskog prvenstva u karateu, izabran na mjesto glavnog tajnika EKF.

 • Početak 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu u Poreču

  Sve je spremno za početak 56. Europskog prvenstva u karateu i parakarateu, koje se od 19. do 23. svibnja odvija u sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Prvi dan prvenstva donosi nam natjecanje u katama, koje će trajati od 9 do 12 sati, nakon čega su na rasporedu borbe, na kojima će nastupati i hrvatske uzdanice.

 • PRIJENOS WKF KARATE 1 PREMIER LIGE

  Poštovane kolegice i kolege, dragi ljubitelji karatea. Nakon prijenosa finala Premier lige koja se održala u Istanbulu, evo nas opet na malim ekranima Sportske televizije koja u suradnji s Hrvatskim karate savezom ovoga puta prati Premier ligu iz Portugala (Lisabon).

 • WKF KARATE 1 PREMIER LIGA - PORTUGAL

  Danas je put Portugala otputovala delegacija Hrvatskog karate saveza koja će nastupiti na WKF Karate 1 Premier Ligi koja se održava u Lisabonu. Ovo je ujedno i posljednja Premijer liga na kojoj se skupljaju bodovi za plasman na Olimpijske igre u 1. fazi kvalifikacija, a bodove će naši kandidati moći još sakupiti na Europskom prvenstvu u Poreču nakon čega se zaključuju kvalifikacije.

 • Prvenstvo Hrvatske 17. i 18.04.2021. - Live stream

  Hrvatski karate savez i ove je godine za sve ljubitelje karate sporta osigurao live stream preko YouTube kanala gdje možete pratiti PH za seniore u borbama pojedinačno, katama pojedinačno i ekipno, te parakarate.
  https://www.youtube.com/watch?v=CzHN9c9j6CU...