Novosti


 • Vikend pripreme seniorske selekcije

  Ovaj vikend u Samoboru se održavaju pripreme seniorske selekcije Hrvatske.

  Pripreme se održavaju pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Danila Domdjonia, Danijela Vučića i Dragutina Galine.

 • Konferencija - Kako ostvariti vrhunski sportski rezultat

  U organizaciji Sportskih novosti u zagrebačkom hotelu Esplanade, u petak 20.09.2019., održana je zanimljiva i sveobuhvatna konferencija.

  Drago nam je da su na konferenciju bili pozvani i predstavnici Hrvatskog karate saveza, što je još jedan dokaz da smo prepoznati kao jedni od nositelja kvalitete hrvatskog sporta.

  Vjerujemo da će tako biti i ubuduće.

 • KARATE1 PREMIER LEAGUE - TOKYO 2019

  Ivan Kvesić -84 kg 3.mjesto
  Alessandra Hasani -55 kg 5.mjesto
  Zvonimir Živković +84 kg 7.mjesto
  Jelena Pehar -50 kg 9.mjesto

  Ivan Kvesić osvojio je 3. mjesto na turniru Svjetske karate lige u Tokiju!!

  Iskrene čestitke!

 • Prijenos finalnih mečeva Premier lige iz Tokya

  Dragi ljubitelji karatea, naredne nedjelje (08.09.) se vraćamo na male ekrane Sportske TV gdje ćemo imati priliku pogledati uživo iz Tokya prijenos finalnih mečeva Premier lige.

  Naravno, među njima su i naši reprezentativci, njih trinaest, koji će nas ponovno pokušati razveseliti novim pobjedama i novim bodovima koje skupljaju za OI u Tokyu 2020.g.

  Finalne borbe u nedjelju započinju u 07,30 sati.

  Želimo vam da uživate u dobrim borbama te vrhunskim izvedbama kata, a našim reprezentativcima želimo puno sportske sreće.

  Karate 1 premier league Tokyo

 • Hrvatski karatisti u Tokamachiju

  "Hrvatska karate reprezentacija otputovala je na šestodnevne pripreme u japanski grad Tokamachi. Riječ je o uspješnoj suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachija"

  prenijeli su svi veći Hrvatski internet portali.

 • Pripreme u Tokamachiu - Japan

  U suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachia u Japanu te uz pomoć Veleposlanstva Japana u RH uspijeli smo za našu seniorsku reprezentaciju organizirati pripreme u Tokamachiu.

 • Pripreme u Đurđevcu i trenerski tečaj u Rijeci

  Ljeto i godišnji odmori još uvijek traju, no rad i aktivnosti u Hrvatskom karate savezu u punom su zamahu i odmora za Stručna tijela saveza i članove nacionalne reprezentacije nema!

  Ovaj vikend Hrvatski karate savez odrađuje aktivnosti u dvije regije.
  U Đurđevcu nacionalna reprezentacija kadeta, juniora i U21 u borbama određuje vikend pripreme, a istovremeno u Rijeci je započeo drugi semestar stručnog osposobljavanja budućih karate trenera Hrvatskog karate saveza.

 • Radno ljeto u Hrvatskom karate savezu!

  Nakon završenih priprema kadeta, juniora i U21 u Fužinama, nacionalne selekcije Hrvatskog karate saveza, zajedno sa Stručnim stožerom nastavljaju sa provođenjem aktivnosti prema planu i programu.
  Tako je ovog vikenda seniorska nacionalna reprezentacija u borbama započela sa ciklusom priprema za EP 2020. u ožujku u Bakuu. U Samoboru se okupilo 30-tak seniorki i seniora u borbama pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Dubravka Koleca, Dragutina Galine i Davora Mrzaka.

 • 1. Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  "Hrvatska prva na tablici osvajača medalja u karate natjecanjima na 1. Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima sa osvojenih 5 odličja od čega 4 zlatna" prenosi portal svjetske karate federacije (http://www.wkf.net) na svojoj naslovnici.

  Cijelu vijest pročitajte na: https://www.wkf.net/news-center-new/youngsters-show-abilities-as-european-universities-combat-championships-concludes/1032/

 • Mateša primio predsjednika Svjetske karate federacije Espinosa i izaslanstvo HKS-a

  Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša priredio je prijam za tročlano izaslanstvo karate sporta, u kojem su bili predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinos, čelnik Hrvatskog karate saveza (HKS) Davor Cipek i predsjednik HKS-ova odbora za veterane Vjekoslav Šafranić. Razgovaralo se o stanju u karate sportu na svjetskoj i nacionalnoj razini, a ponajviše o statusu karatea na velikim višesportskim priredbama, pri čemu su sugovornici najviše komentirali MOO-ovu odluku o jednokratnom uvrštavanju karatea u program olimpijskih sportova, samo za OI u Tokiju 2020. godine.

 • Pred tisuću studenata svečano otvorena Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima

  31. srpnja u 20:30h u Domu odbojke „Bojan Stranić" u Zagrebu, svečano su otvorena 1. Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima, koja okupljaju 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja.

  Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok se od čelnika iz svijeta sporta ističu Antonio Espinos, predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) te Roy Baker, predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO).

 • Pripreme kadetske, juniorske i mlađe seniorske selekcije u Fužinama

  Sukladno usvojenom planu i programu nacionalne selekcije za nastup na Svjetskom prvenstvu ( Čile, 23.-27.10.) u Fužinama se održavaju od subote (27.07.) do utorka (30.07.) trodnevne pripreme za kadete, juniore i mlađe seniore (M i Ž) u borbama.

  Odazvalo se čak 110 naših najboljih sportašica i sportaša koji vrijedno treniraju pod stručnim vodstvom svojih izbornika i trenera (Ivana Bebek, Alen Zamlić, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Vanessa Cvjetan Lozo, Danil Domdjoni, te Fedor Nalis, tehniko izborničkog stožera i Jere Srzentić, izbornik za nac. selekcije za U14).

  Naredno okupljanje predviđeno je od 17. do 20. kolovoza.

  FACEBOOK

 • EUSA - Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

  Hrvatska i Zagreb domaćini su velikog sportskog događaja – EUSA COMBAT CHAMPIONSHIPS, Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima.
  Navedeno prvenstvo održava se u 4 borilačka sporta: karate, judo, taekwondo i kickboxing.

  Hrvatski karate savez u suradnji sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom preuzeo je tehničku organizaciju Europskog sveučilišnog karate prvenstva.

 • Stručno osposobljavanja za trenere karatea

  Nakon uspješno započetog stručnog osposobljavanja za trenere karatea prve generacije trenera u Zagrebu, Sportsko Učilište Hrvatskog karate saveza započelo je sa školovanjem prve generacije budućih trenera karatea u Rijeci!
  S ponosom ističemo da smo jedini savez u Hrvatskoj pored nogometnog saveza, koji je uspio organizirati svoje učilište za obrazovanje trenera te školovanje kadrova provodimo po regijama u Hrvatskoj kako bi kandidatima olakšali samo školovanje i stručno osposobljavanje!

  Sretno budućim karate trenerima i puno uspjeha u radu vrijednim predavačima!

  Naredna stručna osposobljavanja Sportsko Učilište započet će u Dalmaciji i u Slavoniji!

 • RTL - Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću

  Prilog o Ivanu i Anđelu Kvesiću
  POGLEDAJTE VIDEO

 • HRT - Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu

  Prilog o karate ligi mladih i svjetskom kupu u Umagu
  POGLEDAJTE VIDEO

 • Zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske

  Zahvaljujući izvrsnim i prijateljskim odnosima Hrvatskog karate saveza i Veleposlanstva Japana u RH, održan je zajednički trening nacionalnih karate reprezentacija Japana i Hrvatske u Umagu.
  Hvala Japanskom Veleposlanstvu u Zagrebu na suradnji i prijateljima iz karate saveza Japana na ovom povijesnom susretu za Hrvatski karate savez!

 • ZAPOČEO JE TEČAJ ZA TRENERA KARATEA

  U petak 28.06. je započela sa školovanjem prva generacija budućih trenera karatea koji su upisali tečaj pri Sportskom učilištu ustanovi za obrazovanjje odraslih u karate sportu čiji je osnivač Hrvatski karate savez.

 • IVAN ZLATNI, ANĐELO SREBRNI

  Fenomenalni uspjeh za hrvatski karate.
  Braća Kvesić, Ivan i Anđelo, na 2. Europskim igrama u Minsku ostvarili su povijesni rezultat za hrvatski karate i sport.

 • Najava - 2. Europske igre u Minsku

  Drage karateke i prijatelji karatea,

  29. i 30. 06. se u Minsku održava natjecanje u karateu na 2. europskim igrama.
  Hrvatsku predstavljaju braća Ivan i Anđelo Kvesić koji će pokušati ostvariti još jedan veliki uspjeh hrvatskog karatea i sporta.
  Budimo uz Ivana i Anđela te im zaželimo puno sreće kako bi se u Hrvatsku vratili s još jednim odličjem.
  Finala iz Minska direktno prenosi Hrvatska televizija 29.06. na svom 2. kanalu sa početkom od 16:25 sati.
  Budimo u subotu uz male ekrane i uživajmo u majstorijama najboljih europskih karateka.